Najväčšia petícia za reguláciu poľovníctva - 50 tisíc podpisov

Najväčšia petícia za reguláciu poľovníctva - 50 tisíc podpisov / Oznamy / Oznam o petícii / Komentáre


Hosť

#1

2017-02-16 18:43

Kolko uz je podpisov ?

Hosť

#2

2017-02-16 21:00

Lidská blbost je neomezená! Doufám, ze seženete hodně podpisu a opět potvrdite, ze je to věčná pravda... Je mi vás líto...

Hosť

#3

2017-02-16 21:11

Toto byste mohl připojit k vašim chvalozpevum na myslivce. V rámci objektivity, ze? : https://www.facebook.com/petr.slaba.14/posts/10210870688196755
Miro

#4 Re:

2017-02-16 22:48

#3: -  

 Svet by sa bez myslivcu zaobesel a tie vase vyhovorki mi vsemozne..nikto kto ma pozitok zo zabijania nemoze byt dobry clovek!!niekde tam vovnutri je chyba a to co pise pan Sabo v clanku ktory ste prilozili je premna len krasne obalena argumentacia k ospravedlneniu toho ze skratka sem tam dostane chut napalit kulku do hlavy zvieratu...ale ok dajme temu ze vazne sa najdu myslivci ktorym zalezi na prirode coz je nelogicke jak mozem tvrdit ze som ochranca lesa a prirody ked potom strielam zver??ze som zaslepeny a nechapem vasu pracu??? Vase hobby??vsetko co robite by slo aj bez vasho strielania....

Ivan

#5 Video nefunguje

2017-02-17 08:54

Dobry den,

 

URL na video pod oznamom smeruj na pravdepodobne zrusene video na youtube.


Hosť

#6

2017-02-17 14:59

Mne sa nepáči u poľovníkov to, že zver prikrmujú len kvôli tomu aby ju mohli na krme odbachnúť. Čiže dovezú akože krmivo, vysypú na zem v tesnej blízkosti posedov, krmelcov, resp. strieľní a takto lákajú zver. Strieľajú pri tom všetku zver vrátane jelenej a srnčej zveri a existujú podozrenia, že aj rysa, či vlka. Je to chrapúnske a úbohé odbachnúť zver na krme! Dobrý poľovník by predsa mal zver kŕmiť nezištne, čo znamená nestrieľať ju na krme a pri krmelcoch! Pre lepšie pochopenie dám prirovnanie. V zime xy zavesí búdku pre sýkorky a nasype tam krmivo. Čaká pripravený so vzduchovkou v teple obývačky. Keď tam sýkorky priletia a zobkajú, potvorí okno a tak ich tam vzduchovkou pekne po jednej postrieľa. Je to úbohé a chrapúnske však.

 


Hosť

#7

2017-02-17 23:38

Ďalšia vec ,čo sa mi na poľovníctve nepáči je ten, že poľovníctvo (rozumej samotný lov a odlov v revíri najmä v nočných hodinách ale aj cez deň) nie je nikým a ničím kontrolovaný !!!  Práve tu dochádza veeeeľmi často k zatajovaniu a nepriznaniu úlovku, k pytliactvu a privlastňovaniu si diviny, trofeje. 


Hosť

#8

2017-02-17 23:48

Zhrnuté a podčiarknuté, poľovníctvo je veĺmi výhodný biznis pre poľovníka. Poľovník upláca mäsom lekára, prokurátora, sudcu, policajta, úradníka, známych, atď. a má ho vlastne skoro zadarmo. Preto má „známych“.  Predstavte si, že by sa poľovník poľovníctva vzdal. No veď to je nemysliteľné vzhľadom k uvedenému, veď  to by dostal infarkt.

