Zvýšenie opatrovatelského príspevku na ZŤP osoby
Lebo.som asistent ztp a cena prace.je hlboko poddymenzovana oproti tomu ,co clovek do toho dava.Nie 6,5 h ,ale 25 h denne clovek obetuje.Robim to s laskou ,ale clovek na Pan Boh zaplat nefunguje.Vystavit statu realnu fakturu by.znamenalo 1250€ a nie sotva 1/3 tejto ciastky.
Pani poslanci by sa mohli zamyslieť že ludia čo sa staraju 24h denne 365 v roku su bez naroku na platenu dovolenku ,alebo ked je štatny sviatok ....budte pani poslanci aspon tejto skupine ludi aspon trochu tolerantni a daj im prijem aby mohli aspon slušne žit bez strachu čo bude zajtra ,kde zobrat peniaze na chleba, mlieko ,lieky ...
Hovorí sa,že opatrovatelia majú výšku "odmeny" za svoju nepretržitú prácu 220€...Ja som po zvýšení dcérinho dôchodku dostala len 179,96€...a starať sa o bezvládneho dospelého je často komplikovanejšie ako sa starať o malé dieťa!!!Tak prečo si nezaslúžime viac!?!?!??
Moja mama sa stara 50 rokov o moju tazko choru sestru ma schyzofreniu.Na zaciatku dostavala 200 euro opatrovatelske. Potom jej ho zacali znizovat,pretoze sa zvysoval dochodok. Povedzte je to normalne? Teraz dostava 60 euro...
| This discussion has been closed. |