Zvýšenie príspevku na opatrovanie,do výšky minimálnej mzdy.
Opatrujem svoju mamičku už dosť dlho, príspevok na opatrovanie mi bol priznaný až na základe odvolania. Nikdy by som ju neumiestnila v nejakom zariadení, odchod z domu by ju určite zabil. Príspevok vo výške 140€ je veľmi smiešna suma na živobytie. Roky ktoré ju opatrujem sa mi nezarátajú ako odpracované do dochodku. Prečo štát prispieva našej naj-menšine v takom rozsahu a nemyslí na starých a chorých?
opatrovateľský príspevok
Starám sa 24 hodín denne o svoju 20 ročnú imobilnú a na pomoc inej osoby odkázanú dcéru , opatrovateľský príspevok mám 184 €
Dcéra poberá invalidný dôchodok 317 € a keď sa jej od nového roka zvýši o niekoľko Eur, mne sa opatrovateľský príspevok zníži. Našťastie mám manžela, ktorý to finančne ťahá, no koľko je žien - matiek, ktoré sa o takéto detičky starajú úplne samé.
Určite s tým treba niečo urobiť !!!!!!!!!
Podpísala som túto petíciu preto,že sa starám o ZŤP mamu,ktorá potrebuje 24-hodinovú starostlivosť a práve čakám na rozhodnutie o výške príspevku a mám obavy,aký príspevok mi daju,kedže sa bude krátiť kvôli jej dôchodku a bude sa tam zaratávať aj otec,ako jej manžel ktorý je už rok nezvestný a jeho dôchodok je pozastavený.
Preto že mam tiež chorú dcéru jej zvýšia dôchodok o 3.50 a mne znížia príspevok o cca10€ za 5 rokov sa mi postupne znížil z cca 225€ na 171€ ale nájom ide nahor strava lieky a pod.
Taktiez opatrujem mentalne retardovanu dceru 24 hodin denne sme uz aj zadlzeny, hrozi nam exekucia.
This comment has been removed by the person who wrote it.
ja som opatrovatelkou mami, ktora je imobilna a pomocuje sa. a nemoze zostat sama doma. moj opatrovtelsky prispevok je 54,50€
nemat manzela a syna mozem si to akurat tak hodit. ubohe a smutne v dnesnej dobe.
Dobrý deň,je hanbou tohto štátu a vlády SR,ktorá sa hrdí balíčkami - "sociálnou politikou"že takýmto spôsobom dehonestujú opatrovateľov a tým aj ľudí o ktorých sa starajú.Ja osobne(58r.) sa starám o brata(55r.),ktorý je od marca toho roku ležiaci.Opatrujem ho 17r.,momentálne za 192 eur,bez nároku na dovolenku,stravných lístkov a ostatných "privilégii",ktoré sú danné ZP.Nemám nárok v prípade úmrtia brata ani na podporu v nezamestnanosti.Nemám z čoho si platiť tento balík: Minimálny vymeriavací základ pre dobrovoľne poistenú osobu je za obdobie od 1. januára 2015 do 31. decembra 2015 v sume 412,00 EUR.Takže bohužiaľ samostatne si 2% na poistenie v nezamestnanosti nemôžem zaplatiť iba ako celý balík: na nemocenské poistenie – 4,4 %, na starobné poistenie – 18 % , na invalidné poistenie 6 %, do rezervného fondu solidarity 4,75 %, na poistenie v nezamestnanosti 2 % z minimálného vymeriavacieho základu.Neviem aký dôchodok mi bude priznaný z tých rokov ktoré sa venujem bratovi.Jedno viem istotne,že keby som ho "odložila" do ústavného zariadenie štát by to nestalo smiešnú almužnu 192 eur,ktoré momentálne dostávam.
| This discussion has been closed. |
Re:
#299: -