Zachovanie Základnej školy s materskou školou Jastrabá č. 188
Čo budete robiť, keď prejde návrh s minimálnym počtom detí na druhom stupni 15? Veď to nespĺňa ani jedna trieda..., ale hlavná vec, že chcete školu držať.
Ja som za to, aby boli školy s takýmto nízkym počtom detí v triedach financované z vlastných zdrojov.
Re:
Vôbec ste to nepochopili. Petíciu podpisujú ľudia, ktorým TÁTO škola nie je ľahostajná (ako je ľahostajná napr. vám).
:
To čo je za volovinu,práve taká škola s takým počtom detí,môže deti niečo naučiť. Ale my budeme radšej šetriť na deťoch a podporovať sociálne opitých rómov a podobné individuá,že? To je už len super ekonomika.
Som cudzinec,ale vidím na Slovensku plno problémov: V prvom rade sa treba postarať o domácich obyvateľov Slovenska a hlavne o vzdelanie detí,lebo to je naša budúcnosť a politici,úradníci nech šetria,ako napr.výlet lietadlom do Ruska. Urobte štatistický test, v ktorej triede sa deti viac naučia,či s počtom 30 alebo 15 a potom pochopíte.
Re: Milý autor tohto výroku....
#2: - Škola nie je podnik, aby si na seba zarábala sama, a nie je to ani žiadna neziskovka.... V dnešnej dobe škola rodinného typu je omnoho cennejšia ako preplnená budova decák v mestách, ktorí si ani nevedia prísť na meno. V mestách je vzťah medzi učiteľom a žiakom neosobný, žiaci sú vystavení väčšiemu riziku, že prídu do kontaktu s drogami a rozmáha sa tu šikana. Menšia škola mu poskytuje bezpečie. (Okrem toho u nás sa ešte vždy idú hrať deti na čerstvý vzduch...) O tom aký je počet detí v triedach asi nemáte predstavu a ani neviete, aký by ten počet mal byť, keď uvádzate takéto cifry.My našim deťom poskytujeme všetko potrebné a stále sa im snažíme dať niečo naviac, nie len odmemorovať učivo, my ich počúvame, cítime s nimi a snažíme sa im pomôcť a poznať ich. ... ako sám uznáte, to sa im len tak vo veľkej škole ľahko nedostane...My im máme čo poskytnúť, nie len prázdne slová!
„že je pekná škola, milá, zlatá“
Je 16.11.2013, sobota, 15:39 hod. – moja dcérka, ktorá má päť rokov sa ma pýta: „Ocko čo robíš?“ Odpovedal som jej, že píšem niečo o našej škole a ona mi skočila do reči: „že je pekná škola, milá, zlatá“ . Vážení priatelia, ktorí máte hodnoty postavené na peniazoch, nemenil by som s vami nikdy, hoci ako riaditeľ školy zarobím 657 € v čistom a pritom nepoznám, čo je to prísť domov a nežiť pre našu školu. Moje malé dieťa dokáže vnímať, kde sa cíti dobre, kde sa cíti prijaté a hoci som z Nitry, tu, v tejto obecnej škole a s týmito ľuďmi zažívam pocit druhého domova.
Ďakujem všetkým, ktorých táto petícia oslovila a podporili nás, rodičom a priateľom, ďakujem najmä pani učiteľkám a pánovi učiteľovi v základnej škole aj pani učiteľkám v materskej škole, ekonómkam, kuchárkam, upratovačkám aj kuričom. Toto je môj odkaz pre vás: vážim si vašu mravčiu a často krát časťou spoločnosti neuznanú prácu v prospech a pre dobro našich detí.
Táto petícia nech je odpoveďou, že sa aj dnes nájdu ľudia, ktorí veria v dobro. Dobro je nemarketingové, dobro sa ťažko predáva, ťažko sa dostáva na bilbordy, ale dobro je jediné, prečo sa oplatí žiť. O tomto ťažko niekoho presvedčíte, toto musíte len prežiť priatelia.
Prajem všetkým pokojný deň,
riaditeľ školy Rudolf Bartošík.
| This discussion has been closed. |