Nechceme byť dojná krava

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Nechceme byť dojná krava.


Hosť

#1

2016-05-12 07:41

Som absolventkou KMKD a bola by som veľmi rada, keby naďalej fungoval a prosperoval. Je to mladý a zaujívavý odbor. Dajme m u preto šancu a nerobme všetko preto,aby skončil.
Sushi

#2 Rád tu študujem :)

2016-05-12 08:41

Mediamatika je podľa mňa jeden z najlepších odborov a nezískal akreditáciu B+ len tak nadarmo.

Nemal by však platiť za chyby fakulty, preto podporujem túto petíciu.


Hosť

#3

2016-05-12 09:09

Správa Fakulty humanitných vied je dlhodobo ochromená. Petíciu považujem za signál, že sa ešte nájdu ľudia, ktorí majú záujem kritický stav riešiť. Spolieham sa na priaznivý vývoj a výsledok v prospech univerzity.

Kamil Mihalov


Hosť

#4

2016-05-12 09:50

Ako byvala studentka katedry, vyucujuca i clenka fakultneho senatu, suhlasim s uvedenym. Odbor mediamatika a kulturne dedicstvo spaja mnozstvo sikovnych a talentovanych ludi na obidvoch stranach - medzi studentami i vyucujucimi, a prostredie na fakulte dlhodobo nepodporuje ich rozvoj, skor brzdi.
Akademicky priestor by podla mna mal byt urodnou podou, z ktorej vyrasta nasa buducnost, nie nehostinna mesacna krajina, ku ktorej ma FHV dlhodobo blizsie.
Drzim palce a verim, ze sa zmena podari, ze ta zmena pomoze a ze univerzita nestrati vsetko dobre, co na MKD je.

Oli Guttenova


Hosť

#5

2016-05-12 11:40

lebo pani dekanku nemusím
Sympatizantka

#6

2016-05-12 11:49

Som vełmi rada, że mladí ľudia konečne prejavili verejne svoj názor a bojujú týmto spôsobom za správnu vec. Držím Vám palce.

Ľudmila Mihalovová

dušan dobiaš

#7 Nie je mi to jedno

2016-05-12 13:45

Ako absolvent, podporovateľ a občasný spolupracovník chcem vyjadriť svoju plnú podporu tejto výzve, tomuto volaniu o pomoc. Prostredie, v ktorom pedagógovia majú kvalitne vyučovať študentov a v ktorom majú študenti mentálne rásť, je deformované nekompetentným vedením fakulty už niekoľko rokov. Vedenie je tu na to, aby slúžilo študentom. No namiesto toho sa rušia katedry, škola prichádza o akreditácie, študenti nedobrovoľne odchádzajú. Súčasný stav považujem za neudržateľný. Je čas konať. 


Hosť

#8

2016-05-12 17:40

Ako hrdá absolventka, bývalá predsedníčka študentskej časti akademického senátu ŽU, sympatizantka a externá spolupracovníčka, podporujem túto petíciu a verím, že zodpovední, konečne prestanú prehliadať túto neúnosnú niekoľko rokov trvajúcu a stále sa zhoršujúcu situáciu.

Mediamatika a kultúrne dedičstvo je jedinečný moderný študijný program s nepredstaviteľným potenciálom rastu, tak vo vzdelávaní ako aj vede a výskume. Pýši sa množstvom úspešných absolventov pracujúcich na vrcholových pozíciách vo svojom odbore a neustále zvyšujúcim sa počtom uchádzačov z celého Slovenska. Fakulta žiaľ dlhodobo bráni množstvu šikovných ľudí, v ich rozvoji a ničí entuziazmus a radosť tak študentov ako aj vyučujúcich v ich štúdiu a práci. Kvôli nekompetentnému vedeniu nedobrovoľne odchádzajú kvalifikovaní a vynikajúci vyučujúci a rušia sa katedry kvôli nedostatočnej príprave na akreditáciu. Fakulta humanitných vied, dlhodobo poškodzuje dobré meno Katedry mediamatiky a kultúrneho dedičstva, bráni jej v raste a rozvoji a využíva ju na dotovanie ostatnỷch nefungujúcih pracovísk. Mediamatika a ľudia, ktorí na nej odviedli kus dobrej práce, si zaslúžia viac než byť len dojnou kravou.

