Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

dezo

/ #236 re: homo sapiens re: maria

2014-08-09 06:27

Tieto akoze inteligentno-vtipne komentare su hrozne. Radsej sa vyjadri poriadne, aj trebars s hnevom a emociami a povedz, co si uprimne myslis o neveriacich, metalistoch, satanistoch, ... 

Co sa tyka vegetarianstva, tak to nie je 'bohvieco', resp. 'satanvieco' - ked uz nieco robis, tak to rob poriadne a bud vegan, pretoze to potom vyzera tak, ze si si z toho vsetkeho vybral len to, co ti pasuje a na zvysok si sa vysral. Tak ako si vacsina veriacich vybera len to, co sa im paci a su slepi voci ostatnemu. Ale mozno si vegetarian z inych dovodov, ako ochrana zvierat - neviem. 

 Nech si veriaci veria, comu chcu, ale nech sa netvaria, ze cela ta story je pravda. Nech povedia, ze veria preto, lebo ich to bavi a pomaha im to zit tento 'nezmyselny' zivot. Nech cirkev prehlasi, ze boh, jezis, ... je len myslienka, resp. ideal, ktory ma viest k 'lepsiemu' zivotu (a k pokojnym, neburiacim sa oveckam). 

Maria, podla tvojich komentarov, sudim, ze si v 'tom' riadne hlboko a v podstate potvrdzujes to, co si povedala uz davnejsie, ze tomu veris vsetkemu do bodky. To ma vsak naplna trochu strachom. Co sa stane, ked zajtra vystupi papez s tym, ze mu boh povedal, ze treba zacat vojnu proti neveriacim a inovercom? kedy si povies, ze toto je uz privela? Alebo zacnes vrazdit? vzhladom na pocet veriacich a ich schopnost mobilizacie za kazdu 'spravnu' vec sa bojim, ze by bolo po nas v mziku oka.

K myslienke zivota po smrti. Ak tomu veris, tak urcite veris aj na dusu. Ale dusa neexistuje, existuje vedomie a vedomie zacina a konci s mozgom. Predstava, ze po smrti budes vidiet alebo citit, je nespravna, nakolko na take veci potrebujes telo a mozog.

Chcem sa este opytat, maju podla teba zvierata dusu? Resp. maju aj zvierata posmrtny zivot? Ak nie, tak vychadzajuc z tvojej nelogiky, zivot zvierat nema zmysel.