Petícia za obnovu koncertov a pôvodných otváracích hodín

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za obnovu koncertov a pôvodných otváracích hodín.


Hosť

#1

2013-08-10 11:02

Vyhlasujem medialnu vojnu vsetkym anti...
ja

#2 Re:

2013-08-12 07:34

#1: V súvislosti s otázkou hluku a otázkou zdravia občanov má nesmierny význam tzv. prvý zákon, a to je Ústava SR (publikovaná v Zbierke zákonov ako zákon č. 460/1992 Zb.). V čl. 44 Ústavy je uvedené, že každý má právo na priaznivé životné prostredie, každý je povinný chrániť a zveľaďovať životné prostredie a kultúrne dedičstvo. Nikto nesmie nad mieru ustanovenú zákonom ohrozovať ani poškodzovať životné prostredie, prírodné zdroje a kultúrne pamiatky. V uvedenom ustanovení Ústavy SR je zahrnuté aj tzv. právo na ticho.

Podľa §127 Občianskeho zákonníka - "vlastník/nájomca veci (bytu/domu) sa musí zdržať všetkého čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného alebo čím by vážne ohrozoval výkon jeho práv. Preto nesmie nad mieru primeranú pomerom obťažovať susedov hlukom, prachom, popolčekom, dymom, plynmi, parami, pachmi, pevnými a tekutými odpadmi, svetlom, tienením a vibráciami“.

 

Právo na ochranu pokojného užívania bytu či domu má jeho vlastník, ale aj nájomca – oprávnený držiteľ.


Pokiaľ susedia robia nadmerný hluk v nočných hodinách porušujú §47 ods. 1 písm. b) zákona o priestupkoch č. 372/1990 – rušenie nočného kľudu – príslušným orgánom na riešenie je polícia a obvodný úrad.

hm

#3 Petícia za obnovu koncertov a pôvodných otváracích hodín.

2013-08-12 07:37

niekto to zrusil zrejme opravnene na zaklade staznosti susedov prosim pani prenajimatelia odkupte si oba susedne domy pre seba budete obtazovat hlukom iba seba potom si majte otvorene dokedy chcete
anti

#4 anti

2013-08-12 07:56

dvoch susedných rodinných domov :-D 10 poschodve panelaky su rodinne domy?
Majo

#5 Re: anti

2013-08-12 09:06

#4: anti - anti

o žiadnych poschodových panelákoch v blízkosti nevieme! rodinný dom je myslený rodinný dom

Majo

#6 Re: Re:

2013-08-12 09:44

#2: ja - Re:

neviem síce, kto ste a či ste znalí veci, ale my žiadne hlukové normy neprekračujeme a nikoho hlukom neobťažujeme. dokonca certifikovaná firma zistila, že tieto rodinné domy majú väčší hluk z priľahlej cesty, ako od nás. ale pre niekoho je sťažovanie sa na všetko naokolo také slovenské. okrem toho, celé mesto vie, že predmetné rodinné domy sú v centrálnej mestskej zóne určenej na kultúru, oddych a zábavu a že sú tam len po známosti.

Jakub Mičuch
Autor petície

#7 Obytné domy pri Apolle

2013-08-12 10:16

Pozerám, že sa tu trochu debata rozbehla, tak čo by zakladateľ tejto online petície, by som rád vyjadril pár slov:

"VZN o čase predaja a prevádzky služieb" - radí klub Apollo medzi "prevádzky spoločensko-zábavného charakteru, ktoré nie sú v tesnej blízkosti obytných domov – od 09.00 - 04.00 hod."

dôvod prečo sa nazdávam, že v blízkosti apolla nie sú žiadne obytné domy je ten, že ak si všimnete územný plán mesta Považská Bystrica, na ňom sú parcely s pozemkami dotyčných dvoch domov jasne zaznamenané ako "Zeleň" A najbližšie obytné plochy sú až v budove "ABŠO", resp vyššie spomenuté 10 poschodové paneláky na Lánskej, čo teda tesná blížkosť nie je. V takomto prípade by som rád vedel, komu bolo ľahostajné, že udeľuje povolenie na stavbu rodinných domov v CENTRE mesta, dokonca mimo obytnej plochy - teda v miestach kde má prevažovať zeleň. Možno si mysleli, že tie domy sa medzi tými stromami skryjú... Bohužiaľ neskryli...