Andrea Kovaľová

Hosť

#9

2016-05-12 19:05

pretože je to nevyhnuteľnosť v tejto situácii

Hosť

#10

2016-05-12 19:22

Pretoze katedra je vyuzivana a sikanovana fakultou humanitnych vied
Peter Janocko
Hosť

#11 Podporujem, pretoze je to spravne. Podporujem lebo viem, ze potrebujete podporu!

2016-05-12 19:55

Ako absolvent mediamatiky som smutny z vyvoja fakulty, ktora uz pocas mojho studia nevyuzivala naplno svoj potencial najma pre interne politicke hry a to aj z dovodu neschopnosti niektorych clenov akademickej obce. Ludom, ktori mali nadsenie a nadanie posuvat intelektualnu a vedecku uroven spravnym smerom sa hazdali polena pod kolena. Drzim prsty tym, ktori to nevzdali!

aktual
Hosť

#12

2016-05-13 09:45

Pretože som presvedčená, že kvalita výuky a záujem študentov majú byť podporené bez ohľadu na rozsah moci a právomocí. Dnes sa už smie povedať a pavda, a učenie študentov so záujmom zo strany prednášajúcich má prednosť v jazde vždy,či?


Hosť

#13

2016-05-13 11:10

Zhodou okolností od dobrej priateľky dlhodobo pozorujem škandalózne pomery na uvedenej fakulte. A hoci už nemám ako dôchodkyňa reálny vplyv riešiť podobnú neúnosnú situáciu, teším sa, že sa študenti podujali petíciou zvrátiť pomery na žilinskej vysokej škole. Podporujem ich úsilie niečo potrebné zmeniť, miesto ľahostajnosti, nevšímavosti a apatie. Držím palce a želám úspech!!! Vlasta Kunovská, Martin

Hosť

#14

2016-05-13 18:41

Pretože studiom programu mediamatiaka a kluturne dedicstvo som ziskala ctene vedomosti,ktore som uplatnila v mojej prosionalnej praxi a bolo velkym prinosom aj sukromnom zivote.

Hosť

#15 preto.

2016-05-17 20:45

#3: -  

 

a.

#16 Žilinská univerzita v Žiline je jednou z najlepších a najkvalitnejších na Slovensku. Preto ma mrzí,

2016-05-17 20:46

ja

#17 Kvalitné zázemie, nekompetentné vedenie

2016-05-19 10:31

Áno, aj mňa mrzí, že v prostredí tak vynikajúcej univerzity a tak zmyslupnej fakulty je vedenie, ktoré si hľadí svojich individuálnych potrieb a nie objektívneho záujmu.

Do minulého roku, dokedy väčšina zamestnancov prehliadala neschopnosť vedenia, pretože ten stav vnímali jednotlivci ako rozhodnutie väčšiny... Ako sme zistli, nič nie je tak ako to vyzerá. 

Najhoršie v súčasnosti je, že ktokoľvek by čokoľvek chcel niečo vo vnútri fakulty riešiť a vyriešiť, už to zvnútra možné nie je. Preto som za to, aby kompetentnejší vyriešili a aby sa zachránilo to, čo na fakulte jediné podľa mňa význam má, a to sú študenti (terajší a možní budúci) práve na katedre aktérov tejto petície, či ešte jedne mne veľmi blízkej Katedre hudby, ktorí si všetko vždy "zlíznu, lebo prinášajú na fakultu to, čo nikto nechce vidieť a aj keď ide o peniaze, tak väčšinou sú informácie zahmlievanú v ich neprospech." Verim, že o niekoľko rokov sa na súčasnú zlú situáciu bude už len matne spomínať a že fakulta bude prekvitať tak ako voľakedy, pred "vládou moci jednotlivca". 

