Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

Tučniak Kowalski

/ #56 Petícia za zrušenie Petície za zrušenie kresťanstva

2014-07-24 23:15

(Síce len neoficiálne ako koment, ale nebudeme predsa kŕmiť trolla ozajstnou ďalšou petíciou)

1. Táto Petícia za zrušenie Petície za zrušenie kresťanstva (odteraz PZPZK) reaguje na Petíciu za zrušenie kresťanstva (odteraz PZK): http://www.peticie.com/peticia_za_zruenie_kresanstva_na_slovensku

2. Autori PZK používajú argumenty presahujúce hranicu infantilnosti a dostavajú sa do sféry prenatálnych pseudoargumentov. Ich dôvodenie nemá v mnohých bodoch total žiadny význam, a je založené na množstve logical fallacies, z ktorých teraz v hrobe sa nachádzavší Bertrand Russell veľmi prudko rotuje.

2.1 Ústredný dôvod autora PKZ je, že požaduje "zrušenie kresťanstva na Slovensku z dôvodu šírenia a propagácie násilia, pedofílie, sexizmu, otroctva a pokazenej morálky." Akokoľve je toto tvrdenie pútavé a sexy, autor napriek svojmu opačnému IQ-húpací-koník názoru, neudal žiadne iné ako non-sequitur dôkazy pre tieto obvinenia. Jeho základná premisa zdá sa je, že spomínané, ním citované pasáže navádzajú ľudí na násilie a zrejme i iné spomenuté neresti a že sú normatívne. Autor PZK však vopred berie za samozrejmé, bez nutnosti poukázania, že tieto izolované pasáže (1) na dané nepekné veci ozaj univerzálne navádzajú a (2) sú pre kresťanstvo normatívne.

2.2 Autor používa množstvo moderných/neskorších anachronizmov a nepresných označení, a to bez ich dobovej kontextualizácie, pre inštitúcie a opisy praktík, ako je pedofília, sexizmus a otroctvo. Z tohto dôvodu len sotva argumentačné lietadielko autora PZK vzlietne prv, než zístí, že nemá krídielka Always.

2.3 Autor udáva čudné, pozoruhodné zdroje: zdroj nazvaný ako Deutero 2010-14 doteraz nebol verejnosti prístupný a je zrejme len k dispozícii autorovi PZK. Je zrejmé, že mnohé podporné údaje našiel práve v tomto doteraz utajovanom dokumente. Po jeho odtajnení, preskúmaní, zvážení argumentácie autora PKZ je autor PZPZK v prípadne bezchybnosti brilantných logických sledov autora PKZ ochotný mu venovať ospravedlnenie a postavenie malého oltárika v jednej z domových miestnosti autora PZPZK.

3. Autor nevysvetlil, čo presne myslí pod pojmom "kresťanstvo" a ako presne ho chce zrušiť? Kto to zruší? Kedy? Ako? A za koľko?

4. Autorovi som ochotný pri vyžiadaní si spolupráce pomôcť navrhnúť aj "Petíciu za zrušenie násilia, erotiky, a iných tfuj-tfuj pasáží vo svetovej literatúre" (PZNEITTPvSV), a to aj bez použitia akýchkoľvek iných utajených dokumentov.