Petícia proti výstavbe náhrad. nájomných bytov-Astronomická Ružinov


Hosť

#1

2016-05-08 18:15

Tých pár stromov pred domom,ktoré nám čistia vzduch,sú naše pľuca, nám nesmú vyrúbať. Čo sa potom budeme dívať do výškového domu,ktorý nám aj zatieni náš prístup k Slniečku. V parčíku je tam veľa vtáčikov,to ich už načisto vyženiete z mesta?
Všetci tam venčia psíkov-kam pôjdu?Hanba,že stavbu odsuhlasilo vedenie Ružinova-veď má občanov zastupovať a nie im zhoršovať životné prostredie!!!!
anet

#2

2016-05-09 05:33

Ružinov a oblasť Astronomická pokladám za jedno z mála miest, ktoré nepripomínajú preplnené veľkomesto. Mám možnosť sledovať ako tá krásna zeleň sa za desať rokov rozrástla, vytvorila príjemnú mikroklímu v rozhorúčenom lete, oddelila dopravnú infraštrukúru od obytnej zóny, ktorá je v súčasnosti primerane zahustená statickou výstavbou a každá nová budova len zhorší obyvateľom kvalitu bývania. Čudujem sa architektom a "zástupcom občanov (haló, zabudli ste pre koho pracujete a kto Vám prispieva na platy)", ktorí systematicky likvidujú verejnú zeleň a zhoršujú životné prostredie v blízkom okolí  takých dopravných tepien ako je vstup do hlavného mesta.


Hosť

#3

2016-05-15 06:32

ako ste aj vy napísali, zahusťovanie zástavby v Bratislave len zhoršuje už aj tak katastrofálnu situáciu s dopravou a ničí aj tú trochu zelene, ktorá tu ešte ostáva. v lete sa už v meste pomaly nedá vydržať kvôli teplu, ktoré sála z asfaltových a betónových plôch.

Hosť

#4

2016-05-16 05:31

Vyrastala som na tomto sídlisku v dobe keď tam bolo ešte len pár stromov, dnes je to krásne sídlisko s parkovou zeleňou, ako to kedysi naprojektovali, aby sa tam dobre žilo. Fandím tejto štvrti, nech nedopadne ako nejedna štvrť, kde už je len úbohučká mobilná zeleň, ktorá ale nie je schopná prežiť tvrdosť klímy uprostred betónovej džungle, ako nešťastné nábrežie, ktoré sa bude dívať na krásu rakúskych stromov, ak tam vôbec dovidí pre hustotu väčšiu ako hustotu slávnych "králikární" ktoré ale boli luxusom proti tomu, čo sú schopní dnes naprojektovať, tá hustota je už bláznivá.

Hosť

#5

2016-05-16 12:14

zelen treba, plava tu prilis vela zralokov.

Hosť

#6

2016-06-03 12:58

Nemôžem sa už dívať na to,až človeku srdce zviera, ako kvôli zisku chamtivcov sa ničí zeleň a vyrubujú ušľachtilé stromy v Ružinove, vysadené našimi rodičmi, ktoré skrášľujú a zušľachťujú naše aj tak znečistené /výfuky,Slovnaft /prostredie v Ružinove.Kvôli tým, ktorí využívajú príliv prisťahovalcov do BA a všetku pôdy by najradšej zastaval a udusili asfaltom.To sme chceli?? Nech sa stavia v okrajových štvrtiach kde nie je stromová a iná výsadba, často dlhoročná.Takéto bývanie a stavanie nasilu nemusí priniesť nikomu hľadané šťastie.