Antipetícia- neberte nám Iron Maiden

La Vey

/ #24

2016-07-01 18:01

Zakladateľ Satanovej cirkvi a autor Satanskej biblie Anton Szandor La Vey potvrdzuje, že symbol bafometa reprezentuje satana. Toto vyobrazenie diabla sa stalo oficiálnym symbolom satanskej cirkvi. Voľba hlavy capa pripomína Ježišovo podobenstvo: "Keď príde Syn človeka vo svojej sláve a s ním všetci svätí anjeli, vtedy sa posadí na tróne svojej slávy a budú pred ním zhromaždené všetky národy; oddelí ich jeden od druhého, ako pastier oddeľuje ovce od capov a ovce postaví po svojej pravici a capov po ľavici. ...  Potom povie aj tým po ľavici: Odíďte odo mňa, prekliati, do večného ohňa, pripraveného pre diabla a jeho anjelov." (Lk 25, 31-46)

Bafomet ako personifikácia diabla sa premieta na koncertnom pódiu skupiny Iron Maiden práve počas aktuálneho svetového turné Book of Souls 2016.

Symbol bafometa je možné vyjadriť aj gestom rúk, ktorý znázorňuje satanove rohy - zovretá päsť s vystrčeným ukazovákom a malíčkom. Tento symbol (môže byť so zohnutým alebo vztýčeným palcom) nazývaný horned hand alebo mano cornuto (rohatá ruka, paroháč) opisuje v Satanistickej biblii La Vey ako gesto satanistického pozdravu a symbol príslušnosti a rozpoznávania členov satanizmu a iných nesvätých skupín. Teda tí,ktorí ukazujú uvedený symbol, vyjadrujú, s kým sú spojení a komu sú oddaní, gesto je zároveň výsmechom Ježiša Krista, Božieho Baránka, ktorý sníma hriechy sveta. Ten, kto ukazuje symbol mano cornuto tým dáva najavo, na ktorej strane vlastne stojí, pretože tento symbol inými slovami znamená vyznanie milujem satana.

Uvedený symbol spolu so symbolom obráteného kríža do rockového sveta zaviedla Jinx Dawson, speváčka satanistickej hudobnej skupiny Coven, a to vo svojom debute s názvom Witchcraft destroys minds and reaps souls (v preklade Čarodejníctvo ničí mysle a žne duše). Na túto platňu zároveň zaradila aj takmer 13-minútový záznam čiernej omše, s prevažne latinsky čítanou invokáciou temných mocností. Speváčka Jinx Dawson vyznala: Okultizmus sme vždy so záujmom študovali, ale aj praktizovali. V našom prípade nešlo o imidž, ale o svetonázor a životný štýl.