Dezider

#9

2017-02-18 12:13

Ozývajú sa hlasy, že niektorí poľovníci /česť výnimkám/ z jednotlivých združení veľmi zbohatli, resp. bohatnú. Robí sa to údajne tak, že poľovník fero mrkvička si individuálne zavolá kamaráta podnikateľa z iného združenia, alebo ešte lepšie zahraničného "hosťa", ktorý má záujem streliť načierno rysa, alebo vlka, medveďa. Alebo jeleňa vysokej bodovej hodnoty. Poľovník mrkvička mu to za vopred dohodnutú cenu umožní a šťastný lovec platí na ruku. 

Dezider

#10

2017-02-18 12:27

Existujú hlasy a podozrenia, že niektorí poľovníci predávajú mäso nelegálne ulovených zvierat vopred vytipovaným ľuďom, ktorí majú záujem o kúpu zveriny. Jednoducho prišli na to že toto je cesta, ako zbohatnúť.

Tomáš

#11

2017-02-18 17:59

 

Prepáč neviem prešne čo chápeš pod pojom poľovníctvo ale bohužial to vypadá tak že podľa teba to je zabíjanie zvierať. Ale je to niečo oveľa viac, je to udržiavanie slovenských tradícii, kultúry, predávanie príbehov z generácie na generáciu, vzťahu k prírode, využívanie prírodných zdrojov pre podtreby spoločnosti a mnoho iného. Mne tieto vecí prídu asi ako podajme petíciu za zrušenie husacích hodov lebo sa kôli tomu zabije veľa hosí, ľudia sú potom tlstný a nezdraví a v podstate kôli husacím hodom umierajú.

Chápem, že pre ľudí čo poľovníctvo nepoznajú a nevedia čo je to poľovníctvo a mýlia s to s pojmom lov, pretože tak je to v dnešnej dobe prezentované.

Čo sa týka požiadaviek tak väčšina z nich je nezmyselná napríklad psychotesty každý poľovnýk vlastniaci poľovnú zbraň musí absolovať psychotesty, psychotesty nemusia mať starší poľovníci, ktorý už aktivne nepoľujú čiže nevyužívajú strelnú zbraň (nevlastnia zbrojný) ale sú poľovníci, čižu zúžastňujú sa na činnosti v poľovnom združení. Ak by takáto povinnosť pribudla pre poľovníka tak by to znamenalo že napriklad 90r pán poľovník, ktorý celý život zasvätil prírode a poľovníctvu by musel absolvovať psychotesty aby mohol ostať poľovníkom a ďalej sa venovať činnosti, ktorá mu oživuje žážitky. Aký by to malo zmysel že by títo seniory ktorý myslím majú dosť iných starostí museli absolovať psychotesty ??? V poriadku v tejto skupine môžu byť ešte sokoliary ktorí pokial nemajú ZP tak nemusia mať psychotesty ... ale je to naozaj potrebné ? Čo by sa tam zmenilo ?

Ďaľšia požiadavka sa týka absolovania SŠ/VŠ so zameraním na lesníctvo, taktiež nevidím dôvod. Uchádzač o prvý poľovný lístok musí absolovať pripravny kurz, ktorý je teoretický aj praktický v trvaní vyše roka, skúšku skladá zo 7 predmetov, prakticek streleckej skúšky a povinnou praxou pričom na SŠ/VŠ je potrebné aboslovať predmet poľovníctvo. Absolútne si nemyslím, že by títo uchádzači boli ochudobnený o informácie v porovnaní s absoleventami daných škôl. A to je len základná skúška radového poľovníka. Na hospodára je potrebná skúška poľovného hospodára alebo vyššia poľovná skúška.

Ďalešie body ako pytliactvo a tď. riešia inštitúcie ktoré to majú v náplni práce.

Čo sa týka psov a mačiak, tak odstel je legálny, za domácie zvereatá si zodpovedá majiteľ a ich pohyb mimo obydlia je regulovaný zákonom, pokiaľ majiteľ dodržiava zákon ka sa ničoho nemusí obávať (Tu by bolo tiež dobre apelovať aby majitelia tento zákon dodržiavali) Btw vieš si predstavi ako by to vypadalo okolo rómskych osád s voľne žijúcou zverou keby sa tento odstel nevykonával ???

