Zastavme projekt "revitalizacie" parku pri Karpatii v Humennom

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Zastavme projekt "revitalizacie" parku pri Karpatii v Humennom.


Hosť

#1

2013-04-01 18:25

Nie som z Humenného, ale mám tam priateľa ktorý tam žije.
milan barlas

#2 erb naco je tam?

2013-04-01 19:48

.....nechapem naco je v parku erb? ,pracujem v zahradnictve a presiel som 5 rokov praxe v UK a nevidel som ani jeden park s erbom je to,,gicove,, treba zachovat co najviac zelene-stromov..ziadne velke betonovanie-proste v jednoduchosti krasa a za menej penazi...

Hosť

#3 Nechapem.....

2013-04-01 19:57

O co tu vlastne ide?...je to politicky tah,ci co? Ved je vsetko pripravene,nijake stromy sa rubat nebudu a fontana je nefunkcna...niekto chce brzdit pracu mnohych ludi....co tak vypisat peticiu na celu Europsku uniu,ci ma byt revitalizovany park v humennom? Preboha,ludia,je to manipulacia a p.Zorka je vtiahnuta do spinavej hry niekoho,komu ide o porazenie a pospinenie primatorky....nechapete?

Hosť

#4 Re: Nechapem.....

2013-04-01 20:26

#3: - Nechapem.....

Áno, ani v pakru v Košiciach pri žel. st. sa nemali rúbať stromy... A primátorku nemusí špiniť nikto, ona to robí spoľahlivo sama svojimi vyjadreniami a činmi.


Hosť

#5 nechapem

2013-04-01 20:39

dobre,nechajme politiku...podla projektu to tak nevyzera,alebo mam zly projekt k dispozicii?....Zbytocna panika,len dalsie pokusy o to,aby sa v Humennom nic nerobilo,lebo ....:-)

Hosť

#6 nechapem

2013-04-01 20:42

preco peticiu podpisuju nehumencania,alebo ludia,ktori v humennom niekolko rokov neziju,alebo ani nikdy neboli?....Nech sa vyjadruju ti co tu ziju....

Hosť

#7 Iveta S.

2013-04-01 21:04

#1: -

no a?....


Hosť

#8 Peter F.

2013-04-01 21:08

Humencania,ste normalni? Konecne sa nieco robi vo vasom meste a vy to sabotujete nejakou peticiou,ty kokso ? Len pocuvajte toho mudreho Hoptu,on uz pre vas toho vela urobil...:-( kecalek...:-)

Hosť

#9 jooooooj

2013-04-01 21:17

Vsetci su blbi,primatorka aj poslanci,ktori to odsuhlasili,len par ludi ma vyvinute esteticke citenie.Architekt,ktory to navrhol je blbec....nerobme nic a bude super zit....kto robi nieco ,na toho treba bic...
fontána

#10 nedostatky

2013-04-01 21:18

súčasný projekt, ktorý sabotujeme, nepočítal ani s vozíčkármi...v podchode ani s tým, že v roku 2013 máme v stavebníctve aj iné materiály, ale pravdepodobne zas treba vypredať skladové zásoby., a komu?

Hosť

#11 Re: jooooooj

2013-04-01 21:18

#9: - jooooooj

tak,tak...


Hosť

#12 Re: nedostatky

2013-04-01 21:23

#10: fontána - nedostatky

a co ,ved sa to da doprojektovat,ci nie,? a co sa tyka ostatnych veci,takze predsa ide o politiku?


Hosť

#13 Re: Re: nedostatky

2013-04-01 21:58

#12: - Re: nedostatky

politiku do toho pritiahla len sama pani primátorka


Hosť

#14 fontána

2013-04-01 22:09

prosím Vás, doteraz fontána 15, či 10 rokov, od kedy je nefunkčná, nebola nebezpečná pre deti?
zrazu je nebezbečná! žiadna mamička by sa neopovážila pustiť tam svoje dieťa, tu je len potrebné, naozaj otvoriť diskusiu a pozrieť sa na to, ako sa parky robia vo svete a na Slovensku tam, kde ešte úplne nevyhrala apatia nad diskusiou a objektívnymi argumentmi.

