Záchrana Súkromnej materskej skoly Centra pre rodinu v Poprade

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Záchrana Súkromnej materskej skoly Centra pre rodinu v Poprade.


Hosť

#1

2016-01-29 14:55

Drzim palce, aby skolku nezrusili. Urcite dava detom vela.
Elena Vargová
Autor petície

#2 Re:

2016-01-29 15:04

#1: -  

 dakujeme :-)


Hosť

#3

2016-01-29 15:06

Petíciu som podpísala pretože sa ma problematika existencie škôlky osobne týka, nakoľko tam mam umiestnené dieťa a ani dva mesiace pred zápisom do škôlky nemám istotu kde moje dieťa bude umiestnené v predškolskom zariadeni . Okrem iného som z pedagogikou montessori maximálne spokojná a bola by som rada, aby bola v našom meste zachovaná. A v neposlednom rade poznám dôkladne aj školskú legislatívu a VZN ktoré upravuje vzťahy MŠ a týmto podpisom vyjadrujem svoju podporu nakoľko je pravda, ze verejnosť je nepravdivo informovaná o situáciu a umiestnovani deti do materských škôl osobami, ktoré účelovo vykonštruovali tuto kauzu a nerešpektujú diskusie ktoré prebiehajú medzi zainteresovanými osobami a mestom ako vlastníkom priestorov kde su obe MŠumiestnene

Hosť

#4

2016-01-29 15:37

Drzim vam palce!
Elena Vargová
Autor petície

#5 Re:

2016-01-29 16:39

#4: -  

 dakujeme :-)


Hosť

#6

2016-01-29 18:54

Peticiu som podpisala, pretoze som za zachovanie Sukromnej materskej skoly Centra pre rodinu v Poprade, ktoru navstevuju moje dve deti. Skolka uplatnovanim Montessori pedagogiky v rodinnom utulnom prostredi predstavuje unikatnu alternativu predskolskeho vzdelavania pod Tatrami. Vznikla vdaka 10rocnemu usiliu pani riaditelky B. Spodnej a jej timu, ktori na jej vybudovanie vynalozili mnoho energie. Bola by naozaj skoda, keby nase mesto o tuto skolku teraz malo prist.

Hosť

#7

2016-01-29 19:00

Všetko čo sá týka vzdelávania v našom štáte je potlačané a vlada sa drží toho že hlúpi narod sa lepšie ovláda
Tak tak

#8 Re:

2016-01-29 19:37

#7: -  

 Presne preto som to podpisala aj ja i ked sa ma to vobec nedotyka kedze som z ineho mesta,myslim ze sa treba podporit,lebo teraz je to poprad zajtra mozno zvolen

Nika z Leopoldova

#9

2016-01-29 19:46

Urcite musime podporit tuto katolicku skolku, ved je vlastne jedina v Poprade. Modlime sa za vas a aj za nase deti, aby nemuseli chodit do rovnakej materskej skoly s ostatnymi, to by nebolo dobre. 

Ved ked sa dalo doteraz, tak nech to tak je aj dalej, a ked sa im nepaci, nech vychovavaju deti tiez v duchu krestanskom smerom k panovi Jezisovi. 

Elena Vargová
Autor petície

#10 Re: Re:

2016-01-29 22:15

#8: Tak tak - Re:  

 dakujeme velmi pekne za podporu :-)


Hosť

#11

2016-01-29 23:13

Beatka a spol. sme s Vami! CPR Nitra

 


Hosť

#12

2016-01-30 06:52

Sama aplikujem, využívam a uplatňujem metódu montessori na svojich deťoch, keďže som momentálne na materskej. Myslím, že je to najjednoduchší spôsob, ako podporiť niečo staré a nove, niečo, vo funguje roky rokúce..
Hanka poprad

#13 Lajcak a spol.

2016-01-30 06:59

Ti, co svojim konanim osocuju, skodia a vystupuju proti, konkretne pani poslanci Vladimir Lajcak, Arne Krotak, Peter Gapa a ini, ktori rozhodli o tom, ze mesto ma Centru najst ine priestory namiesto sucasnych, su asi posadnuti diablom, inak si neviem vysvetlit, ze uprednostia pohanov lem tak bez nicoho pred Centrom. 

