Petícia proti zastavaniu lúky pod lesoparkom Chrasť v Žiline

Molo

/ #16 proti čomu presne?

2016-04-18 13:37

Chápem že sa treba búriť proti neprávosti, ale o čo tu presne ide p. Cibulka? Existujú nejaké konkrétne plány zástavby? Lebo som sa pokúšal niečo nájsť a nedarí sa mi. Iba Územný plán, kde je to celé definované ako rekreačná plocha.

Myslím že treba presnejšie preskúmať zámery a aj v spolupráci s poslancami havne informovať a nie iba hneď riešiť petície :/ . Potom všade samá petícia a iba sa stráca zmysel tejto inštitúcie :/.

Súhlasim že zástavba v tejto lokalite je nezmysel a treba to zastaviť. Ale ak by to bolo dobre vymyslené, tak prečo nie? Väčšina tejto časti patrí súkromným vlastníkom a myslím, že by nebolo odveci ich nejako inšpirovať. Napr. popri ceste keby sa urobil parkovací dom s podzemnými podlažiami, ktorý by bol napr. zároveň na jednej strane smerom k lesu aj tribúnou pre nejaké ihriská, tak si myslím že by to bolo v pohode. Iba tá plocha medzi tým obratiskom trolejbusov a tou malou výmenníčkou (cca 30 m od cesty) by v 3 podlažiach vyriešila cez 500 áut a tým žeby to bolo zakryté ako tribúna, by to ani veľmi nebolo rušivé. Aj keď možno drahé by to bolo dosť.

Tiež som za zeleň, ale nemôžeme protestovať apriori proti všetkému, tým skôr ak ani nevieme podrobnosti.. Treba si uvedomiť že sme v meste, na sídlisku. Ak chcete bývať pri lese, tu sa to nedá. Kruté ale je to fakt! Kde inde chceme ten parkovací dom?




Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...