Petícia za vystúpenie Slovenska z NATO

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za vystúpenie Slovenska z NATO.


Hosť

#276

2016-09-13 10:41

Lebo sa mi nepáči politika USA.

Hosť

#277

2016-10-11 12:08

Som administrátorom skupiny Dissolving NATO- salvation for the world a skupiny Som za vystúpenie Slovenskej republiky z NATO na Facebooku. 


Hosť

#278

2016-10-19 06:07

Byt clenom teroristickej organizacie a do ktorej sme boli doslova zapredani vtedajsimi vladnymi predstavitelmi,, tak za toto by mali padat vysoke ak nie dozivotne tresty
Človek

#279

2018-10-28 06:53

Komu záleží na deťoch, svojom štáte, Slovákoch, Slovanoch, kto je za mier, tak ten musí byť za vystúpenie Slovenska z NATO. Slováci nechcú NATO, Slováci chcú neutralitu. Aj EÚ je omyl. Smrť NATO. Koniec EÚ. 

právnik

#280 Re:

2018-10-28 13:17

#279: Človek -  

Mohli by ste uviesť konkrétne argumenty, akým spôsobom nás členstvo v EÚ a v NATO poškodzuje? Lebo neutralita, ktorú spomínate, je čistá utópia. Je to stav, ktorý sa dlhodobo udržať nedá. Neutralita totiž nie je iba vojenská, je aj politická a v prvom rade ekonomická. Ekonomická neutralita (inak zvaná aj nezávislosť) je pri dnešnom postavení Slovenska ideálnou cestou, ako sa hospodársky dostať na úroveň Albánska. Pod nezávislosťou si väčšina ľudí, ktorí o nej hovoria, predstaví okamžité vystúpenie zo štrukrúr EÚ, NATO, atď. Nejde však iba o to. Ak je štát nezávislý a neutrálny, znamená to aj, že nie je hospodársky viazaný na žiadnu krajinu. Kedykoľvek by sme začali s medzinárodným obchodom s niektorým štátom, znamenalo by to, že už nie sme neutrálni. Ekonomika a medzinárodný obchod hýbe svetom. Ten štát, s ktorým by sme obchodovali, by, predpokladám, nebol nezávislý a bol by členom niektorej sféry, bloku, či aliancie. Neobchodovať s nikým? Utópia. Ako inak by sme si zabezpečili ekonomiku? Už nežijeme v 16. storočí, kedy štáty žili samy pre seba, každý štát si na svojich poliach pestoval vlastné obilniny a obyvatelia štátu ich rovno aj jedli. Kto má takúto víziu o správnej ekonomike, nemôže byť normálny. Je 21. storočie, obdobie globálnej ekonomiky. Je hlúposť predstavovať si, že po rokoch vybehneme s pšenicou, obnovíme poľnohospodárstvo a urobíme z neho 100 % našej ekonomiky. Také vízie tu už raz boli. Ani za komunizmu sme neboli "potravinovo sebestační", obchodovalo sa so štátmi východného bloku. Keď to vyzeralo na výhodný biznis, aj so západným blokom. V každom štáte je dobré niečo iné, tak kupujeme, predávame a z toho bohatneme. Globálna ekonomika v praxi. Chcete zaviesť absolútnu izoláciu? Lebo nezávislosť znamená izolácia, ako sme si v praxi ukázali. S tým zrejme neprerazíte, pretože u nás napríklad nerastú pomaranče, či banány, na ktoré si Slováci vcelku zvykli. Za komunistov bolo tohto tovaru menej, jabĺk zasa dostatok, čo myslíte, prečo? Lebo jablká sú domáca komodita, no tropické ovocie u nás nerastie. Čo elektronika? Poznáte nejakú domácu firmu, ktorá vyrába počítače? Alebo aj vy píšete na americkom systéme Windows od Microsoftu? Po vyhlásení nezávislosti už nijaké počítače nebudú. Počítač potrebujete na chod operačný systém. Najvýznamnejšie sú Windows a Mac, obe produkujú americké firmy. A samotné počítače u nás tiež nevyrábame. Máme akurát antivírusovú spoločnosť Eset, ktorá by nám zrejme bola nanič - keď nebudú počítače... Mimochodom, asi viete, že väčšina výrobkov sa vyprodukuje v ázijských krajinách. Odev k nám prichádza z Bangladéša, Číny, Pakistanu, Mjanmarska. Vyhlásiť v takýchto podmienkach izoláciu? KĽDR je takisto izolovanou krajinou a vidíte sami, ako tá krajina vyzerá.

Alebo sa rovno priznajte, že vy nechcete neutralitu. Chcete, aby sme začali obchodovať s Rusmi, prešli do východného bloku, prípadne sa pridali do BRICS. To ale musíte povedať rovno a nie to zakrývať za krásne, no utopické slová o neutralite, nezávislosti, ktorým už neveríte ani vy sám.


Hosť

#281 Re: dobrá kravina

2020-08-20 19:28

#3: -  

 


Hosť

#282 Re: nikdy

2020-08-20 19:29

#52: -  

 

Kocúr

#283 Petícia je zavretá?

2021-04-09 18:01

Prečo sa nedá petíciu podpísať priamo?

Čo to má znamenať, tá informácia od administrátora o zavretí petície?

Kocúr

#284 Re: prečo administrátor uvádzaš, že petícia je zavretá?

2021-04-09 18:03

#277: -  

 Prečo je táto petícia iná, prečo funguje v inom režime?

Trogár

#285 Re:

2022-10-30 13:13

#1: -  

 To je tá petícia , ktorú zbieral Čarnogurský s miroslavom kollárom na proteste proti chudobe na námestí SNP organizovanej KOZ ?