Podpisala som celu svojurodinu!!!

Anna Mária

#14

2016-01-30 14:04

Podpísané. Avšak mne ani mojej rodine to nebude prekážať, keď sa škôlka presťahuje do nových priestorov od nového školského roku. Je nám prakticky jedno, kam ho budeme voziť, tak si myslím, že nové priestory možno aj pomôžu :)

Veď za škôlku neplatíme úplne málo a aspoň nebudeme nikomu prekážať.

Anna Mária

Roman

#15 Re:

2016-01-30 14:18

#14: Anna Mária -  

 my tiež pôjdeme so škôlkou tam, kam sa presťahuje

Sasa

#16 :P

2016-01-30 16:34

Jééj, tu som v lete sexovala, na dvore, za sidliskom, fajne miesto :D


Hosť

#17

2016-01-30 19:23

Do tejto škôlky chodí naša vnučka a je v TEJTO škôlke veľmi šťastná.

Hosť

#18

2016-01-30 19:37

Pretože deti do tejto škôlky chodia s radosťou a nás teší, že detičky sú tam šťastné.

Hosť

#19

2016-01-30 19:48

Mali by sme si takéto projekty škôlok vážiť a podporovať lebo robia pre naše deti neskutočne veľa a pomáhajú nam rodičom rozvíjať detičky tam kde si už mi nevieme sami pomôcť.dakujeme...
Juraj Kovalcik

#20

2016-01-31 10:51

Dovolte mi vyjadrit svoju vdaku a podporu projektu CPR aj p. Spodnej s celym kolektivom. Od zaciatku som sa stretol s vrucnym a ludskym pristupom k detom a ich potrebam a neuveritelnou trpezlivostou. So systemom vzdelavania deti som nadmieru spokojny a stotozneny ako aj s hodnotami ku ktorym su deti vedene. Velmi ocenujem, ze starsi ucia mladsich a kolektiv tak dostava viac prirodzenu formu, ked starsie deti maju viac zodpovednosti a uvedomuju si ju a mladsie maju vzor.

Je tiez skoda pre vsetkych rodicov, ze p. ucitelky vo vsetkych statnych skolkach na Slovensku maju prace vyse hlavy, mnozstvo deti na pedagogickeho zamestnanca je neumerne vysoke a financovanie skolstva v SR je katastrofalne. Vobec im to nezavidim a dufam, ze sa to do buducna zmeni, rovnako ako platove podmienky pedagogov, aby tak nemuseli "na hlave" nosit starosti o financnu existenciu svojich rodin, ale mohli sa tak v dusevnej pohode venovat svojmu poslaniu.


Vsetci rodicia milujeme svoje deti rovnako a poskytnut rodicom moznost volby pre ne aj do buducna vidim ako klucove pre terajsich aj buducich rodicov. Zachovanie MS Centrum pre rodinu takouto moznostou pre mna rozhodne je.

 

Juraj Kovalcik


Hosť

#21

2016-01-31 15:34

Držím prsty a modlím sa nech je úspešná :)
Anton a Martina Fričoví

#22

2016-01-31 21:29

Petíciu sme podpísali preto, že nám na Súkromnej materskej škole Centra pre rodinu záleží a chceme, aby v meste Poprad existovala naďalej.

Túto materskú školu navštevuje teraz už naše tretie dieťa. Predtým túto škôlku navštevovali aj ďalšie naše dve dcéry, takže máme možnosť sledovať vývoj tejto škôlky teraz už štvrtý rok. Rozhodli sme sa pre ňu preto, že to bola jediná škôlka v meste Poprad, ktorá bola ochotná prijať naše dve dcéry rôzneho veku do jednej triedy. Vo všetkých ostatných škôlkach, na ktoré sme sa obrátili s touto našou požiadavkou, nás odmietli. Pre túto škôlku to bol bežný postup. To, že sme neskôr zistili, že škôlka podporuje výchovu detí v súlade s kresťanskými hodnotami, bolo pre nás už len čerešňou na torte.

