PETICiA za znovuzavedenie 15 minutoveho Mhd listka

PETICiA za znovuzavedenie 15 minutoveho Mhd listka / Oznamy / Je ochota sa pred magistrat postavit s plagatom? / Komentáre

Rastislav

#1

2023-07-03 17:42

Skôr je potrebné bojovať za BEZPLATNÚ MHD - nech "progresívni liberáli" naplnia svoje ZELENÉ SĽUBY!

V Luxembursku je od r. 2020 zadarmo všetka verejná doprava - vrátane medzimestských autobusov a vlakov.

en.wikipedia.org/wiki/Free_public_transport

freepublictransport.info

mobilitegratuite.lu/en/


Anonymous

#2

2023-09-07 06:38

v japonsku funguju listky sposobom, ze sa zaplati v hotovosti alebo pipnutim preplatneho listka u sofera. Teda clovek zaplati tolko kolko mhd vyuziva.
Za dalsie, ta predplatna karta je nabijacia kedykolvek na akychkolvek staniciach. Karty sa neviazu k jednej osobe, ale sa daju poziciavat aj inym. Ziadny problem nevidim v takomto systeme aku maju v japonsku.
U nas je vsetko zalozene na nevere a zavisti, preto bude vzdy nejaky problem. 15 minutovy listok samozrejme by v tom japonskom systeme mal svoje miesto, je to vzdialenost ktoru len tak hocikto v hociakom pocasi neurobi kazdodenne do prace. U nas je to problem, lebo niekto chce zarobit viac, alebo niekto niekomu zavidi, alebo nedoveruje natolko ze potresta radsej celu spolocnost nez by selektoval tych nezodpovednych jedincov. Zazil som uz davno totiz aj to, ze som sa dopocul ako si v dopravnom podniku mazu z pocitacov udalosti, a pokuty od ludi si rozdelovali medzi sebou. Viem to isto, lebo raz som tuto podpultovu sluzbu vyuzil aj ja. Bola to jedna sestricka v nemenovanej nemocnici, ktorej muz alebo priatel pracoval na dopravnom. Mal som mu cez nu poslat tusim 20 eur a bol som vymazany z pocitaca. Neskor sa stalo ze ma oslovil vo vozni velmi mlady revizor a po kontrole zostal stat pri mne a ja som ho oslovil, respektive som mu pripomenul coho som sa dopocul o tom vymazavani udalosti, a on mi odpovedal "mate pravdu pane" a vystupil. Par rokov neskor som tuto temu zopakoval trochu nahlas niekomu v mhd, a nahodou prave jedna zamestnankyna z dopravnej sedela tesne pred nami a zurivo sa ohradila ze nic take tam nerobia. Tak bud uz sa to nerobi, alebo chcela nieco zakryt, lebo bola neprirodzene nahnevana. Nemam k tomuto celemu nic ine dodat, ale ani transparentmi nepojdem nikam. Ja sa necudukem ani tomu ze zo slovenska ludia utekaju (obzvlast teraz kedy podla vsetkeho si z nas zapad chce urobit ukrajinu, teda hranicny stat s ruskom - hranicny ani nie v zmysle byt susedia, ale v zmysle byt vojnove pole pre boj s ruskom patriaci do pasu kde je viac krajin ako hranica a mozno raz aj cele EU padne a bude iba hranicou kde sa bojuje a bojuje donemoty - aj ked dnes kricia o opaku a o bezpecnosti, ale tomu nezabrania co chce Washington, a vtedy utecu aj ti co dnes kricia lebo uz davno su jednou nohou prec).




Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...