Zmena zákona o voľbách

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Zmena zákona o voľbách.

DQSS

#1

2013-02-13 17:26

Slobodný človek je ten, ktorý nie je otrokom svojej chamtivosti a pri neprávosti iných nemlčí. Som slobodný človek.
karolko

#2

2013-02-17 14:00

boze, to je haluzna peticia :D

Hosť

#3

2013-02-18 15:26

Trochu od veci, nebolo by dobré iniciovať petíciu na priamu voľbu, predsedu NS, GP, a prezidenta PZ, z mandátom ako parlament, pri skončení funkčného obdobia parlamentu, končilo by aj funkčné obdobie v týchto funkciách, je fakt, že u predsedu NS by bolo treba meniť článok ústavy. Myslím si že tieto funkcie kryjú trestnú činnosť politických nomenklatúr, sú závisle od politikov a výsledok je taký aký je...???

Hosť

#4

2013-02-26 13:23

nikdy som nestal pred súdom.som takpovediac bezúhonný občan.plne však s autorom súhlasím.nerád používam vulgarizmy.ale ten najväčší by som použil na skupinu poslancov a sudcov.

Hosť

#5

2013-03-02 15:40

Podpisujem túto petíciu, pretože súhlasím každým slovom napísaným v článku. Sama som skoro to isté, čo je napísané petícii už niekoľko krát napísala do www. necenzurovane.sk a na iné portály. Hlavne preto, lebo srdce mi trhá, keď vidím ako sa snaží vláda a EU odvádzať pozornosť od dôležitých veci. Ľudia s príjmom 300€ nemajú šancu vyžiť, nemajú šancu sa zapojiť do politického diania, pretože sa zaoberajú s tým, ako vôbec prežiť v tejto krajine. EU nám prikazuje čo môžeme a nemôžeme pestovať, vyrábať, všetko musíme dovážať. Málo produkovať a veľa nakupovať, aby neprosperovalo SR. Je tu ešte veľmi veľa faktov "ZA "ale keby som všetky dôvody napísala musela by som vydať knihu. :-))))) S úctou Irena Rosnerova
Obet

#6 Boj za prava obcanov.

2013-03-03 20:55

Problem Slovenska spociva v tom ze za komunizmu Slovensko kontrolovali komunisti.
Obcania nemali ziadne pravo.

Po zmene systemu pravnici zneuzili situaciu a ukradli si Slovensko pre seba.
Obcania nemaju ziadne pravo.

To znamena ze obcan je nula a nema ziadne prava, nemoze sa sam prezentovat pri sudnom procese a povinne musi mat parazitneho pravnika ktoreho cielom je sa obohatit a pretahovat procesy, cim menej kvalifikovany tym viac sa obohati.

Je na case zmenit system a tak aby aj obcania mali rovnake prava a neboli legalne diskriminovany.
Ked sa to podari tak vtedy mozme povedat ze Slovensko je demokraticka krajina.
Ja by som isiel este do vecsieho extremu a zakazal pravnickym profesiam byt vo vlade
totiz tieto osoby su vyucene ako legalne kradnut a podvadzat a obcan to nemoze nad nimy vyhrat.
Pravnici by sa mali vratit do svojej pravej profesii a dohliadat nad zakonmy ktore si obcania zaviedli.

Moja rodina bola a je obetov restitunych procesov pri ktorych sa pravnici prizivili a zaroven nas okradli.

Vychod Slovenska je poslednov bastov vykopavok z komunistickej ery ktory dokonca neuznavaju zakony Slovenskej republiky a typickym pripadom je Mesto Kosice.

Boj za demokracujiu a prava obcanov pokracuje,

Hosť

#7 Re: Boj za prava obcanov.

2013-03-07 13:01

#6: Obet - Boj za prava obcanov.

A čo slovenská gramatika?


Hosť

#8 hOST

2013-03-09 06:33

A čo slovenská gramatika?
Obsah a zmysel je viac dolezity nez slovencstina.
hosta

#9 1993 komunisticky prevrat

2013-03-09 18:47

1993 komunisticky prevrat.
Za prezidena Slovenska moze byt iba Komunista.
Premierom Slovenska moze byt iba Komunista.
Omylom zvolili Radicovu a ked prisli komunisti na to ze nieje komunistka tak ju zvrhli. Najhorsie na tom ze tento druh "komunistov" vykrikuje o kapitalizme pre seba za ucelom rozkradavania splocneho majetku.Tyto pseudodemkrati nevedia nic o kapitalizme a kradnu demokraciu obcanom tak ako robili v komunizme.
Je nacase vymiest hrad od tychto vykopaviek z praveku a zaviest skutocnu demokraciu pre obcanov. Stat a jeho sluzobnici musia sluzit pre lud ale na Slovensku je to opacne obcan je otrokom svojich statnych sluzobnikov.

