Petícia proti zavedeniu daňových licencií, tzv. „dane zo straty“

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia proti zavedeniu daňových licencií, tzv. „dane zo straty“.

Ičo

#1 Uprava textu

2013-11-22 16:55

Prosím autora, ak túto petíciu myslí vážne, nech zreviduje jej text a odstráni duplicitné pasáže. Z môjho pohľadu s súčasnom stave petícia pôsobí nedôveryhodne.

Hosť

#2

2013-11-23 11:12

Toto opatrenie vlády, nie je vôbec hodné komentára, chcel by som odporučiť p.ministrovi fin., že ešte nie je daň za to, že môžeme žiť na Slovensku. Ak toto sú tie sľubované istoty, to je poriadna hanba tejto vlády !

Hosť

#3 Re: Uprava textu

2013-11-23 13:46

#1: Ičo - Uprava textu

dík z aupozornenie


Hosť

#4

2013-11-23 14:10

Dnes sa uvažuje o s.r.o., zajtra to môže byť o občanovi. Keby žil Štefánik, vyhlási Stanné právo - ako o tom uvažoval pred nešťastným príletom do Bratislavy v máji 1919. Jeho názor - boľševici za žiadnych okolností nesmú preniknúť do ČSR (maďarská republika rád). Dnes busta Štefánika v parlamente je zneuctenie jeho pamiatky v tejto 65 rokov neslobodnej individuality a slobody potlačujúcej boľševickej krajine. Boľševizmus je spôsob hrubozrnného nehumánneho neslobodného myslenia proti rozvoju, inováciam, vede , slobodám a spravodlivosti , ktoré jediné môžu zachrániť národ pred biedou. Daňové licencie bez štipky spravodlivosti sú čistá ideológia - nie normálnosť. Boľševik sa predvádza, ako bude celý národ držať za gule - ale odkaz Štúra a Štefánika nikdy nevymažú a ten im zlomí krk.
Tomáš Meravý, SDKÚ-DS
Hosť

#5 Veľmi nešťastné opatrenie

2013-11-24 21:14

Zavedenie daňových licencií povedie k ďalšiemu zhoršeniu podnikateľského prostredia na Slovensku, a to aj napriek tomu, že MFSR týmto opatrením sľubuje financovať zníženie sadzby dane z príjmu právnických osôb o 1%. Argumenty, ktoré predkladá MFSR v prospech tohto opatrenia, považujem za nepresvedčivé a podozrivo blízke lobistickým skupinám. Veľké a ziskové podniky získajú na úkor malých, stratových a začínajúcich firiem.

Nie je pravda, že Slovensko má veľké problémy s daňovými únikmi pri dani z príjmov. Naopak, výber daní od firiem meraný v pomere k HDP je na Slovensku veľmi dobrý aj v porovnaní so štátmi EÚ. Ak aj štvrtina slovenských firiem neplatila v posledných rokoch žiadnu daň z príjmu, ako tvrdí MFSR, toto ešte nemusí byť dôsledkom daňovej optimalizácie, ale ekonomického cyklu a reálnej stratovosti časti firiem. Navyše sa týmto opatrením zvýši byrokracia, ktorej musia podnikatelia čeliť, a to považujem za problém. Opatrenie sa obzvlášť výrazne dotkne startupov a zoskupení malých, kapitálovo prepojených firiem.

Vláda by mala radšej celkovo znížiť priame dane a zjednodušovať podmienky pre podnikanie. Ak by bolo potrebné zvýšiť príjmy štátneho rozpočtu, potom by mali byť použité skôr nepriame alebo majetkové dane, ktoré by nemali také negatívne dopady na ekonomiku. Daňový systém by mal byť jednoduchý a prehľadný, vláda ho neustále komplikuje. Zároveň si myslím, že Slovensko by malo mať iba štandardné dane, ktoré sú zaužívané vo väčšine rozvinutých štátov, a daňové licencie k takýmto daniam nepatria.


Hosť

#6

2013-11-25 07:32

My platime kazdy rok docela vysoke dane ale nezmyselnost tohoto v spojitosti s vyssimi danami je neskutocna

Hosť

#7

2013-11-25 11:57

Štát sa stáva voči občanom ako výpalník. Nevytvára podmienky ani len preto, aby ten, kto má snahu zamestnal seba resp. aj iných. Zavádzaním násilníckych poplatkov a zvyšovaním daní a odvodov do poisťovní zlikviduje tých, ktorým sa ešte chce v tejto republike robiť. Asi bude lepšie, keď budeme rozširovať rady nezamestnaných.
RifleMan1987

#8 Re:

2013-11-25 13:27

#4: -

Veľmi pekne napísané...


