SACHTAK

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií SACHTAK.


Hosť

#1

2016-10-24 17:35

moje stanovisko som zaslal pisomne

Hosť

#2

2016-10-25 05:07

Sloboda prejavu a zákaz cenzúry sú u nás zakotvené priamo v Ústave SR. To, že sú tieto naše ústavné práva beztrestne pošliapavané, je vidieť dennodenne na každom kroku. Že sa to deje dokonca aj na akademickej pôde a v štátnej a verejnej správe je len preto, že väčšina mlčí pod vplyvom akoby "syndrómu preventívneho strachu". A strach je najúčinnejší nástroj na ovládanie más. Preto je u nás tak zle, pretože všetci zo strachu alibisticky mlčíme.

Hosť

#3

2016-10-25 20:10

Takže podľa toho dekan žiadnej fakulty nesmie prispieť ku nejakým hoc aj pozitívnym zmenám pri organizovaní takýchto slávností? Pekná sloboda prejavu.


Hosť

#4

2016-10-25 20:12

Čo tak vypočuť aj druhú stranu a nepísať čo niekto deklaruje. A čo ostatný zamestanci fakulty súhlasia s takouto formou osočovania bez priameho dialógu? Je to dosť pokrytecké.

Jan Sas
Autor petície

#5 Re:

2016-10-26 07:23

#4: -  

 pokrytecke je, ze:

- link na peticiu nebol zverejneny na oficialnom facebooku HF

- zamestnanci na vyjadrenia maju kolegium dekana, senat ...

- ak je peticia pokrytecka tak potom na HF je totalita a nie sloboda prejavu a malo by stat za zvazenie ci by nebolo lepsie aby vedenie odstupilo (ak ma viacej "cti" ako nasi zastupcovia v parlamente)

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2016-10-26 10:26


RD

#7

2016-10-26 11:16

Vsetci, ktorí podpíšete danú petíciu by ste trošku mali vedieť aj pozadie celej veci, nielen kydať kde sa dá. Momentálne na HF prebiehajú mocenské boje a snahy p. Kvačkaja, ktorý si asi takto potrebuje pozdvihnúť svoje ego a hlavne zočierniť terajšie vedenie fakulty. Stačí sa hlavne pozrieť na terajší stav HF v akom stave sa nachádza, a je to aj hlavne Kvačkajova zásluha. Skor ako riešiť tu nezmyselné veci treba sa hlavne zamerať na to ako spoločne riešiť existenciu HF a nie ju rozvracať!!

XY

#8 Re: gramatika???

2016-10-26 16:23

#4: -  

 .... keď už, tak OSTATNÍ ....

ArchanielGabriel

#9 Re:

2016-10-26 19:43

#7: RD -  

 Idem bod po bode:

"by ste trošku mali vedieť aj pozadie celej veci" - nech sa paci, radi si to my (ktori sme si dovolili nieco take podpisat) vypocujeme to pozadie..

"na HF prebiehajú mocenské boje a snahy p. Kvačkaja," - to myslite vazne? Viete, zviera ked je zatlacene do kuta, tak sa bud schuli a snazi sa ujst alebo zautoci. To je presne aj pripad odvolania prof. Kvackaja z pozicie riaditela ustavu UMat (bez udaneho dovodu, bez ziadneho vysvetlenia). A teraz? Sachtak? - iba zalepenie ust?

"pozdvihnúť svoje ego" - co je pozdvihnut? Myslim si, ze egam ludi vo vedeni sa len tak vyrovnat neda..

"zočierniť terajšie vedenie fakulty" - ved ste predsa hutnici? Nebojte sa tvrdej prace.. Hutnici pracuju rukami, nie ustami.

"Stačí sa hlavne pozrieť na terajší stav HF v akom stave sa nachádza" - toto ma prekvapilo snad najviac.. Za vedenie statu je zodpovedny Premier, za ministerstva ministri, za stredne skoly - riaditelia, za HF - dekanka.. Viete ked bezec vybehne na trat, nemoze nadavat, ze prsi, ze divaci mu nepraju, ze superi su lepsi, ale musi dokazat, ze za nieco stoji hlavne sam sebe a nasledne druhym...

"Skor ako riešiť tu nezmyselné veci treba sa hlavne zamerať na to ako spoločne riešiť existenciu HF a nie ju rozvracať!!" - s tymto suhlasim, ale spolocne riesenie pre dekanku je - odvolat vsetkych, az ostane len ona a jej kontraria :)

Vas,

ArchanielGabriel

 

 

 


Hosť

#10 Re: Re:

2016-10-26 20:39

#9: ArchanielGabriel - Re:  

 Suhlasim a urcite aj daco dodam.


