Petícia za schválenie registrovaných partnerstiev

Katarina

/ #105 Re:

2015-05-13 19:59

#103: APA - 

To, co pisete, je preklad clanku z webu traditionalvalues.org. To mi vobec neznie ako doveryhodna a hlavne nestranna stranka. Dobre, skusim si to aj tak precitat.

O Frankovi Kamenom je tam len to, ze krical do mikrofonu. To je vsetko cim je vyznamny??? Viete, cim si musel prejst kvoli nenavisti ludi ako ste vy? Zatkli ho v San Francisku - 3rocna podmienka. Vyhodili ho z univerzity. Potom z armady. A zakazali mu dalsiu pracu pre vladu. To iba preto, ze bol homosexual.

Tiez sa tam pise, ze vedecky vyskum bol uplne ignorovany. To je ciste klamstvo, az sa hory zelenaju. Lenze tema homosexuality si nesie so sebou stigmu z minulosti, ked boli ludia odsudzovani aj na smrt! V 20. storoci vacsinou uz do vazenia. Dr. Socarides mal velku inspiraciu vo Freudovi. Veril tiez, ze homosexualita je choroba a da sa liecit. Ano, len veril. Bol to jednoducho len jeho nazor, ktory nemal nijako vedecky dokazany.

Clanok uplne ignoruje fakt, ze viacero v tom case respektovanych psychologov (R. Green, J. Marmor, J. Spiegel) skumalo moznost, ze s homosexualitou je to inak, ako si vtedy myslela vacsina. Ale to viete, zvyk je zelezna kosela. Skoro kazda nova myslienka je zo zaciaktu odmietana, lebo odmietnut nove poznatky a zostat pri starych zvykoch je take jednoduche a pohodlne.

Na zamyslenie: Ked si ani dnes nie je veda ista tym, ako sa clovek vlastne k homosexualite dopracuje, myslite, ze to niekto vedel vtedy?