Hosť

#9

2013-11-25 14:12

Fico by mal začať od seba. Ryba smrdí od hlavy... konsolidácia verejných financii mala žačať na úrovni vlády a nie od posledného robotníka k vláde.Všetky prešľapy tejto vlády má zaplatiť občan a tí, ktorý majú vytvárať pracovné miesta. Keď toto prejde budem nútený prepúšťať. Začnem ficovoličmi.

Hosť

#10

2013-11-25 16:03

Staci sprehladnit danovy system, danovy kontrolori by mali mat prax v uctovnictve, v pripade nedoplatkov sa rovnako pozerat na velke spolocnosti ako na male. Staci aby mala spolocnost mala smiesny nedoplatok na akychkolvek odvodoch automaticky ide exekucia na ucet. Ale väcsia spolocnost si moze dovolit neplatit dane a nic sa nedeje...aj niekolko mesiacov...to nepride ani vyzva na zaplatenie. Staci teda transparentne postavit danovy system a zodpovedne sa stavat k vyberu dani.
doki

#11

2013-11-25 16:14

Ak to prejde, preregistrujem si firmu do iného štátu a budem platiť dane tam. Ich ekonomika tým získa, naša stratí. Ak toto urobí iba desatina firiem, ďalšiích 30% skončí a veľkým korporáciám znížia daň z príjmu, aký bude efekt? Vzostup nezamestnanosti o 1-2%, vyššie náklady na nezamestnaných, nižší výber o 40% firiem, nižší výber od korporácií. Výsledok - spokojné potľapkávanie politikov od lobystických skupín a zruinované Slovensko. Táto nová totalita už dlho nepotrvá. Dúfam, že prevrat príde čím skôr. A hoc sa opozícia snaží prihriať si polievočku a možno aj napáchala menej zla, v globále je to aj jej výsledok. Absolútna neschopnosť. Nechali Fica vyhrať a ani dnes sa proti nemu nevedia spojiť. Hanba.

Hosť

#12

2013-11-25 17:02

zaujimave, ze licenciu od zivnostnikov nechceli, hoci by bola spravodliva a efektivna

Hosť

#13

2013-11-25 17:03

Táto vláda ma totálne sklamala.V minulosti som fandil Smeru a veril rečiam p.Fica o tom ako treba pomáhať podnikateľom.No na vlastnej koži som sa presvedčil,že to boli iba plané reči.Ľudia okolo p.Fica začali ničiť živnostníkov tým,že títo sa museli buď zamestnať alebo vrátiť živnosť.Takto zrušili tísíce živnostníkov!Potom zaviedli odvody z dohod o vykonaní práce a tisíce študentov,ktorí si privyrábali brigádami prišlo o prácu.Paradoxne poklesli odvody do socialnej poisťovne.V posledných mesiacoch začali vrámci Kobry kontroly živnostníkov.Bol som svedkom akou živnostníka,ktorý má malú stolársku dielňu na záhrade bola vykonaná kontrola na ktorej sa podieľali uradníci z IP,DU,SOI a Policie.Ten človek zamestnáva iba sám seba!Zo živnostníka spravila táto vláda zlodeja.A korunu tomu všetkému nasadili daňové licencie.Tak to bude svetová rarita.
Eva

#14 Re:

2013-11-25 18:45

#12: -

Ja si osobne tiež myslím ...mám zdedenú sro, robím úplne v malom , lebo mám zdravotné problémy, kvartálne vyfakturujem cca 600 €, z toho kopec nákladov a síce v strate som nikdy nebola, ale daň platím menšiu ako tých 480 . Ani robiť sa neoplatí.

xx

#15 Re:

2013-11-25 18:53

#10: -

Tak toto je obrovská pravda. Nedávno som musela nazrieť do zoznamu neplatičov nakoľko už nahrádzame v tomto aj štát " neskutočné, to sa veru nikomu nechce veriť " Firmy, ktoré stále podnikajú a je ich neúrekom a ich dlhy sa šplhajú do nenormálnych výšin. Normálne sa mi z toho robí nevoľno.