Hosť

#11 Re: Re: Re:

2016-10-27 11:01

#10: - Re: Re:  

 Určite si veľmi dobre informovaný. Ale od koho? Od tých ľudí, ktorý odišli z fakulty, ale nie kvôli súčasnému dekanovi? Tý by vám vedeli povedať o bezdúvodnom odvolaní z funkcie.

Zbytočne k tomuto komentáru niečo dodávať, alebo vysvetľovať. Je to pokrytecké a neobjektívne vyjadrenie. V tomto štáte stále platí prezumpcia neviny. Nevypočuť druhú stranu a súdiť to je také úbohé. 

Každopádne sa tu riešia problémy, ktoré sa tu riešiť nemali. Pvé čo mal prof.Kvačkaj urobiť mal informovať senát a až tak svojich kamarátov. Tým pádom hrubo porušil vnútorné predpisy a zároveň poškodil dobré meno fakulty. Nesúhlasím s mnohými zmenami čo sa na fakulte udiali ale problémy sa riešia podľa nejakých pravidiel. A nesúhlasím ani s touto formou zasahovania do fungovania riadenia fakulty.

 

 


Hosť

#12 Re: Re:

2016-10-27 11:21

#5: Jan Sas - Re:  

 No asi by ste fakultu riadil najradšej sám. Zabúdate, že táto petícia je vašim dielom a poškodil ste tým pádom nielen dobré meno fakulty ale zároveň aj meno Technickej univerzity.

Nesúhlasím, že nejaké petície, ktoré niekto vymyslí sa majú zverejňovať len tak na oficiálnych stránkach našej fakulty.

Za každú petíciu je zodpovedný sám autor a nemôže ju nikomu nanucovať.

Nikto Vám neberie slobodu prejavu, ale aby ste vyzývali na odsúpenie vedenie fakulty na základe jednostranne predložených informácií. Super! Zajtra môžete vyzvať na odstúpenie vedenie Technickej univerzity.

Nebudem Vás súdiť. Je to Váš názor a ja Vám ho neberiem. Zamestnanci sa majú možnosť slobodne vyjadriť tak ako ste písal a aj sa vyjadrujú, ale riešia to v rámci fakulty.

Nepatrím do vyvolenej skupiny vedenia fakulty, ale až si myslíte, že je na fakulte totalita vyzývam Vás, aby ste prišli sa spýtať všetkých zamestnancov a nielen prof.Kvačkaja aká je tu situácia a potom súdili HF ako celok.

Zdar Boh!


Hosť

#13 Re:

2016-11-03 10:45

#3: -  

 dekan moze prispiet na oslavu studentov, ak ho o to poziadaju studenti.

Peter Prislupčák

#14

2016-11-10 11:15

Nerozumiem prešlo došlo k narušeniu tradící spojených so Šachťákom. Som názoru, že trdície, ktoré nám boli počas študentských čias odovzdávané a aj vďaka ktorým sme dnes hrdí členovia Cechu Hutníckeho, by sme mali ctiť a uchovávať pre naších ďalších nasledovníkov v nezmenej podobe. Ako hlavný organizátor minuloročného Šachťáku som sa snažil klásť doraz práve na to, aby bola zachovaná pravá Hutnícka atmosféra, taká, akú som si pamatal z čias mojho začiatku na HF. Verím, že dojde k navráteniu povodného stavu.

S pozdravom

Peter Prislupčák

organizátor Šachťáku 2015 a spoluorganizátor Šachťáku 2014

PECVD

#15 keci o nicom

2016-11-30 12:06

Staci si pozriet signatarov tejto peticie.

Vsetko su to patolizaci z KTK - Katedry Tibora Kvackaja. V ramci palacoveho prevratu bol konecne odstraneny jeden profesorko so svojimi ritolezmi a ti teraz kricia z plneho hrdla ako ich dekanka bije. Ano, suhlasim ze za stav HF je zodpovedne jej vedenie. Treba ale vidiet sirsie suvislosti, ktorou je aj to ze Kvaki sa tvaril ako neobmedzeny zemepan a tak sa aj spraval. Terajsi stav nie je priamym dosledkom terajsieho vedenia, ale dlhodobej neschopnosti odstavit oligarchov typu Kvaki a nezaoberanim sa situacie. HF zrusit a zaclenit pod SjF - pri terajsom pocte studentov k tomu dojde do 5 rokov.