Hosť

#10

2013-03-18 19:23

Je lepsie robit nieco, ako byt apaticky a nerobit vobec nic. Zmenu takmer vsetkeho potrebujeme na SK ako sol.
Donna

#11 Re:

2013-04-09 10:30

#5: -  

 


Hosť

#12

2013-04-21 11:57

OK, este by sa zislo, aby sa volici na volbach aj podpisovali, aby ich neodškrkávali len clenovia komisie, aby to bolo - aspon pocet volicov spatne kontrolovatelny.

Hosť

#13

2013-04-25 10:36

Súhlasím s petíciou. Je potrebné zmeniť kurz Titanicu zvaný dnes Slovenská republika. A to je možné jedine tým, že moc ktorá pochádza z ľudu sa k ľudu aj navráti.
antikomunista

#14

2013-05-31 12:45

ono treba v prvom rade zmenit aj ustavu, aby ju politici neprekrucali, aby bola jednoznacna, nie ze napr. Fico si to vylozi po svojom ako mu to vyhovuje, ze referendum je nezavazne, ked ustava jasna pise ze jeho vysledok je vlada povinna prijat, je to totiz jedina obchadzaka ktorou sa dnes mozu obcania priamo zucastnit na tvorbe legislativy, ked to nejde cez parlament. Ak by to tak nebolo mienene tak by sme ani referendum nepotrebovali, lebo bezviznamne referendum je rovne nijakemu, preto treba ustavu postavit tak od zakladu aby sa nou zadok utierat nedal, aby bola skalopevna a neprekrutitelna a nie taka ako ju ohybnu navrhol meciar, gasparovoic a dalsi megapodvodnici. Po revolucii sa rychlo chopili kormidla, lebo obcan nebol nauceny a ostrielany v prave a nevedel sa k veciam vyjadrit, dnes uz sme skusenjsi a je na case povedat politikom dost bolo, my tvorime stat a my budeme klast podmienky, zadavat ulohy a kontrolovat ich plnenie, my sme volici a mozeme byt preto aj sudcovia a kati, je nas totiz pat milionov. Nebojte sa obcania sila je v nasej jednote, tak sme to kricali pred vyse dvadsat rokmi na namestiach a dosiahli sme zmsnu, no uspokojil nas vysledok a akosy sme zabudli, ze o slobodu a prava treba bojovat sustavne, lebo stale je okol vela vlkov ktri tuzia ukoristit co je nestrazene.

Hosť

#15

2013-05-31 12:49

Tato peticia mi pripada ako cistkovy krok, hoci sa s takych sklada cela zivotna put, u nas je potreba urobit raznejsie zmeny napr. zmenu ustavy, ak ustavu navrhovali megazlodeji tak je pochopitelne ze je ohybna ako bezchrbticove zmyslanie jej autorov. Peticiu ale podpisujem, lebo podporuje aj ked maly krok ale rozhodne spravny.

Hosť

#16

2013-07-03 16:30

Podpisujem túto petíciu, pretože je načase zastaviť bedačenie nášho národa totalitným režimom, ktorý na všetkých úrovniach dehonestuje práva občana. S úctou Beáta Laurichová

Hosť

#17

2013-08-15 14:00

Dosť bolo rozkrádania Slovenska a okrádanie národa !
petervv

#18 Základ Volebného zákona v ústave

2013-10-15 08:46

Návrh základných princípov Volebného zákona v Novej Občianskej ústave SR:
Forma demokracie kombinácia priamej a zastupiteľskej demokracie.
Oprávnení voliči, ktorí chcú uplatňovať svoje právo účasti na moci osobne, uplatnia ho formou hlasovania v NR SR o všetkých právnych normách SR elektronickou formou. Budú sa nazývať Priami voliči /priamy volič/.
Oprávnení voliči, ktorí nechcú uplatniť svoje právo na moci, určia svojho zástupcu /dajú svoj mandát/ inému priamemu voličovi alebo politickej strane, ktorí ich budú zastupovať v NR SR. Počet mandátov v NR /100 %/ sa rovná počtu platných hlasov odovzdaných vo voľbách do NR SR. Každá strana aj priamy volič budú mať pri hlasovaní toľko hlasov, koľko dostanú mandátov pri voľbách do NR SR.