Čiže celá táto petícia vznikla za účelom celoročného zákazu lovu vlka dravého. Ale ľudia túto tému podávajú ako keby poľovníci išli vlka vyhubyť alebo čo. Samozrejme nie som za nekontrolovaný odlov niekede je vlkov málo niekde to nie je pravda. To máš podobné ako aj s medvedmi zistilo sa že ich je asi 2x tolko koľko odhadovali ochranári. Samozrejme zas poľovníci tvrdili že ich je viac ... ako vždy pravda niekde medzi.

Treba sa tak trochu aj zamyslieť prečo slovenko má prírodu akú má, je to aj z toho dôvodu, že na slovensku ešte aspoň trochu existuje POĽOVNÍCTVO a nie len lov. Keď sa pozriež na západ tak tam je to so zverou vo voľnej prírode tažké lebo v provm rade je kapitál a poľnohospodárstvo. Krásnu faunu najdeš zvačša v krajínach ktoré dodržiavajú poľovnícku tradíciu a kultúru (Poľso, Madarsko, Slovensko, Rumunsko, Bulharsko ..)

viktor čech
Autor petície

#12 Re:

2017-02-18 18:18

#1: -  

 cez 3 tisic

viktor čech
Autor petície

#13 Re:

2017-02-18 18:19

#9: Dezider -  

 zaslite mi podrobnosti prosim


Hosť

#14 Re: Re:

2017-02-18 22:38

#12: viktor čech - Re:  

 To sa zobrazuje priamo tu  na stránke. Nevieš asi ani čítať. Aspoň vidno, akých intelektuálov táto petícia oslovila.


Hosť

#15

2017-02-18 23:01

Preco strielaju polovnici jelenice este aj v novembri /predtym dlhe dlhocizne roky az do konca decembra/ ked jelenica ma uz plod silne vyvinuty a viditelny? Ved je to barbarstvo, podlost a chrapunstvo najhrubsieho zrna !!! 

on

#16

2017-02-19 12:28

Obávam sa, že toto novodobé poľovníctvo je v príkrom rozpore s pravým poslaním poľovníctva a jeho myšlienkami. Dnešné poľovníctvo /ak sa to dá vôbec nazvať poľovníctvom/ nie je o úprimnej láske k prírode,lesu, zveri, starostlivosti, ochrane. Dnes je to o tom, aby si väčšina poľovníkov /česť výnimkám/ urvala z lesa za každú cenu a najlepšie hneď čo najväčšie množstvo mäsa,kapitálnych trofejí. Zver sa navnadí kopami koľkokrát aj zhnitého krmiva /rozumej vysype sa krmivo na zem/ a tam sa na ňu čaká a strieľa. Je to podlé,úbohé a poľutovania hodné!!! To je pravé poslanie poľovníctva? Veď už pomaly nevidieť ani jeleňa IV. vekovej triedy a je dôvodná obava, že štvrtá veková trieda vymizne nadobro z učebníc!!! To hovorí za všetko, ako sa prevádza chov jelenej zveri a jej lov.

Daniel Loh
Hosť

#17

2017-02-19 17:54

Tie podmienky sú na smiech kedy si tí ľudia uvedomia že sú sprostý do toho a majú si pustiť aj dáke filmy o prírode a prečítať aspoň jednu knižku stačí poľovníctvo jednotku neni taká hrubá a nezapečie hlavičku viac ako ju majú. Najviac som sa zasmial že zákaz odstrelu psov veď tie robia najväčšie škody na zveri keby ste videli co dokážu porobit tak by ste zmenili názor. Ja sa nebojím ze to schvalia lebo je to úplná blbosť ktorú vymyslel chlap čo potrebuje si asi niečo dokázať lebo si kompenzuje problémy z detstva asi ho nemali radi alebo čo a videl rozprávku lovecká sezóna kde videl jelena a polovnika a z toho si vyvodil záver ale všetko sa dá vysvetliť len treba kontaktovať ľudí čo majú o tom nejakú šainu


Hosť

#18 Re:

