Petícia za zníženie trestu pre Františka Koleno

Miloš

/ #1580 Re: taky detail

2013-11-17 18:54

#1578: comanche - taky detail

To je ale zvláštne, tento raz policajtka sa o použití slzného plynu nezmienila. Zato pridala podrobnosť, že páchateľ sa jej pred kopancom pozrel do očí - takže ju zjavne kopol do kolena s úmyslom ublížiť osobe v uniforme!

Informácie má verejnosť iba z médií. Keď sú ale vyjadrenia protichodné, nejednoznačné, vyvoláva to daľšie pochybnosti.

Domnievam sa, že ak bol páchateľ pacifikovaný dávkou CS plynu do očí, ťažko sa mohol bezprostredne po tom pozrieť niekomu do očí a úmyselne ho niekam kopnúť.   Mýlim sa v tejto domnienke?

Na záver, ľudia podpisujúci túto petíciu tým podľa mňa nesledujú dosiahnutie beztrestnosti či úplnnej milosti pre dosť nesympatického arogantného mladíka bitkára výtržníka a opilca - považujú ale rozsudok za hrubo prehnaný a neprimeraný za čin, ktorý možno ani nespĺňa špecifikáciu obžaloby. Ak by vyfasoval primeranejší trest, žiadna petícia by sa nekonala.

V moci skúseného právnika a bývalého generálneho prokurátora, t.č.  prezidenta, bude prípadne upraviť trest tak aby bol primeraný. Uvidíme, či prihliadne na petíciu ako vyjadrenie názoru štatisticky významnej vzorky nášho ľudu - tiež predpokladám, že si spoľahlivo zistí, ako sa tá nepríjemnosť naozaj zbehla.

Taktiež je zaiste azda všetkým (aj mne) ľúto aj policajtky a jej možno trvalo poškodeného zdravia - ak by sa dalo to poničené koleno vyliečiť petíciami, ľudia (aj ja) by ich určite hojne podpisovali tiež ;-)