Zvýšenie opatrovatelského príspevku na ZŤP osoby
Plne suhlasim a podporujem .Nas pribeh je podobný.Otecko ma Parkinsonovou chorobu,pokročilé stadium.Už takmer 2 roky co potřebuje 24 hodinovu opateru.Bola som ochotna sa zriect svojho zamestnania a povolania,avšak by som vzhladom k vyske jeho dochodku dostávala 64 eur za celodennu starostlivost.Preto sa o neho staram ako viem,na úkor svojho zdravia,striedam sa s mojimi dětmi,s manzelom,s bratom...Viem ze jeden parkinsonik v tomto stadiu ochorenia dokáže zamestnat niekolko ludi. Je to nedocenena praca a SME za to,aby bola zhodnotena aspoň tolkymi peniazmi, ake dostava ktorekolvek statne socialne zariadenie za jedneho pacienta...
Starostlivosť o ZŤP osobu je časovo, fyzicky a psychicky veľmi náročné "zamestnanie", v ktorom je aj dovolenka neznámy pojem. Požiadavka petície na priznanie minimálnej mzdy je naozaj minimalistická. Kto neskúsil, neuverí ...
Re:
presne tak - presne tak - dieťaťu zvýšia o euro a opatrovateľovi znížia o tri. Tak som sa rokmi dostala z 220 eur na 179, s perspektívou každoročného znižovania ! Tých 220 nie je teda reálnych.
Bolo by dobre, keby opatrovatelia dostavali aspon minimalnu mzdu a este by sa im sporilo na dochodok do systemu.
Pritom na iné aktivity sa peniaze, vždy nájdu. Viac sa cenia zvieratá, ako ľudia. A vraj sociálny štát. Títo ľudia nemajú čas štrajkovať a nikto z poslancov sa ich doteraz nezastal.
| This discussion has been closed. |