PETÍCIA PROTI VYTVORENIU PLATENÝCH PARKOVACÍCH ZÓN V TRENCÍNE

Peter179

/ #106

2016-05-04 08:00

Som rodený Trenčan, mám 61 rokov. Je samozrejmé, že aj tvár mesta, ako všetko sa mení a musí meniť. Vždy to tak bolo a aj bude. Obraz rôznych zákutí z detsrva a mladosti už zostane len v spomienkach. Je to realita, s ktorou sa musí človek vysporiadať, lebo taký je život.

Smutné, tragické a najmä nevratné sú však takmer sústavné necitlivé zásahy. Bohužial takmer výhradne spôsobované práve Trenčanmi. Človek má pocit, že tu vôbec nejde o skrášlovanie, vylepšovanie, skvalitňovanie života zo strany volených a zodpovedných. V honbe za peniazmi a mocou, možno v spojení s pokojným blahobytom alebo strachom nechajú rozcupovať novodobým rýchlozbohatlíkom aj to najcennejšie. Lebo oni to tak chcú a môžu si to kúpiť. "Za prachy aj vlastnú mater".

Dosť som sklamaný z činnosti p. Rybníčka. Asi ako väčšina Trenčanov som od neho očakával omnoho viac. Ako prvé - systematický tlak na doriešenie všeobecne známych kauz okolo p. Cellera, jeho dotlačenie k zodpovednosti a úhrade škôd, ktoré mestu spôsobil, (aj v bezprávnej džungli Slovenska). Aby mesto z dôvodu splácania "sekery" nemuselo šetriť ešte aj na verejnom osvetlení. No a následne riešenie ďalších "drobností", napr. novej plavárne, ktorou sme sa preslávili ďaleko, ďaleko za hradby mesta, dopravnú situáciu - prejazdnosť mestom pre občanov, ale najmä pre vozidlá bezpečnostných a záchranných zložiek, zamedzenie ďalšej likvidácii lesoparku Brezina - zbohatlíkov pribúda a onedlho zanikne celkom pod betónom ich luxusných nedobytných stavieb. A mnoho ďalších "drobností". Drobností? Do kedy? Veď keď volený nerobí to, čo robiť má, treba ho vymeniť. Existuje vôbec takýto mechanizmus? Ak áno, tak ešte využitý nebol. Sú tam ľudia, ktorí tam roky hnijú, majú to ako celoživotné zamestnanie a efektívnosť ich ne/činnosti v prospech mesta sa rovná 0. Zdalo by sa, že takto aspoň nič nepokazia. Bohužiaľ opak je pravdou. Spokojne si rok za rokom nažívajú a občanom to evidentne nevadí. Zaujímalo by ma kto ich opakovane volí a prečo.

Bude niekedy v Trenčíne lepšie? Alebo budeme naďalej len odvracať zrak a ticho dúfať.