Preto by som povedal, že toto nie je otázka rušenia nočného kľudu, pretože v takomto prípade by mal ísť s apollom dolu aj hneď vedľa susediaci klub Subway a to nehovorím o filmových festivaloch poriadaných mestom na fontáne, kolotočoch a ... mohli by sme pokračovať... Toto je otázka toho, či my ako občania, dovolíme aby si "vyvolení" robili v našom meste čo sa im zachce, alebo budeme kontrolovať a usmerňovať chod NÁŠHO mesta..

Pretože ak je toto v poriadku, tak ja by som si osobne rád postavil chalupu pred Priorom.. Tam sa mi to v skutku pozdáva, všetko mám odtiaľ po ruke, jednoducho fajn pozemok...
Jakub Mičuch
Autor petície

#8 Re: Re: Re:

2013-08-12 10:24

#6: Majo - Re: Re:

Ďalšia vec, Marian, pokiaľ máte zvukový dôkaz, že dokonca ani neprekračujete limit stanovený pre nočný kľud, tak potom už naozaj neviem kde je problém. Možno by bolo fajn riešiť to v Trenčíne, pretože tuto v Považskej stačí aby to bol strýco starého Joža a všetko je zrazu dobre.

Maťa

#9 Re: Obytné domy pri Apolle

2013-08-12 14:47

Úplne súhlasím a ako občan mesta Považská Bystrica stojím plnou podporou za vami... Jediný normálny klub v PB kde sa konajú koncerty a je príjemné posedenie... Je to smutné že niekto sa ozýva a robí zle keď sám by mal držať hubu a krok keď jeho postavený dom by nemal ani existovať...len ich pekne nenechajme nech si robia čo chcú!!!

Majo

#10 Re: Re: Re: Re:

2013-08-12 15:41

#8: Jakub Mičuch - Re: Re: Re:

Jakub, pekne si to napísal. len bohužiaľ problém ide ešte trošku hlbšie. dotyčná osoba, čo to má celé na svedomí, začala podnikať kroky proti apollu ešte minulý rok. najprv dostala Hypernova pokutu, že sa priestor označovaný ako sklad využíva ako bar a prikázali, aby si to dali do poriadku. z nejakého "zvláštneho" dôvodu ale spomínaná osoba povolila preklasifikovanie priestoru jedine na reštauráciu, aj keď sa u nás nikdy nevarilo (ako šéfka stavebného úradu si môže asi určovať, kto v čom bude podnikať). Hypernova sa nechcela s mestom ťahať, tak súhlasila a vtedajší majiteľ apolla s tým takisto nemohol nič urobiť. tým pádom sme nútene teraz označený ako reštaurácia, ktorá má zo zákona otváračky do desiatej. takže teraz susedia skoro každý večer 22.01 volajú na políciu nie s tým, že rušíme nočný kľud, ale s tým, že už je po desiatej a podľa nich máme stále otvorené a im to vadí! snažíme sa to najprv vyriešiť petíciou, ale ak to nepomôže, budeme nútení riešiť to súdnou cestou, prípadne to dať aj do médií.
ešte čo sa toho hlukového posudku týka, tak ten doposiaľ bol akceptovaný, ale po tohtoročnej písomnej sťažnosti na hygienu od susedných domov ho hygiena označila za nezohľadňujúci niektoré okolnosti a tým pádom je neplatný. aká to náhoda, že pani bývajúca v jednom z tých domov pracuje zrovna na hygiene! :)

Jakub Mičuch
Autor petície

#11 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-08-12 18:45

#10: Majo - Re: Re: Re: Re:

