Za podporu MC Senecké slniečko zo strany Mesta Senec

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Za podporu MC Senecké slniečko zo strany Mesta Senec.


Hosť

#1

2016-03-23 13:37

Peticiu som podpisal preto, aby som podporil dobru vec. Ked sa niekto nezistne podujme robit nieco pre deti tak je to len chvalyhodne a hodne podpory! Je smutne, ze mesto, kulturny dom, nie je schopne (ochotne) podporit takuto zasluznu cinnost! Skola ked nevedela tento priestor zmysluplne vyuzivat, tak ho rada prenajala. Teraz ked priestor niekto druhy zveladil a vyuziva ho na najuzitocnejsiu vec - v prospech deti, tak uz zrazu sa neda predlzit najom.

Hosť

#2

2016-03-23 16:39

Mateřské centrum pravidelně vyuzivam. Kde jinde by se taky mohly maminky scházet, obzvlast v chladnych mesicich. Take pravidelny program centra obohacuje muj volny cas a poskytuje mi psychohygienu, tolik dulezitou na materske dovolene. Myslim, ze kdyby mesto, plne mladych rodin s malymi detmi jako je Senec, nemelo materske centrum, tak je to celkem ostuda.

Hosť

#3

2016-03-23 19:42

So Slnieckom sa spaja viacero premier mojej dcerky: prvy krat sa hrala s detmi mimo rodinneho kruhu, prvy krat si vyskusala trampolinu, smyklavku a kopec hraciek, ktore doma nema a zial, ani mat nebude.

Vdaka Slniecku sa socializujem nielen ja, ale hlavne ona. Vela veci odpozerala od deti, ktore tam chodia a je uz ovela otvorenejsia a neplace uz zakazdym, ked sa jej stratim z dohladu :)

Nie je to len miesto, kde matky s detmi "zabijaju cas", ked sa im nechce sediet doma. Toto centrum ponuka kopec aktivit a edukacie. Rozhodne si zasluzi podporu mesta.

Je strasna hanba, ked mesto prenajima priestory hazardnej herni a pre materske centrum ziadne nema...

Materske centrum Slniecko vnimam ako predskolkarsku instituciu, ktora je dostupna aj limitovanemu rozpoctu domacnosti matiek na rodicovskej dovolenke. Je tiez dostupnou nahradou pre matky, ktorych starsie dieta sa nedostalo do skolky a tak spolu s mladsim surodencom moze rozvijat vsetky zrucnosti, ktore potrebuje neskor pre nastup do prveho rocnika. Znie to ako otrepana fraza, ale deti su naozaj nasa buducnost. Neberme im Slniecko...

 


Hosť

#4

2016-03-24 07:18

Moje deti vyrastali v MC a ja som sa zas a znova presviedčala,že forma materského centra je to najlepšie a najadresnejšie,čo môže byť. Je pre deti,rodičov,starých rodičov.... Vo svete funguje viac ako 50 rokov,na Slovensku 15....

V Senci musí Slniečko pravidelne bojovať o priestory. Vždy,keď niekam príde, vlastnými silami upraví priestor a po čase príde niekto,komu sa vynovený priestor zapáči a asi zaplatí viac... 

Nech už konečne pomôže aj mesto,ktoré ráta s prírastom mladých rodín s deťmi. Nech pomôže skutočne-vhodné priestory za stabilných podmienok znamenajú stabilitu a zvyšovanie kvality aktivít MC. A to je naozaj veľa pre nás a naše deti!


Hosť

#5

2016-03-24 09:12

Som za zachovanie MC, je to skvela a hodnotna sluzba verejnosti. Avsak sucasne za vymenu jej vedenia. Jej zastupkyna si nemoze dovolit robit take zasadne chyby ako nesplnit nevyhnutne nalezitosti na poskytnutie dotacii (podla jej slov), prist o ne a potom verejne rozpravat o tom "aka nespravodlivost sa stala" a ze nie su peniaze. Ale to uz je ina , sice suvisiaca kauza.


