Petícia za čistotu vo financovaní Slovenského šachového zväzu


Anonymous

#1 RE Jozef

2013-11-09 13:47

Jozko verim, ze ti nebude vadit, ak sem skopirujem spravu od teba a vyjadrim sa tu:

TŠC LUNA Martin
2013-11-09 08:34
Ukončenie bodu 3 je príliš všeobecné. Bohuš informácie za rok majú oveľa menšiu účinnosť ako informácie o čerpaní rozpočtu štvrťročne.
Tiež by som požadoval zmenu formy vykazovania čerpania rozpočtu. napr. príjem z ďalších licencii nestačí napísať len mládež. Z rozpočtu (jeho prílohy) by sme sa mali dozvedieť ako konkrétne boli financie na mládež z tejto príjmovej položky čerpané.

S tvojou pripomienkou uplne suhlasim a myslel som na nu v bode c.4, kde som dal bodky (...)
- ak to má byt priehladne a ciste, tak ak kupim kvetinac, tak to tam najdem.

Stvrtrocne vykazovanie? Asi nie, na to tam je kontrolny vybor. Vsade su podpisy - toho kto cosi vystavil, kto cosi schvalil, kto preveril. Kontrola by mala byt castejsia ako zverejnenie. Mna skor napadalo pri prezerani posledneho zverejneneho rozpoctu, ze ake polozky sa plati napr. na prevadzkovych pracovnikov sekretariatu - 17 400 euro. Ak budem ovca, tak pokrcim plecia, ale ak citam napr vyjadrenia Rasta Diviaka v sekcii rozhodovanie - ze registracky a clenske su narazova aktivita, tak potom na co su tam ludia pocas sezony? Su veduci taki nezodpovedni, ze nevedia najst strankove dni a dodrzat ich? Preco to nie je napr tyzden v mesiaci a ostatok neuradujeme? Co nejaka pracovna zmluva ci narok na dovolenku? Ake su pripadne sankcie za zneuzitie pozicie? Podpisal niekto hmotnu zodpovednost? Tiez tam boli polozky, ktore ak by boli prenasana do dalsich rozpoctov, tak neviem ci su uplne koser - napr. mesiac net + telefon 100 euro? Zda si mi hodne. Bez spatnej vazby - vyhodnotenia cerpania - je to cele paskvil, rozpravka pre sachove ovce.


Hosť

#2 Re: RE Jozef

2013-11-12 12:47

#1: - RE Jozef

Bohuš, keby si sa zamyslel nad tým čo som napísal, tak  z rozpočtu by Ti bolo jasné na čo ide 17 400.-€. Kontrolná komisia (nie výbor)  je tiež zodpovedná členskej základni a o výsledkoch nejakej kontroly sa dozvedáme veľmi, veľmi všeobecne, tak ako v zápise zo zasadnutí VV väčšinou. A nevedl som,že tri bodky majú takú vypopvedaciu schopnosť.

Tebe stačí vidieť rozpočet na začiatku roku a po jeho uzavretí, mne nie a pritom sa nepovažujem za ovcu (možno práve preto).