Hosť

#15 Re: Peter F.

2013-04-01 23:28

#8: - Peter F.

ty kokso,

pozri si hlasovania v mestskom zastupiteľstve (humenne.sk) a potom nieco pis. ak ti to, samozrejme, dojde.


Hosť

#16 Re: nechapem

2013-04-02 06:15

#6: - nechapem

Prečo? Lebo aj keď som sa presťahoval do Košíc v r. 1996, aspoň raz do mesiaca sa vraciam do Humenného, do môjho rodného mesta, lebo som stále humenčan. A možno aj preto, lebo tí, čo sa odsťahovali, sledujú možno pozornejšie, ako a kam sa uberá Humenné. Keď som si popozeral, koľko ľudí mimo Humenného podpísalo petíciu v porovnaní s domácimi, zdá sa mi, že odsťahovalcom na vlastnom meste záleží viac, ako domácim. Smutné...

mima

#17

2013-04-02 06:52

Hlavná vec, ako to tu odznelo je, že najviac sa k tomu vyjadrujú Humenčania, ktorí tu už dlhšie nežijú. Kto z vás býva na tom sídlisku? Asi nikto, však?
O každý park sa treba starať, a to, že chce niekto urobiť nové chodníky, parkovacie miesta pre tých, ktorí bývajú v blízkej bytovke, nie je nič? a tá fontána tam je roky, tak prečo ju neprerobiť a nesfunkčniť? Každý, kto pricestuje do Humenného vlakom alebo autobusom, si hneď všimne tento park. Je to prvé, čo návštevník uvidí a keď sa to skultúrni, tak prečo nezrealizovať tento projekt?
Dôjde k výrubu dvoch stromov, k tomu sa vysadia nové kríky a kvety. Nepočúvate? naozaj si myslíte, že primátorka má až takú odvahu, aby sa pustila do výrubu toľkých stromov? podľa mňa asi nie. Nechajme tento projekt posúdiť tých, ktorí v tejto časti mesta bývajú a ktorí najlepšie vedia, ako by vynovený park vedeli využiť.
Dave

#18 Re: Re: nechapem

2013-04-02 06:54


Hosť

#19

2013-04-02 06:54

Súhlasím!!!

Hosť

#20 Luba

2013-04-02 07:20

Presne tak,par ludi tu rozvirilo problem,ktory sa ich netyka,iba ak maju v tom osobny zaujem,masiruju mozgy inym,ze fontana je super,tak naco novu,stromy sa idu rubat,skoro vsetky,atd....zobudte sa,ludia na sidl.1 chcu novy park a teraz a nie az potom ako sa tu budeme bit a hasterit...je smutne,ze niekto kto zije v Amerike 20 rokov podpise peticiu,aby sa v Humennom nerevitalizoval park,je to chore....
fontána

#21 "zobuďte sa"

2013-04-02 08:28

vy sa zobuďte, čo si myslíte, že nám ide o osobné záujmy, alebo nebodaj pošpinenie primátorky, ako tu už padlo, sama to spoľahlivo robí za nás... viem, že je to pre väčšinu neuveriteľné, ale niekomu zjavne nejde o nič iné, len aby sa investícia množstva našich peňazí, invsetovala do projektu, ktorý niečo vydrží a bude naozaj vyzerať ako z roku 2013! projekt spol. rahar sro, je prežitok 90 rokov. minulého storočia!
Jozef

#22 špinavý park

2013-04-02 09:43

Ja som humenčan a bývam na sídlisku 1. Mám viac rokov a trocha poznám aj históriu.Podchod patril Chemesu,ten ho dal za Kostilníka Humennému,lebo vedel koľko bude stáť údržba a oprava. Konečne,že sa s tým niečo robí. Nech sa tu nemiešajú cudzí ľudia,ktorých niekto umelo očkuje medzi humenčanov. Myslím si že p.Otriová,pisateľka článku stále útočí voči primátorke a pokiaľ viem,chodil som na Švermovku a boli spolužiačky.Nie je v tom osobná závisť? Ani Vaľová nie je bez chyby,ale aspoň to nie je zdochnutá primátorka ako v iných mestách,lebo už sa v He niečo urobilo,takže dokázala že robiť vie a načo by rúbali stromy,keď to nie je ani v projekte,sama to Varcholova uvádza. Ja už nechcem na sídlisku 1 taký špinavý park a podchod! Zamyslime sa , či to fakt nie je politika.