2017-02-19 22:20

#17: Daniel 

Vito si nepotrebuje nic dokazovat, ale zrejme ty si nieco dokazujes, lebo sa nespravas slusne a uchylujes sa k osocovaniu osoby. Tvoj prispevok je utocny a hodne sprosty. Nie psy robia najväcsiu skodu, ako uvadzas. Najväcsie skody na zveri robia podla nasho videnia a indicii "legalni" (cest vynimkam), ktori sa schovavaju za zeleny mundur. Jednoducho pravda je taka, ze sucasne polovnictvo sa velmi zvrhlo a preto je nacase iniciovat jeho napravu, zmenu, pripadne az docasny zakaz.

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2017-02-19 23:52


Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2017-02-20 09:16



Hosť

#21

2017-02-20 12:14

Polovnici odjakziva platili smiesny najom za revir vdaka zakonom ktore si sami schvalili. Teraz je to sice viac. Je ale  logicke ze  mnoho  PZ zdruzeni /clenovia/ najom neplatia  z vlastneho vrecka..  Peniaze na najom ziskaju z hory predajom zabitej zveriny, trofeji (pravdepodobne moze ist aj o pofiderne sposoby) z poplatkovych hostovacich polovaciek, dotacii, roznych podujati. Cize poluju skoro zadarmo presnejsie clen necaluje prachy z vlastneho vrecka. Neobstoja preto recicky polovnikov, kolko musia z vlastneho vrecka calovat. Ved tu plati naco mam kupovat mäso v obchode a platit zan ked mi beha po hore zadarmo. Naco mam platit z vlastneho ked mozem platit z cudzieho.


Hosť

#22 Re:

2017-02-21 13:24

#21: -  

Platia okrem členského rôzne poplatky. Najom aj za pozemky vo  svojom vlastníctve-nezabudni dodať.Dotácie nedostávajú žiadne,na rozdiel od kadeakych akože ochranárskych zlúčenín.Podujatia môžu robiť ochranári tiež.


Hosť

#23

2017-02-22 11:54

Polovnici radi vyhlasuju ze maju radi prirodu ze su ochrancovia prirody, zvierat a ze kolko brigad musia urobit. Preco si teda neupracu po sebe a neodstrania z lesa ich stare uz rozbite a nefunkcne posedy rarohy a ine polovnicke zariadenia ktore svojim zjavom odpudzuju a narusuju krasu prirody? Na co este cakaju ze to odsranime my slusni obcania tohto statu za nich? Preco si to neodstrania z lesa ked je to v zmysle zakona ich povinnost? Preco ked robia niektori polovnici nove posedy na strome tieto k strome priklincuju, zohyzdia velakrat  zdrave krasne aj 100- 150rocne stromy naviac pri turistickom chodniku a narusia esteticnost krajiny? Ved to  je to  protizakonne.  Preco robia protizakonne ked sa hrdia ze miluju prirodu? Preco pri odchode z posedov zahadzuju  plechovky od piva a flase od alkoholu do krikov? To je laska k prirode? Polovnici /nie vsetci cest vynimkam/ na jar brloharia-pustaju psa do nory zvierat. Uvedomte si pani polovnici ze vtedy ma jazvecica mlade a naviac je jazvec zakonom chraneny!!! Takze taka je polovnicka laska k zvieratam a prirode.


Hosť

#24

2017-02-22 22:29

videá sú zablokované.

Hosť

#25 Re: Re:

2017-02-23 00:00

#4: Miro - Re:  

 Ale bez regulácie to proste nejde. Lov tu stále bol a aj tu stále bude. To je prirodzené pre človeka. Kedže je všežravec o čom svedčí aj jeho chrup tak jeho prirodzenou potravou je aj mäso. A to mäso sa dá získať len zabitím. Ničím iný. A načo ste vlastne vy? Čisto na osočovanie? Veď štátna ochrana prírody na slovensku je tak načo sú tvorené aj takéto zbytočné združenia radikálov, podrývačov, klamárov a zakomplexovaných ľudí bez zdravého rozumu?




Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...