Petícia bratislavčanov za sprejazdnenie Nám.SNP v Bratislave

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia bratislavčanov za sprejazdnenie Nám.SNP v Bratislave.

OOOOO

#1

2013-03-26 11:58

nielen to, treba tiež žiadať, aby starý most bol tiež sprejazdnený pre autá - Bratislava je dopravne poddimenzovaná, má žalostne málo mostov a ešte menej peňazí na nové mosty, a jeden z nich pre automobily magistrát zlikviduje? Existujú niekde na svete takí chumaji?

Hosť

#2

2013-03-26 20:17

Plne súhlasím so všetkými argumentami v tejto petícii a podporujem ju. Boris Caban

Hosť

#3

2013-04-05 10:01

Som rada, že niekto prišiel s touto myšlienkou. Zrejme našou najväčšou chybou (jednotlivcov i národa)je prílišná pokora. Bez boja sa zmierujeme so všetkým čo na nás vymyslia tí, čo majú moc presadiť všetko čo im vyhovuje. Pošlem petíciu všetkým mojim známym.
Vyberte si prezívku

#4 som proti

2013-04-05 16:49

Radsej keby sa zakazalo parkovanie a vylucili sa auta uz od vyustenia Obchodnej.
občan Bratislavy

#5

2013-04-05 18:37

to nemyslíte vážne? to je maximálne spiatočnícke riešenie ťahať dopravu späť do centra. tendencia všetkých vyspelých metropol je odkláňať individuálnu automobilovú dopravu mimo centier miest nie ju tu priťahovať. cieľom petície "aby bolo opať pre verejnú dopravu sprejazdnené Námestie Slovenského narodného povstania" neviem čo konkrétne si predstavujete pod pojmom verejná doprava, ale podľa mňa električky, ktoré prejazd povolený majú spĺňajú všetky náležitosti verejnej dopravy. Automobilová doprava, pre ktorú podľa všetkého žiadate sprejazdnenie nie je verejná ale striktne individuálna a mimo iného maximálne neefektívna čo sa týka výkonnosti aj priestorových nárokov a v centre mesta má pokiaľ možno maximálne obmedzovaná na úkor nemotorovej a verejnej HROMADNEJ dopravy.

podporil by som skôr petíciu za zákaz parkovania na celom námestí snp mimo rezidentov a môžno taxikárov a ideálne aj zákaz vjazdu od Alize.
ttt

#6 tomas

2013-04-05 19:21

najprv nech policajti zacnu riesit kompletne zablokovany vstup do pesej zony pri Alize. Kazdy den je tam zaparkovanych 10 mafianskych aut. Ak by sa magistrat a stare mesto rozumne dohodli (hahaha lebo politicke strany) tak by mohli Namestie SNP naozaj poludstit. Bohuzial takato aktivita tam nieje a pokial ani len tak Stara Trznica nepojde aktivnym kulturnym ludom z aliancie tak ten priestor bude ozaj mrtvy a pre socialne slabsich obyvatelov. Dalsia vec je ze cela peticia je nezmyselna lebo elektricky su verejna doprava a tie tadial chodia...zmysel unikol.
Jožo

#7 Re:

2013-04-05 22:00

#1: OOOOO -

So sprejazdnením Starého mosta v dnešnej podobe pre autá súhlasím, dosť by to pomohlo riešiť situáciu s obrovským množstvom áut v Bratislave. Otázkou zostáva, či by Dunaj stíhal odplavovať autá, ktoré do neho popadajú :D

Jožo

#8

2013-04-05 22:06

A k samotnej petícii, nesúhlasím so sprejazdnením pre motorové vozidlá, teraz je cez Námestie SNP omnoho lepšie a bezpečnejšie prechádza pešo, ako keď to bola tranzitná križovatka. Napr. v Prahe zodpovedá tomuto priestoru vo vzťahu k centru mesta dolná časť Václavského námestia a Mústek, čo je tvrdá pešia zóna. Takže podľa mňa je vhodné vylúčiť aj zvyšný tranzit Štúrova - Špitálska a späť a ponechať len vjazd pre cieľovú dopravu (teda obyvateľov, návštevníkov a zásobovanie). Námestiu naozaj nepridá na živote to, že tadiaľ budú tranzitovať tisíce áut napr. z Dúbravky na Mlynské nivy. To akurát vyženie tých chodcov, ktorí tu aj napriek zanedbanému verejnému priestoru sú a zostanú tu len bezdomovci. Takže skultúrniť verejný priestor a pritiahnuť ľudí (ale takých čo prídu pešo/MHD a nie len prejdú okolo bez zastavenia autami).

Hosť

#9

2013-04-06 07:13

Ja som veľmi spokojný že už sa ľudia začínajú ozývať ohľadne dopravy v Bratislave lebo situácia sa stáva neúnosnou. Do petície by som si prial zapracovať aj ten nezmysel ohľadne čistenia mesta a s tým spojeného preparkovania automobilov lebo kde nie je dostatok parkovacích miest tam nie je možné si vynucovať pod hrozbou odťahu preparkovanie vozidla.
S pozdravom
Závodský

Hosť

#10

2013-04-06 11:57

Bolo by to naozaj skvele, ak by PETICIA s nasimi podpismi pomohla a priniesla tak konecne OCAKAVANU ZMENU v nateraz uplne nelogickom, nespravnom, neprijatelnom, ergo absurdnom rieseni situacie v srdci-teda centre Bratislavy. Velka VDAKA Vam, ktori ju iniciujete, lebo je smutne, ze ten niekolkorocny "absurdistan" neprekaza kompetentnym vo vedeni nasho mesta a aj konkretne MU Stareho mesta v spolupraci s Policiou. Nebyt Vas, ľady by sa iste-isto este dlho nepohli, len by neustale pribudalo somranie, ba neraz az - pritom opravnene - nadavanie. Drzme si palce, aby VYZVA nasla adekvatnu odozvu nielen u tych, ktori sa - verime - v coraz vacsom mnozstve pod nu podpisu, ale najma u tych, ktori na jej zaklade mozu co najrychlejsie odsuhlasit a uviest do zivota Bratislavy dlho ocakavnu ZMENU v centre nasho mesta, k lepsiemu.
Ovladam gramatiku, takze "prezivku" si nevyberiem

#11 #11

2013-04-08 10:39

No jasne, skvely napad! Takisto navrhujem, aby sa zrusil medicky park, akurat tam zasrani chodia chlastat a auta nemaju kde parkovat! A ked uz sme pri tom, v meste mame nedostatok verejnych toaliet, takze navrhujem, aby pan Hryc s panom Kallayom spristupnili verejnosti vlastne byty, lebo je hanba, ze turisti nemaju kam ist a su nuteni mocit do fontany.