Hosť

#23

2013-04-02 10:56

OK, skúsim bez politikárskeho podtónu, čisto vecne. Nebude sa to týkať žiadneho primátora, ani poslancov MsZ, ani žiadneho iného orgána :-). Len humenčanov. Po prvé, nie som cudzí. Aj keď som sa odsťahoval, stále som lokálpatriot, stále som humenčan, stále ním ostanem a záleží mi na tom ako bude Humenné vyzerať. Spôsob myslenia "tu je môj prah dverí a čo je o meter ďalej, ma nezaujíma" mi je cudzí. Po druhé, aj ja si myslím, že ten park treba upraviť. Že je zanedbaný a návštevníkom, ktorí vystúpia z vlaku a idú do mesta pešo, sa asi nepáči. Dá sa to však spraviť aj tak, že za obeť nepadne väčšia časť stromov ako dva, ktoré tu niekto spomínal. Kto by pochyboval, môže si pozrieť vizualizáciu projektu: www.rahar.eu a porovnať ju s fotkami z google maps. Dopadne to podobne, ako centrum. Miesto stromov, v tieni ktorých sa v lete dalo posedieť, sú lavičky nešťastne orientované na juh a stromy za nimi. Žiadny strom, žiadny tieň (pre tých, ktorí neveria, opäť odporúčam street view alebo nech si tam idú sadnúť uprostred jasného letného slnečného dňa). Alebo ako na 2-Ačku pri kameňáku. Malé množstvo betónu sa nahradilo väčším a krajším množstvom betónu a kúsok trávnika v tvare štvorca bol okresaný na menší kúsok trávnika v tvare trojuholníka. Ak toto má byť revitalizácia, tak neviem... Niekto písal, že sa to dá doprojektovať. Tak keď Vám záleží na tom, aby to bolo nielen urobené, ale urobené dobre a pekne, pripomienkujte to, zaujímajte sa o projekt, rozmýšľajte, ako ho vylepšiť, veď ste občania svojho mesta. Pokiaľ som dobre čítal, ani p. Varcholová nie je za zachovanie súčasného stavu, nie je proti rekonštrukcii, len sa vyjadrila, že by sa dala urobiť aj inak. A dúfam, že raz niekomu nenapadne podobným spôsobom "revitalizovať" park pri kaštieli. Len aby už potom nebolo neskoro...
Nika

#24 Park

2013-04-02 13:57

HUMENČANIA. Väčšinou neriešim žiadne petície... Ale ja fakt nechápem o čo ide, že sa tak sťažujete na revitalizáciu parku pri Karpatii. Je zanedbaný, znečistený a vo veľmi zlom stave. Vo večerných hodinách má človek strach ním prejsť. Odporúčam Vám, aby ste obrátili váš zrak a prípadne aj vaše ruky na vchod do Humenného zo smeru Medzilaborce. Je to jedna veľká skládka odpadu. Dole kopcom sú vysypané kilá odpadu, ako bonus aj záchodová misa. Toto si zaslúži určite väčšiu pozornosť. Tak veľmi sa staráte o park a záchranu strom a niekoľko metrov ďalej sypete odpad do prírody. Je to hnus.

Hosť

#25

2013-04-02 16:53

Nesúhlasím preto, že je to blízko železničnej a autobusovej stanice, stanovisko je vysoko exponované automobilovou dopravou a nie je traba žiadné ďalšie parkoviská-betonové asfaltové plochy a naruší sa tým aj jeden z posledných "hiustorických kútov" mesta Humenné. REKONšTRUOVAŤ.
Dušan