Riešenie pre fakultu je a je jednoduché, ale pre omámených mociu bolestivé. Kto nechápe, môže sa prísť samozrejme presvedčiť sám. Najviditeľnejšie je to na zasadnutí, kde "zbor zástupcov fakulty" jasne hovorí rečou v roli "zbor zástupcov dekanky a vedenia" (na nepatrné výnimky).

Upozornenie pre väčšie skupiny, ktoré by sa chceli tohto "divadla" zúčastniť na najbližšom zasadnutí 23.05.2016 (aj keď je to verejné), že po predchádzajúcich skúsenostiach: každá skupina sa musí ohlásiť predsedovi senátu, že sa chce zúčastniť ako diváci minimálne 48 hodín vopred (nezabudnite na to, že to musí byť písomne a s ohláseným počtom "divákov")... Čo už nespĺňate, aj keby ste silno chceli, lebo je štvrtok :-(

Poviete si, veď tak prečo nezvolajú Akademickú obec? 

Bežne v praxi na univerzitách (aj na Slovensku) je, že Akademická obec sa zvoláva, ak má vedenie záujem o pokrok, napredovanie fakulty, pretože zvolení zástupcovia nemajú možnosť (z hľadiska pohľadu jednotlivca) povedať a premyslieť všetko... a to najmä v kritických momentoch fakulty a keď má o to obec záujem. To u nás na fakulte možné nie je, lebo čudujte sa svete, nefungujú veci tak ako by si rozumný človek myslel.

K veci.

Hlavné problémy, ktoré sú, ktoré vidia aj slepí, len ich niektorí nechcú, niektorí nesmú a niektorí nemôžu pomenovať:

1. nie sú vopred určované pravidlá fungovania, ktoré by neboli výsledkom, postojom a využívaním moci jednotlivca závezné pre každého rovnako,

2. strach, ktorý tu panuje - pretože ľudia (učitelia i študenti) nemôžu beztrestne, slobodne vyjadriť svoj názor, kritiku či objektívnu argumentáciu podloženú legislatívou - pretože tí, ktorí tak urobili už na fakulte nepracujú,

3. pre rozmach fakulty je potrebné pracovať, mať k tomu prístup a možnosti, ktoré sú na fakulte len u vyvolených (ostatným sú kladené nezmyselné prekážky, ako napríklad nepodpísanie pracne vypracovaného grantu pred odovzdaním, nepovolenie schávleného pobytu, možnosti vycestovať na konferencie a podobne na nulové cesťáky, poblikovanie na vlastné náklady apod. ohodnocovanie nadpriemerne tých, ktorí "spolupracujú, nie ktorí pracujú...)

4. "udupávanie" tých, ktorí pracujú, šíria dobré meno fakulte a univerzite (napr. odborníkom je ten, kto si hlavne rozumie s vedením...)

Mám veľké obavy...nie pre fakultu, univerzitu, ale pre celé školstvo...na takomto malom priestore je totiž vidieť obraz celého školstva na Slovensku.  A tak ako vo vysokej politike sa väčšinou veci riešia z hora novými reformami, tu sa riešia rušením pracovísk...

Je smutné, že sa toto deje na akademickej pôde - v demokratickej krajine - veeeľa rokov po páde režimu...

je mi smutno, mrzia ma tie nevyužité ľudské potenciály, tie nevyužité možnosti pre zlepšenie prospešné pre všetkých - lebo práve na drobnostiach stojí svet, len málokto si to uvedomuje... 

Preto podporujem - keď nič iné, tak aspoň zachovanie funkčného a prospešného... podporte aj VY, podporte zlepšenie