No, viem že Stazo s tým začal mať dosť trable, dlhy, opletačky s policajtami a pod. Je mi jasné, že toto ste po ňom zdedili vy, no ja verím, že sa s tým dačo vymyslí. Osobne by som to možno prediskutoval s nejakým právnikom, pretože toto vyzerá na dlhšie.. Čo sa týka tej petície, obvodný úrad sa jej musí venovať, resp. reagovať na jej podnet pri akomkoľvek počte podpisov, len mám strach, že keď dotyčná osoba má zapletené prsty v hentakých veciach, aby to nebolo zametené pod koberec s nejakou naivnou odpoveďou. V takom prípade by si sa mal obrátiť na toho právnika a možno spojiť sily so Subway a začať útočiť priamo na stavbu tých domov. Predložiť novú petíciu, kde by bol predmet nelegálne schválenie stavieb člena zastupiteľstva, korupcia a veci okolo toho. ďat info dokopy, poriadne to spísať a rozhodiť do mesta, nech sa nazbierajú dáke podpisy a spolu s právnikom ísť na krajský úrad a predložiť to. Nápad s TV tiež nie je na zahodenie, tam to celé takto vysvetliť ako si to opísal teraz tu. Podľa mňa by sa pohli vody. Každopádne treba bojovať, možno by nebolo odveci kontaktovať Juraja Smatanu, on je v zastupiteľstve a viem, že aktívne bojuje proti korupcii a teda možno by vedel pomôcť.


Hosť

#12

2013-08-12 19:45

Čím víc čtu o tomhle problému, tím víc jsem znechucená, co stojí za tím, že se v Apolle přestaly konat koncerty. Zažila jsem zde plno skvělých akcí, kvůli kterým stálo za to překročit česko-slovenské hranice. Přeji hodně štěstí, aby se povedlo tuhle snad dočasnou situaci napravit.

Hosť

#13

2013-08-12 21:01

Nechápem čo stále majú tie babky a dedky z toho pididomu čo tam ani nemá čo robiť..boh vie či je tam vôbec postavený legálne keď je to vraj pozemok určený na kultúrno-spoločenské akcie. Nech sa dajú vypchať, aj tak koncerty bývajú len sem-tam, naproti tomu diskotéky boli dva dni po sebe do piatej rána a čo sa týka bývalého Bajkal-u okolo ktorého je tiež celkom dosť bytoviek, nikto neriešil záverečnú o 24:00. A k tomu tam boli dokonca dva disco cluby vedľa seba...a to tam sa ešte vážení diali veci keď niekedy mládeš nevedela čo so sebou!!! To je fakt, ale v Apolle sa to teda nedialo, aspoň si to nepamätám..a ak aj náhodou áno, spravil sa s dotyčným krátky proces a bol pokoj. Myslím že v disco cluboch a v krčmách sa deje väčší bordel ako v štýlovom music clube, kde si aspoň donedávna človek mohol vypočuť aspoň niečo čo malo trochu zmysel..a hlavne naživo. Ak sa táto situácia nezlepší, tak sa to celé rovná zabíjaniu hudby na Slovensku!!..Stále niekde počujem že mládež len sedí doma pri počítačoch, alebo robia neplechu vonku...tak mi povedzte čo iné a hlavne KDE majú robiť, keď tu už pomaly neni kde a neni čo??? MOZEEEEK...HALOOOO treba aby sa tu už niekto kompetentný konečne zobudil!!! Hlavne tie hlavy makové birokratické, ktoré sedia na tých svojich teplých miestach a naše záležitosti ich vôbec netrápia, a len naoko sa tvária že ich riešia...ale to už asi všetci vieme...smutné :(
Majo

#14 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-08-13 00:02

#11: Jakub Mičuch - Re: Re: Re: Re: Re:

áno, Stazo to predal v poslednej chvíli a väčšinu problémov akosi nespomenul, ale to už je teraz jedno.
je pravda, že petícia nemá žiadnu právnu vymožitelnosť, ale na Mestskom úrade sú aj ľudia, ktorí sú naklonení na našu stranu a je šanca, že v kombinácii s petíciou sa môžu pohnúť ľady. súčasne už rokujeme aj s právnikmi, ako by sa dala daná vec riešiť súdne, lenže je to beh na dlhú trať a finančne tento stav s otváračkami do desiatej neunesieme dlho. preto sa snažíme hladať čo najrýchlejšie riešenia.
čo sa týka druhej petície proti neoprávnenému zlegalizovaniu dotyčných domov, tak sme nad ňou zatiaľ nerozmýšľali, ale tiež to nie je zlý nápad a možno sa tomu začneme tiež venovať. len pokiaľ viem, tak Subway s danými domami problém nemá, tak neviem, či by boli ochotní pomôcť nám s tým.

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2013-08-13 14:23



Hosť

#16 Maťa

2013-08-14 07:38

Ak sa nepohnú ľady takto dajte to do telky!!!! a majte naháku právo je aj na VAŠEJ STRANE!!!!!!!!
STAZO

#17 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-08-14 19:04

#14: Majo - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

jediny problem bola MINARIKOVA a MARIAN o vsetkom vedel bol na meste a aj s HYPERNOVOU KOMUNIKOVAL JA SOM MAL OTVARACIE HODINY DO  004 RANO A POL ROKA PRED TYM MY CHCELI DAT DO 10 00 CO SOM NEAKCEPTOVAL A DRZAL SA POVODNYCH OTVARACIEK NAKOLKO CHCELI HLUKOVU SKUSKU KTORA BOLA UROBANA FIRMOU Z mARTINA A NEPREUKAZALA  PREKROCENIE STANOVENYCH LIMITOU A TEDA PODMIENKU MESTA SOM SPLNIL NA CO SA MINARIKOVA OPET ODVOLALA HLAVNEMU HYGIENIKOVI SLOVENSKEJ REPUBLIKY NO TEN PO DVOJMESACNOM POZOROVANI A PRESKUMANI  ICH STAZNOST ZAMIETOL A DAL ZA PRAVDU NAM NO  NIEKTORIM NA MESTSKOM URADE  TO NEAKCEPTOVALI  A BRALI STAZNOSTI MINARIKOVEJ Z A OPODSTATNENE JE JASNE ZE NIEKTO NA MESTE ZA KOMUNISTOV ROBIL Z  MINARIKOVOU NA MESTSKOM URADE KTORY MAL V ROKU 1989 NA STAROST ASANACIU DOMV NA MOYZESKE A AJ TAM KDE STOJI DOM MINARIKOVEJ TAM BOLO VIAC DOMOV A TIE SA ZBURALI NO  MINARIKOVA NEMUSELA JA SOM VYRASTAL NA MOYZESKE A MALI SME TAM RODINNY DOM KTORY SME MUSELI NA JEJ PRIKAZ ZBURAT OD ROKU 1991 JJE V UZEMNOM PANE MESTA ZRUSENA OBYTNA ZONA A NAHRADENA ZONOV VOLNEHO ODDYCHU A NEZANECHAL SOM TAM NIKOMU ZIADNE DLZOBY AKO KTOSI PISAL   apollo SOM ZRIADIL Z LASKY K rocku AKO TAKEMU A STAL MA NEMALO PENAZI NO CASOVO SOM UZ NA TO NESTIHAL NAKOLKO MAM STROJARENSKU FIRMU A TA MA ZAMESTNAVA NAPLNO PRETO SOM HO PREDAVAL AK BY MI OSTAL URCITE BY SOM TO RIESUL UZ PRAVNOU CESTOU  NO NENASIEL SOM CLOVEKA KTORY BY KLUB VIEDOL A STARAL SA ON DRZIM PALCE ABY SA TO CIM SKOR VYRISILO A OPET SI TAM MOHLO ZAHRAT  quo MACHINE BOL SOM NA TEN KLUB VELMI HRDY A VERIM ZE JE V DOBRICH RUKACH    keep on  rockin