Poznámka: Národná rada SR už nebude mať 150 poslancov, ale bude tvorená počtom mandátov, ktoré v jednotlivých voľbách budú odovzdané. Taktiež súčasná odmena za volebný výsledok, ako aj všetky odmeny terajších poslancov a strán budú delené počtom mandátov pre jednotlivých priamych voličov a politické strany, ktoré budú zastupovať ostatných voličov počas volebného obdobia podľa počtu a v pomere získaných mandátov.
Zasadnutia NR SR už nebudú v takej forme ako v súčasnosti, ale vo forme elektronických internetových videokonferencií a blogov. Možnosť hlasovania bude trvať niekoľko hodín až dní /samozrejme elektronické sčítanie hlasov - mandátov sa uskutoční až nakoniec po určenej dobe na hlasovanie/. Videokonferencie a blogy bude môcť sledovať ktokoľvek, kto sa pripojí na server NR SR, ale zapojiť sa do nich môžu len zvolení priami voliči a určení poslanci za politické strany. To samozrejme nevylučuje širokú diskusiu k prerokovanému zákonu na blogoch jednotlivých priamych voličov a politických strán, nepolitických organizácií, spolkov apod.

Neodovzdané a neplatné voličské mandáty vo voľbách do NR SR nebudú počas volebného obdobia uplatnené.
Elektronické hlasovanie vo voľbách do NR SR ako aj pri schvaľovaní právnych noriem v NR SR bude bezpečnostne zabezpečené elektronickým overovaním mandátu /občianský preukaz s bezpečnostným čipom, alebo elektronický podpis, alebo EOK a p./
Občan - oprávnený volič, ktorý nemá možnosť voliť prostredníctvom vlastných elektronických zariadení, môže voliť v určenej volebnej miestnosti, ktorá bude zriadená a vybavená na tento účel v mieste alebo obvode jeho bydliska. Chorý alebo nemobilný občan oprávnený voliť, môže taktiež požiadať miestnú alebo obvodnú volebnú komisiu o návštevu, ktorá k nemu vyšle mobilnú komisiu vybavenú mobilnými elektonickými zariadeniami na voľby. Voľby do NR SR budú trvať viacej dni, aby bolo umožnené, čo najväčšiemu počtu oprávnených voličov zúčastniť sa týchto volieb. Voliť je možne z akéhokoľvek miesta na Zemi alebo vo vesmíre, ktoré má pripojenie na internet.

http://www.facebook.com/groups/244969662245388/

Hosť

#19

2013-11-20 23:27

Slovensky narod je v rukach obcanov, ktori v nom prebyvaju ale zabudaju na to, ze jedine oni mozu zmenit buducnost k lepsiemu nazivavaniu a to tym sposobom, ze si ako narod konecne zacneme verit , zjednotime sa a budeme bojovat , to znamena , ze vyrazite do ulic a zacnete protestovat ! Kazdy den budte na uliciach dokym sa podmienky nezmenia vo vas prospech.
Vunky
Hosť

#20

2013-11-21 14:53

Za vsetkych, ktori trpia nedostatkom fin.prostriekov a zivoria, za nase deti a deti nasich deti, za dostojny zivot

 


Hosť

#21

2013-12-07 15:26

Tu je pes zakopaný. Dajme šancu aspoň
ďalšej generácii a zmeňme pseudodemokraciu
straníckeho štátu za priamu demokraciu.

Hosť

#22 Re: Základ Volebného zákona v ústave

2014-01-26 20:25

#18: petervv - Základ Volebného zákona v ústave

Zložito to vysvetľujete. Nie je jednoduchšie vziať úplne parlament politickým stranám?

Čo sme my dementi, že si nevieme vybrať schopných ľudí z regiónov? To nás musia

politické strany donekonečna klamať a ohlupovať? Strany treba postaviť na úrobeň

záujmových krúžkov (napr.  divadelné krúžky). A hlavne nedať im žiadne peniaze

zo štátu. Nech si platia členské známky.


Hosť

#24

2015-03-18 12:48

- Treba odstrániť partokraciu
- 1-mandátový obvod umožní, aby sa zvolený kandidát zodpovedal voličom daného volebného obvodu, pri nevyhovejúcej práci poslanca, ho môžu voliči daného obvodu odvolať v priebehu volebného obdobia