Hosť

#6

2016-03-24 13:19

Takéto príjemné miesto, kde sa môžu maminky aj detičky stretávať, nadväzovať kontakty, deliť sa o skúsenosti... v našom meste nie je a bolo by škoda, ak by už nebolo:( vďaka MC som mala krásnu materskú, moje deti sú smelé, nemajú problémy so socializovaním, veľa si tu nacvičili pred príchodom do škôlky a aj ja som mala veľa príležitostí, aby som bez problémov nastúpila do práce (bez pocitu, že som ohlúpla):) a moja rodina sa finančne nezložila, ako by to bolo pri pravidelných návštevách komerčných herní. Ďakujem všetkým aktívnym mamám, ktoré sa starali o chod MC bez nároku na odmenu, len tak pre nás:) Dúfam, že sa nájdu nové priestory a aj aktívne maminky, ktoré by pokračovali v tom, čo je rozbehnuté:)


Hosť

#7 Re:

2016-03-24 13:36

#5: -  

 Najlepšie je kritizovať, čo tak podať pomocnú ruku, aby všetko nebolo len na jednej zodpovednej maminke, ktorá venuje všetok čas (celú svoju materskú) aj na úkor svojej rodinky... Vy to nevidíte, že je tu veľa konzumných ľudí, ktorých keď človek osloví majú nekonečný zoznam výhovoriek, prečo to či ono nemôžu urobiť. Nech sa páči, vezmite si tú veľkú zodpovednosť, administráciu, program, upratovanie... (pri svojich dvoch malých neposedných deťoch, ktoré sú často choré a rodičov máte ďaleko) na starosti, súčasné vedenie by sa len potešilo pomoci!!! Má môj veľký odiv ako bravúrne to zvláda:))) Ja by som to v takom nasadení asi nedala, tak aspoň troškou pomáham. Vy ste na tom ako?


Hosť

#8 Niekedy staci iba chciet...

2016-03-30 20:56

Dnesny svet ponuka mnozstvo zrealizovatelnych moznosti v roznych oblastiach,

tak preco je problemom zachovanie/podpora MC v Senci?

Z mojho pohladu jednoducha zalezitost. Staci, aby mesto - teda poslanci chceli pomoct situaciu riesit. Ide to.

Terajsie MC v Senci ponuka nielen krasny priestor pre bezpecne hranie sa deti, ale mysli aj na mamicky a oteckov. MC Slniecko to su kruzky, odborne prednasky, besiedky, letna skolka, pondelkova skolka a mnozstvo stastnych deti, ktore tu urobili svoje prve kroky, prvykrat vyskusali smykacku a ine hracky, alebo si nasli pred rokom svoju prvu kamaratku. Ako nasa Emma.

Lenka G. ktora sa MC aktivne venuje popri 2 malych detoch (a aj manzelovi :-) ) venuje mnozstvo svojho volneho casu prave fungovaniu MC. Jeho pestry, pravidelny a dobre fungujuci chod je predovsetkym jej zasluhou. Dakujeme Ti Lenka.

G.


Hosť

#9

2016-05-12 12:38

Keď som si prečítala o aktuálnej situácii materského centra Slniečko , veľmi ma to nemilo prekvapilo . Som na materskej dovolenke s niekoľkomesačným dieťatkom a veľmi som sa tešila , že centrum Slniečko budem navštevovať , len čo maličký trocha podrastie. Pre dieťa je to skvela možnosť byť v kontakte s inými deťmi,význam má aj počiatočná adaptácia malých detí na svojich rovesníkov, / čo mnohokrát uľahčuje aj vstup do predškolského zariadenia / Mamičky si môžu vzájomne vymieňať skúsenosti , spoznávať sa, vzdelávať , spoločne tvoriť, upevňovať zdravé sebavedomie / ktoré mnohokrát strácame, keď sme dlhšie na materskej ..../ dalo by sa vymenovať ešte množstvo pozitív , ktoré takéto centra za roky fungovania prinášajú.
Stala som pri zrode jedného z materských centier a po presťahovani do Senca, som sa tešila , že sa budem môcť do tejto práce opäť dobrovoľnicky zapojiť. Veľmi by som ocenila pomoc mesta, pri podpore existencie Slniečka. Dada