STOP DISKRIMINÁCIE CHUDOBNÝCH! ...


Hosť

/ #89

2015-08-16 10:47

Petíciu som podpísal preto, lebo si myslím, že problémy sa majú riešiť tam, kde vznikli. Považujem súčasne za neprípustné, ak je človeku upierané, aby prežil svoj život v strachu a biede. Takto neradostne a nedôstojne však prežívame naše životy aj my - v srdci Európy. Samozrejme, v iných kontextoch a na inej úrovni, ako napríklad Sýrčania.
Idea multikulturalizmu už dostatočne preukázala svoju nerealizovateľnosť revolučnou cestou. Európa má stále problémy s tým, že sú v nej kultúrne hlboko etablované aj iné než západoeurópske kultúry - napríklad tie, ktoré vznikli na báze pravoslávia: Srbi, Rusi a Gréci. Alebo kultúra Rómov, s ktorou máme problematické skúsenosti na Slovensku už pol tisícročia. Nik nám nemôže účelovo vyčítať, že nie sme schopní prijať inú kultúru do svojho stredu: desať percent obyvateľov Slovenska je nositeľom tejto inej kultúry. Žiaľ, práve pre udržiavanie jej hodnôt a znakov nositelia tejto kultúry na Slovensku len nedôstojne prežívajú. Vie dnes niektorý politik povedať a zaručiť (?), že noví prisťahovalci sa budú správať inak (ľahostajne) ku svojím kultúrnym hodnotám a zvykom?
Preto som podpísal túto petíciu - aby sa politici mohli vo svojich odmietavých stanoviskách oprieť o názor občianskej verejnosti. Aby vedeli pre tieto stanoviská aj vecne argumentovať.



Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...