Riešenie dopravného kolapsu v mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
Martin z Vrakune
Je to vo Vrakuni kolabujúce a sudruhovia na magistrate i letisku si chránia "súkromné plány", to je škandalózne!!!
Bývam na Hradskej ulici. To, že nemôžem prejsť na druhú stranu ulice tu nemusím ani písať. A dostať sa na cestu je skúška nervov. Bývajú tu starý ľudia a aj deti. Absolútne nebezpečná, tak by som to nazvala ja. Riešenie tejto situácie je nevyhnutnosť. Nehody, zrážky. To je vizitka pre Hradskú. O tom , koľko trvá prejazd medzi Astronomickou na Hradskú a ďalej do Vrakune je na veľmi dlho. Konečne treba riešiť túto záležitesť.
čo dalej?
vidím že počet podpisov presiahol 1000, venuje sa tejto petícii niekto aj dalej? Lebo
Ak petíciu podporilo najmenej 1000 osôb alebo aspoň 8% osôb oprávnených voliť do orgánov samosprávy obce iný vecne príslušný orgán verejnej moci (okrem orgánu s celoslovenskou pôsobnosťou) prerokuje petíciu so zástupcom a petičným výborom. Ak je takáto petícia určená obecnému zastupiteľstvu alebo zastupiteľstvu samosprávneho kraja, je zastupiteľstvo povinné petíciu prerokovať na svojom zasadnutí a umožniť vystúpiť počas prerokovania petície zástupcovi a členom petičného výboru.
Je potrebne riesit dopravnu situaciu systemovo. Pri rozpocte niekolkych milionov (teda cez 1MLD EUR na obchvat D4), je nemyslitelne a zaroven plytvanim neriesim dopravnu situaciu , ktora jednoduchych nvrhovanym trasovanim nemoze presiahnut rozpocet 10 milionov EUR a to ratam aj uplatky pre uplatnych... Nvrhoval by som este rozsirenie na 2 pruhy na kazdej strane celej slovnaftskej ulice. Je tam priestor, kde sa to da posnut a vznikla by tak plynula stvorprudovka od pristavneho mosta. Situacia sa da riesit s minimom penazi, no treba volu a schopnosti, ktore politicky nominanti nemaju....
denne dochádzam do práce cez Vrakuňu a situácia nebola nikdy taká zlá, ako je teraz.... zápcha je tam ráno aj poobede.... treba s tým čo najskôr niečo robiť.... Som z Mostu a myslím, že všetci z okolitých obcí uvítajú túto iniciatívu, nakoľko nemáme inú možnosť sa dostať do Bratislavy, ako cez Vrakuňu, alebo ešte cez Biskupice, ale to je to isté, nakoľko sa to zlieva pri kruhovom objazde .....
rano a poobede az do vecernych hodin je situacia neunosna, cesta trva miesto 20minut hodinu
| This discussion has been closed. |
Snáď by nezaškodilo, pokiaľ sa nepostaví nová cesta, vybudovať aspoň provizórny chodník z dlaždíc, z Ružinova do Vrakune. Niekedy, počas špičky, sa tento úsek prejde rýchlejšie peši, ako v autobuse. Keď je ale napršané, nedá sa chodiť v blate a vo tme to ani nie je najbezpečnejšie.