Naše deti navštevujú a navštevovali  túto škôlku preto, že z celého jej kolektívu vnímame, že naše deti majú radi, rozumejú im a vedia, čo majú robiť, aby si deti škôlku obľúbili. Okrem toho je celý kolektív veľmi ústretový aj voči rodičom a všetky požiadavky sa riešia s pokojom a pochopením. Neskôr sme sa s prístupom, že to čo je v iných škôlkach nemožné, je tu úplne bežné, stretli ešte viacero krát. Táto škôlka napríklad netrvá na tom, aby deti poobede spali a namiesto toho môžu chodiť na krúžky, alebo netrvá na tom, aby chodili do škôlky len do určitej hodiny ráno. Tieto malé zmeny podstatne prispeli k tomu, že naše deti do tejto škôlky chodili s úsmevom.

Tento rok sme sa pokúsili preložiť našu Lenku (3,5 roka) do inej škôlky len preto, že by to bolo pre nás časovo jednoduchšie. Okrem toho sme si mysleli, že Lenka je extrovertná a prispôsobivá, a že by si teda na inú škôlku mohla ľahko zvyknúť. Lenka si však na novú škôlku nezvykala ľahko. Keď sa niekoľkokrát v noci zobudila s tým, že cítila potrebu nám povedať, že ona do novej škôlky už chodiť nechce a ráno sme ju nevedeli do škôlky dostať, rozhodli sme sa situáciu riešiť v prospech dieťaťa. Vrátili sme sa do materskej školy Centra pre rodinu, s ktorou sme veľmi spokojní. Boli by sme radi, keby naša Lenka mala možnosť túto škôlku navštevovať aj v ďalších rokoch. Teraz už chápeme, že pre takéto malé dieťa nebude ľahké zvyknúť si na inú škôlku.

Anton a Martina Fričoví

Martina

#23 Re:

2016-01-31 22:12

#1: -  

 Dobra sprava je, ze ju nezrusia, ale len presunu na ine miesto. Tou horsou, o co tu bojujeme, ze ked skolka nebude mat najom par eurovy Aj doteraz, tak sa to prejavi v poplatku. Nech nam to dalej hradi mesto!


Hosť

#24

2016-02-01 10:27

Staroslivost o děti a jejich výchovu je moji prioritou.

Hosť

#25 Re: Re:

2016-02-01 11:03

#23: Martina - Re:  

Dobrý deň, pani Martina, 

ďakujeme za Váš názor a rešpektujeme ho. 

Pre Vašu informáciu, škôlku nikam nepresunú, pretože nemajú iné vhodné priestory. Na začiatku dúfali, že niečo nájdu, ale nenašli, žiaľ. Preto by vypovedanie zmluvy bolo likvidačné. Čo sa týka nájmu, zriaďovateľom súkromnej škôlky je Občianske združenie, teda nezisková organizácia, na ktorú sa ohľadom nájmu vzťahuje Všeobecné záväzné nariadenie (VZN) mesta Poprad, ktoré určuje výšku nájmu pre tento typ oz. Platíme rovnaký nájom za m2 ako aj ostatné dve súkromné škôlky v meste Poprad, ktoré sú tiež v mestských priestoroch. Nevieme, čo pre Vás konkrétne znamená páreurový nájom, každý má v sebe iný rád veľkosti, takže je ťažké sa k tomu vyjadriť. Preukázateľne však škôlka platí riadny nájom podľa VZN, nikoho neokráda a nikto, ani mesto, jej nič neoprávnene nehradí.

Chápeme, že verejnosti sú predkladané úzkou skupinou ľudí rôzne informácie, ktoré sú prekrucované tak, ako sa to komu hodí. Preto odporúčame pred akýmkoľvek vyjadrením si najprv takéto vyhlásenia overiť v oficiálnych zdrojoch a nepreberať automaticky názor niekoho zverejnený v spriaznenom médiu.

Keby sa len toto podarilo docieliť, verím, že by zvíťazil zdravý rozum a pravda.

S pozdravom

Elena Vargová