Petícia za zníženie trestu pre Františka Koleno


Hosť

/ #1063 zamyslite sa

2013-11-14 13:10

Argumenty typu "len preto, že to bol verejný činiteľ.." sú nemiestne, polícia má v štáte istú funkciu, ktorá musí byť chránená, to, že si ju neplnia ako by mali, nie je predmetom tohoto sporu. Fakt je, že ÚMYSELNE napadol dvoch ľudí a následne ÚMYSELNE zaútočil na policajtku, ktorej spôsobil TRVALÉ poškodenie kolena. Je prirodzené, že za úmyselné trestné činy je vyššia sadzba, ako za neúmyselné. Riešiť tu, že je to mladý človek s budúcnosťou pred sebou je nemiestne, podľa takéhoto argumentu by mali ísť do vezenia len starý ľudia? Alebo nebudeme do vezenia posielať "nádejných" športovcov? Že je normálne úplne pokojný a stalo sa to kvôli alkoholu? Tak nemal piť, ja sa venujem bojovým umeniam = akonáhle na niekoho vztiahnem ruku, je to OZBROJENÉ napadnutie a za to čo urobil napríklad on by som skončil v base aj na 15 rokov. Nech je rád, že si vybral hokej.

8 rokov je vhodná sadzba, skôr by sa mal robiť takýto humbuk keď niekomu dajú za úmyselnú vraždu menej ako 10. Ťahať na porovnanie dopravné nehody je nemiestne, základný predpoklad je, že nikto si za volant nesadá s tým, že niekoho zabije, prípadne zmrzačí.

PS:
Nechcem znieť príliš premúdreto, ale označovať tu ľudí za primitívov a podobne z psychologického hľadiska len poukazuje na Vaše nedostatky.

Suma sumárum, za svoje činy sme zodpovední, že bol niekto opitý, v amoku, a podobne nie je ospravedlnenie, že sa to môže stať hocikomu, nie je ospravedlnenie, treba byť zodpovedný a niesť následky za svoje činy.