Petícia za zníženie trestu pre Františka Koleno

ja

/ #1641 ja

2013-11-21 23:11

Neverím pani policajtke. Pred cca 3hod. som našla video, kde policajtka hovorí podrobnosti ako sa to stalo. Teraz ho tam už nenájdete. Pamätám sa ako hovorila, že odsúdený nekládol odpor. Ale potom sa vymrštil, ona sa cez neho prepadla.Pýtam sa, prečo keď mladík nekládol odpor, ležal na zemi, bol použitý slzný plyn? Ďalej z jej výpovede:".....pozrel sa mi do očí a z celej sily mi kopol do kolena. Nemala som ešte slzný plyn v očiach, ale predpokladám že zasiahnutý nevidí v tej chvíli. To, že sa vymrštil, mohla byť reakcia na slzný plyn. Bol postup policajta správny? Má právo použiť slzný plyn, keď dotyčný nekladie odpor? Kto pochybil pri výkone svojej práce? Z výpovede pani policajtky: nasadzujeme životy, zdravie.... A čo taký šofér, ktorý je zodpovedný za cestujúcich, ľudia pracujúci pri stroji, baníci..... Veď idete do dôchodku v 45-ke, máte kedy oddychovať a užiť si ho. A pri dobrom dôchodku. Nemôžete mať všetko.

O zdravotnom stave pani policajtky sa toho popísalo. Čítala som, že sa musela liečiť rok, štyri mesiace bola práceneschopná, prekonala  niekoľko operácií, ťažké poškodenie,  MOŽNO bude mať aj trvalé následky.... Po dvoch rokoch by sa mohli už dohodnúť. Myslím si, že je v celom prípade "viacej " ľudí. Lekár, aj on môže lekárskou správou čo-to "vylepšiť", a vraj pani policajtka sa dobre "vydala"????   Pani policajtka, len aby sa Vám to nevrátilo.  Lebo čo druhému praješ, tebe sa to stane.

Nezastávam sa mladého chlapca. Zaslúži si trest. Ale osem rokov? Veď ten chalan bude mať evidentne horšie zdravotné následky ako policajtka. Veď policajt môže byť policajtom aj s poraneným kolenom. Sedieť v kancelárii,  voziť sa v policajnom aute, prechádzkovým krokom sa prechádzať po meste ako  verejný činiteľ.  A za tým všetkým dobrý dôchodok.

Pani policajtka, zo zadu vyzeráte, že Vás čaká za chvíľu výsluhový dôchodok. Ruku na srdce, konali Ste vždy správne, bez pochybenia? Môžete zdvihnúť kameň a hodiť ho do niekoho?

Hanbím sa za spravedlnosť, ktorá je na Slovensku.

Svojí podpisom podporím petíciu za zníženie trestu.

P.S. Nedá mi, aby som to nenapísala. Napísal to jeden mladý človek, ktorý je na strane policajtky. "Policajtka utrpela vážne zranenie, do konca života bude z nej kalika. Mladý si odsedí  8 rokov v base a vyjde z nej totálne oddýchnutý." Keby to niekto napísal, povedal na moju obhajobu tak sa hanbím.