hnutie Proti násiliu


Hosť

/ #25 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-15 05:29

#20: Juraj Cintula - Re: Re: Re: Re: Re:  

Pán Cintula, ďakujem za záujem a ponuku. Ale ja idem po inej ceste.

O Cigánoch nepíšem knihy a neposielam ich vláde. Cez združenie ludia v núdzi im pomáham konkrétnou pomocou, ktorú si na oplátku musia odpracovať v dielni. Cez prázdniny pre ich deti robíme tábor, kde môžu okúsiť aj iný život, ako vedú doma.

Nepíšem knihy, aj keď som už dostal ponuku od vydavateľstva. Dávam prednosť besedám, kde môžem konkrétne reagovať na atmosféru v sále a podnety prítomných ľudí. Každý deň je nový a iný a posúva ma. Kniha by bola zastarala  už pri jej dopísaní. Ale zasa nič proti knihám. Som za ne vďačný. Teda ak autor má aj čo povedať, nie len mudrovať a poučovať. Táto doba potrebuje viac svedkov ako učiteľov.

Neposlal som 10€ na žiaden účet. Dal som len peniaze konkrétnej žene, ktorá dnes (15.) musela zaplatiť nájom a nemala na to.

Do dôchodku mi už veľa nechýba. Neviem s určitosťou povedať, čo na ňom budem robiť. Ale asi to, čo aj teraz. Venovať sa konkrétnym ľuďom v konkrétnom čase a priestore. Nebudem spasiteľom a na financovanie svojich snov zakladať účet.

Carlos Castaneda napísal: "Najhoršie čo sa človeku môže stať je, že prepadne záľube v asketizme. Zatiaľ čo si myslí, že robí veľké veci, zaoberá sa len sám sebou." Ja by som k tomu pridal ešte aj záľubu zahraňovať svet. Múdry kráľ si pred bojom spočíta vojsko. Či môže tiahnuť do boja alebo má žiadať o prímerie.