Majo

#18 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-08-14 23:43

#17: STAZO - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

veľa vecí nebolo povedaných, ale to tu nemusíme riešiť, nie je to cieľom tejto diskusie a nie je to už ani aktuálne.
čo sa týka otváračiek, tak tie sme dostali príkazom pod dohľadom policajtov. je to smutné, že v meste je x podnikov, ktoré robia oveľa väčší hluk ako my, sú rovno pri poschodových barákoch, ktoré sa sťažujú a všetko je v úplnom poriadku. a tieto podniky majú otváračky do polnoci alebo rovno do rána. to mesto nerieši. mesto rieši iba kľud pre svojich známich a bývalých kolegov asi. takisto keď sa poriadajú benefičné akcie, s ktorými pomáhame, tak sa všetci hrdo ukazujú, ale keď má bar problémy a je to masielko niekoho z mesta, tak ostatní automaticky sa otáčajú chrbtom. hold, krásna realita. dokonca sme jednali s mestom a dostali sme prísľub, že sa budú hľadať spôsoby, aby sme mohli byť otvorení dlhšie, ale realita je úplne iná. táto petícia je posledná vec, ktorou sa snažíme normálne pripomenúť mestu, že tu sme s dobrým úmyslom a chceme prispieť kultúre v tomto meste, ale pokiaľ nepomôže, už sa pripravujú súdne kroky aj médiá. je to hamba, ako sa v tomto meste riešia veci. 
samozrejme QUO MACHINE je vždycky u nás vítané. vieme, že bar bol postavený s láskou k rocku a z úcty k tomu sme nerobili žiadne veľké zmeny a snažíme sa zachovať jeho pôvodný zámer a využitie.

Reálny pohľad na vec...

#19 Re: Re:

2013-08-21 20:39

#2: ja - Re:

Keďže v tomto prípade aj podľa meraní profesionálnej firmy jednoznačne nejde o nadmerný hluk, tak vyššie uvedené odstavčeky iba zahmievajú a odvádzajú pozornosť od reality, že sa starí páprdovia, ktorí sa celý život pretĺkajú len vďaka známostiam snažia hlava nehlava zakázať všetko v ich okolí a keby mohli odklonia premávku okolo mesta, aby im autá pod oknami nerobili nadmerný hluk. Keďže sa takto snažia ľuďom ničiť život, odporúčam tomu, komu ten život ničia riadne si ich preklepnúť od platenia daní (od muchy, cez psa až po pozemok a dom), nadobúdacie listiny, stavebné povolenia, až po prehliadky komína a poberanie akýchkoľvek príspevkov od štátu - vždy sa čosi nájde - rovnako ako hľadajú oni... PS: hluk, ktorý vydáva bežné auto na ceste je podstatne vyšší, ako je hudba pri danom dome. Lenže majitelia domu sú s vysokou pravdepodobnosťou psychicky narušený a z akejkoľvek inej hudby ako od Mázikovej sú na prášky. Takýmuto ľuďom bohužiaľ skôr pomôže len a len  psychológ... PS: čo by bolo z Považskej, keby tam bolo viac takýchto neprajných ľudí? Nákupné centrá - načo, skočíme si do Trenčína, Firmy - načo, zamestnáme sa v Žiline, zábava - načo, sadneme do áut a skočime si do Blavy... ach jaj...


Hosť

#20

2013-08-23 14:59

Som za predlženie otváracích hodín piatky a soboty.

Hosť

#21

2013-08-28 12:07

toto je obyčajné svinstvo.Keď jednotlivec niečo postaví,vloží do toho celé svoje srdce,bez pomoci úradov vytvorí niečo pekné a hlavne prospešné pre mesto a potom príde nejaký úradník a zruší to a svojim rozhodnutím zlikviduje prácu a živobytie človeka.Nedovoľte to.