Peticie.com

Zdaňovanie zdravotníkov za vzdelávacie podujatia

Výsledok rokovaní na Ministerstve financií

Hosť#1 May 22, 2015, 17:38
Vďaka za vašu aktivitu. Aj to málo, čo ste dosiahli, je cenné a aspoň je vidieť, že zdravotníci chcú o svojom osude spolurozhodovať.
Hosť#2 May 26, 2015, 13:56

Super pán MUDr. Balaz 

co sa vlastne zmenilo NIČ - hanba 

myslite si ešte stále , že hájite záujmy lekárov a dalších zdravotníckych pracovníkov ????

skuste pouvažovať o svojej demisii alebo založte nadáciu a kúpme si profesionálov na zorganizovanie štrajku !!!

len tak sa ukáže, akú cenu ma zdravie !!!!

Hosť#3 May 26, 2015, 13:57

Re:

#1: -  

Je to hanba , nedosiahlo sa absolútne nič - otvorte si uz konečne oči a ústa a zobuďte sa !!!! Potrebný je celoslovensky štrajk !!!

Hosť#4 Jun 02, 2015, 18:30
Ďakujem za Vašu aktivitu a konštruktívny prístup. Viem, že boj s veternými mlynmi je ťažký a zdĺhavý, ale je to jediná legálna cesta... musíme sa ozývať ďalej. Veľa sily prajem.
Hosť#5 Jun 02, 2015, 21:01

Re:

#4: -  

Dobrý večer pán doktor Baláž!

Nie som lekár, ani finačný poradca, ale velmi ma dráždi prístup Min. financií k tomuto problému. Mám dve pripomienky ku zdanovaniu vzdelávacích akcií pre zdravotníkov.

1. Štátny zamestnanci z iných rezortov sa taktiež zúčastňujú rôznych školení a vzdelávaní pri zmenách vykonávacích predpisov a zákonov, atď,  čo je v poriadku, aby mohli vykonávať danú prácu v intenciách daných predpismi a zákonmi. Sú pri týchto akciách taktiež zdaňované ich nepeňažné príjmy (cestovné, ubytovanie atď)? Asi nie a v princípe je to to isté. To isté je i to, ak pán minister i jeho doprovod ide na rokovanie napr. do Bruselu  vládnym špecialom a je im poskytnutý plný servis. Napíšu si tieto nepeňažné plnenia- čo sú asi iné čísla - do svojho daňového priznania? Dalo by sa vypichnúť veľmi veľa takýchto príkladov.

2. Ak vyšle výrobca liekov na nejakú akciu zdrav. pracovníka, zaplatí mu letenku, ubytovanie, stravu.. . V tejto cene je zahrnutá i daň. Prečo má "prijímateľ nepeňažného plnenia" zaplatiť  i daň z dane? Tomu sa myslím hovorí dvojité zdanenie.

Dúfam, že moje pripomienky Vám budú užitočné.

Please comment on this petition

Please do not write personal information such as an address, phone number or email address in your comment. Do not write your own name or the name of any other person either.