Zvýšenie opatrovatelského príspevku na ZŤP osoby
Akurát som bola zaniesť papier o navštevovaní ZŠ môjho syna, kde bude chodiť viac ako 20 hodín týždenne a tým my vezmú 40€, nezáleži na tom, že som tam s ním celí čas, lebo je plienkovaný a tým pádom jeho hygiena stojí len na mne. Nikto to nebude robiť. Kto by utieral zadok zadarmo?A ešte tak, aby bol voňavučký a bez dekubitov? Tak som zas na 220€ h rách.
Sama sa staram o postihnutú dcérku má 27 rokov a odkazujem,, múdrym" pánom politikom, že nech skúsia vyžiť z tejto sumy. Dcérka potrebuje 24 hodinovú opateru, 365 dní v roku bez mojej pomoci by musela byť umiestnená v nejakom ústave ktorý štát vyjde určite viac ako nám odsúhlasili
Keby nekradli v parlamente,tak je na všetko !!!Toto je na dobrú vec a chorobu si nikto nevyberá
Plne súhlasím s touto petíciou. V starostlivosti o starých a chorých ľudí máme obrovské rezervy. Táto práca je veľmi podhodnotená a je najvyšší čas zmeniť to.
mum co moze stat piskytnut opatrovatelske....
Lebo sam mam doma synčeka z Autizmom,o ktoreho sa manželka stara 24h denne.Ja musim pracovať v zahraničí,na koľko sa na vychodnom Sk zarobiť neda.A tym,že pracujem v zahraničí,nevidím syna vyrastať,tak náš krasny štát nam ubral opatrovatelsky o -100€ z dôvodu,že vraj mam väčší príjem.Fakt smtne,čo sa na tom Sk dejú za veci,Dieťaťu ZTP ubrať aj z toho mala,čo dostaval.Hanba
Ja mám prosím pekne LEN 96€, pretože vraj babka má luxusný dôchodok :-D
Viem koľko úsilia je potrebné na opatrovanie ZŤP manžela od roku 2008. Ale ako dôchodkyňa z UPSV dostávam len 92 €, to ledva stačí nato, aby 1 krát za týždeň k nám na 1 hod. prišla fyzioterapeutka. Myslite preto aj na opatrovateľov dôchodcov, lebo viem že takých ako ja je veľa.
Petíciu podpisujem preto, lebo mám syna, ktorý je ťažko zdravotne postihnutý. Je autista a viem, čo je to starať sa o chorého človeka. Viem to už 34 rokov.
| This discussion has been closed. |