Zvýšenie príspevku na opatrovanie,do výšky minimálnej mzdy.
Podpísané, a dúfam, že to podpíše dostatočne veľa ľudí , aby sa s tým niečo robilo.
Moja mamina sa stará už 22 rokov o brata s DMO, ocino nám zomrel keď mal brat 9 rokov. So setrou jej pomáhame ako sa dá, ale myslím si , že by malo byť samozrejmosťou tohto štátu, aby aspoň finančne uľahčili opatrovateľom život. Viem a vidím to každý deň aký je to ťažký život.
Konečne a nech prosím podpiše veľa ľudí. Ja sa starám o mamu už 22r. 24 hod. Je postihnutá ZŤP 90%. Keď sa jej zvýši dôchodok mne krátia a momentálne mam 77,- eur a k tomu sa sama starám o syna. Je veľká hanba tohto štátu, že sa rútili do EU a načo, keď Rakúsko či Nemecko tiež je v EU a opatrovanie tam platia až 1500,- eur. Je nás štát smiešny? alebo sme mi ľudia na vine, že sme doteraz to tolerovali? a dokonca ani dôchodok nám neplatia iba 12r. a čo bude s nami ak mi budeme starý a potrebovať pomoc ci dôchodok?
URCITE ANO
urcite dat hore a dostat ludi co pomahaju doma na inu uroven
Tiež opatrujem svojho syna. Príspevok je tak nízky, že doslova živorime. Som rozvedená, nemám žiadny iný príjem, iba 180€ opatrovateľský.
čo budem robiť,po uplynutí 12.rokov čo štát platí za opatrovatelov
do soc.poistovne dôch.poistenie. Pretože dobrovolne sa dôch.poistiť z môjho čoraz menšieho op. príspevku nebude možné.
| This discussion has been closed. |