4x

#16

2013-11-25 19:49

úplne chorééééé!!! všetci povinne pozrieť rozprávku pyšná princezna!!!! to sa tu deje !!!
dane...dane...dane..nezaplatíš...pod most...chorý štát...za to si môžeme všetci!!!!
ako to že dopustíme , aby hrstka darmožráčov takto zametala s väčšinou...naozaj to speje k revolucii...
peňazí do štatnej kasy ide dosť, problem je v gazdovaní!!! nevedia hospodariť s nimi!!! tisíce umelovytvorených štátnych miest!!! pravidelné mesačné výplaty kto by nechcel? treba uzakoniť v štatnej sfere 4 roky a dosť!!!nech si potom každy skúsi čo je to živnostenský chlebík...kedysi boli 3 kraje ,3 papalaši, teraz nie , stoličiek treba viac, viac uradnikov, viac peňazí...ako ich uživiť...vymyslíme ďalšiu daň...treba viac asistentov, ochrankarov, šoferov, / veď papalškovia už ani šoferovať nemôžu...kde ich dáme? , treba ďalšie budovy...auta...kto to zaplatí...žiaden problem, treba zas zvyšiť dane a vymyslieť ďalšie...treba ich vyhnať, znižiť dane, dať stimuly naším ľuďom, ktorí chcú pracovať...veď okamžite by bolo po nezamestnanosti ...
vyhnať všetkých zbytočných uradnikov, mne osobne by nechýbal ani prezident a celá kancelária...sú štáty, ktoré ho nemajú..a obrovské sumy môžu isť tam kde je to potrebné...žiadne peniaze zo štatnej kasy na strany...ak chcu mať klubya spolky, nech prispievajú zo svojich platov...kto má platiť ich kampane!!!
okamžite zrušiť imunitu!!! zaviesť trestoprávnu zodpovednosť...keď bežný človek urobí škodu, musí ju uhradiť..
to samé musí platiť aj na vrchnosť!!! ....robte s tým niečo ľudia ...je to tu chorééé, nikto to za vás nevyrieši len vy to zmeníte....epidemia vypukla...


Hosť

#17

2013-11-25 20:08

Fico skap

Hosť

#18

2013-11-25 20:38

Teším sa, že petícia vznikla. Patrím k spomínaným začínajúcim podnikateľom, teda budujem firmičku. Ak by som mala platiť všetko, čo je už navrhnuté a bolo by schválené, moje služby by museli stáť toľko, že si ich len málokto dovolí, a teda nebudem mať zákazky. Mnohí radšej pracujú načierno, čo je istý únik peňazí von zo štátu. Toto ja nechcem. Ale človek chce prežiť a žiť. A poskytovať normálne služby za prijateľné ceny. Podnikatelia vytvárajú hodnoty a dávajú prácu iným. To my všetci vieme. Ako to, že to nevie Ficova vláda?

Hosť

#19

2013-11-25 21:18

Chcel by som poprosiť zúčasnených diskutujúcich o slušnosť.Áno je to tak ako píše predchádzajúci diskutujúci.Všetci vedia,že bez podnikateľov to pojde iba ťažko.A vlastne je jedno či podnikajú ako fyzické osoby alebo mujú založenú s.r.o.Podstatné je to,že zamestnávajú ľudí/aj v týchto ťažkých rokoch/,platia nehorázne odvody za zamestnancov,dane z motorovych vozidiel,dane z nehnuteľnosti.To títo ľudia naplňajú štátnu kasu.Preto ma zaráža,že politici kriminalizujú podnikateľov.Ľuďom sa to páči a na tom je postavená propaganda našej vlády.Preto nečakajme podporu u ľudí,ktorí nepodnikajú.Musíme bojovať sami.Mám jedno riešenie.Pokiaľ to nepojde inak každý podnikateľ ktorý má aspoň dvoch zamestnancov pošle jedného aspoň na pár dní na Urad práce.A uvidíme ako sa budú tváriť páni politici...


Hosť

#20

2013-11-25 21:46

ostava mi len verit ze dan zo straty neuzrie svetlo sveta

Hosť

#21

2013-11-26 07:12

jednoducho , nehoráznosť vládnej diktatúry založená na ich neschopnosti a bezohladnosti !!! a že vraj podpora malého a stredného podnikania !!!!!!!!

Hosť

#22

2013-11-26 07:16

Už nevedia skadiaľ zobrať peniaze, tak nech znížia štátnu správu a počet poslancov
korekt

#23 žiaľ

2013-11-26 07:22

toto je jeden z prejavov vládnej bezmocnosti a podpory malého a stredného podnikania !!! neuveriteľné ale je to žiaľ tak , neschopnosť vládnej moci , jej neznalosť reálneho sveta na Slovensku je zarážajúca!polarizácia spoločnosti je štátna doktrína , ved tí zlí podnikatelia ba dokonca zbojníci spôsobujú-zavinili to že ostatní by sa mohli mať lepšie , ale ti zbojnici ....nabudúce bude kto ? Rómovia ..... ?

Hosť

#24

2013-11-26 07:25

Konečne niekto verejne povedal pravdu!
Ďakujem!

Hosť

#25

2013-11-26 08:14

komentovat? az mi to smiesne doslo. ked toto je podla niekoho normalne tak.... to je hnus a des. no nic , kto chce robit tak nemoze, lebo u nas sa to neda. nejlepsie sa podnika kradnutim. vsak mnoho z nich to pozna. z toho sa dane neplatia.kde je ten papgaj co to vymyslel?