Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

Zendhal

/ #128 Re: Re:

2014-07-28 13:15

#127: mária - Re:

- Ako môžeš tvrdiť že práve ten kresťanský boh je ten skutočný ? Židia to o svojom bohu tvrdia, Moslimovia to o svojom hohu tvrdia... veľa náboženstiev to o svojom bohu tvrdí. Tak prečo práve ten kresťanský je ten "správny"?

 

-Stretnutie so živým Ježišom ? Myslel som že zomrel pred dvoma tisícročiami. Ako to že je živý a že je práve v tom kostole?

-Predkladané pravdy? Ak tým myslíš bibliu (to je jedno či starý alebo nový zákon) tak to má strašne ďaleko od pravdy (a tým nenarážam na obsah tejto recesívnej petície)

 

- S tou morálkou súhlasím ale aj nie. Je to dosť subjektívny vnem. Pre niekoho môže byť napríklad fyzický trest pre dieťa (neposlušnosť atd.) morálny a pre druhého to je týranie.

 

- "Texty" daných piesní sú vytrhnuté z kontextu a vybrané presne aby vyhovovali zakladateľovi tej petície (a to nehovorím o preklade... Google translator sa musel zapotiť). Je to urážka toho čo je pre vás posvätné.. OK dovoľ mi povedať ti že vaše náboženstvo (a nie len vaše ale aj islam a iné)  môže pre nás byť urážkou racionálneho myslenia.

 

- Treba si povedať na rovinu: majú stále vulgárne slová takú istú váhu a "morálnu hodnotu" ako napríklad pred 20 - 30 rokmi ? Podľa môjho názoru sa stále viac a viac tieto vulgarizmy stávajú prirodzenou súčasťou každodenného života. Niektorí ich stále berú ako neslušné slová, ale iní, najmä mladšia generácia (a tým nemyslím len deti) ich berú ako súčasť ich života a nedávajú im veľkú hodnotu. A ešte by som dodal že ak tieto vulgarizmy v metalových piesňach niekoho urážajú, tak sa hneď stavia celý žáner aj so svojimi podžánrami na okraj spoločnosi. Ale napríklad v Hip-hope a rape je to akceptovateľné aj v médiách. Tu je jeden menší príklad: https://www.youtube.com/watch?v=Z2Y30NNTQ0Y

 

- Prepáč že to poviem ale kresťanstvo JE rozprávka a dosť nevydarená. Ateisti napríklad tiež chcú žiť život naplno v každej sekunde a nepotrebujú na to vyššie bytosti, ktoré by na nich dohliadali.

 

- Niektoré slová v biblii môžu byť nadčasové to priznávam, ale nadčasové taktiež môžu byť slová z iných kníh (len pre príklad spomeniem tisícročia starú knihu "the art of war" o bojových stratégiach z ktorej čerpajú informácie ľudia dodnes) alebo aj citáty od obyčajných ľudí.

 

- Satanizmus.... tu musím ujasniť zopár vecí: Sú 2 druhy satanizmu: 1. je pravý satanizmus kde dotyční veria v existenciu samotného satana, praktikujú čierne omše, sabbathy, zvieracie a ľudské obete a sexuálne orgie. a potom je tu 2. druh sataniumu, ("vytvoril" ho Anton LaVay) ktorý neuznáva satana alebo boha ako nejakú metafyzickú bytosť. Je to len odpor voči kresťanstvu a cirkvi ako takej a práve toto je ten druh "satanizmu" pod ktorý sa zaraďujú tieto metalové (hlavne black metalové) kapely.