Zvýšenie príspevku na opatrovanie,do výšky minimálnej mzdy.
Sama som sa starala o rodičov,mama 3 roky bola priputaná na lôžko,nedostala nič a otec 10 rokov bol priputaný na lôžko opatrovala som za 1200 SK t.j.40 eur mesačne.Teraz robím v AT za 50 eur za deň.Ani do dôchodku sa mi tie roky nezapočítajú...
Manžel je dlhodobo a tažko chorý.Dostáva 18eu na čistiace prostriedky čo je neskutočne málo a ja velakrát ked má zdrav.problémi neviem íst pracovat .Liečba je tiež dost nákladná kto to nemá tak to ani nepochopí.
Ano využívam aj túto službu.Asistentom pre muža je naša susedka,ale nie často.
Chcem sa opýtat ,že kedy sa náš sociálny systém zmení v prospech nás občanov?
Mam postihnutú dcéru a musím ju mať v ústave, lebo nemám kde s ňou bývať. Od roku 2012 sa súdim o BSM ,ale doteraz sa nič nepohlo. Exmanžel a jej otec neplatí nič a býva si s frajerkou v mojom dome a naše súdnictvo má na všetko čas. Keby som bola na opatrovateľskom príspevku tak neprežijem. Mám na ňu veľké výdavky, lieky,platba v ústave,oblečenie,šatstvo, hygienu,benzín a iné........Poprosím, doplniť zákon o kompenzácie priamo do ústavu, aby rodič, čo sa stará sám o postihnuté dieťa, žil dôstojne v tomto štáte.Mám 55 rokov a odviedla som štátu nemalé peniaze a teraz nemám kde bývať. Mala som dcéru 23 rokov doma a teraz sa nemôžem zmieriť s touto situáciou, že je niekde inde a srdce mi ide puknuť. Keby bol opatrovateľský príspevok, väčší tak nemusím pracovať a splácať dlhy aj za exmanžela.Chcela by som toho napísať veľa,ale už nevládem.Preto túto petíciu podporujem a kľudne pôjdeme aj s detmi pred Urad Vlády. S pozdravom Nadežda Luticová.
DOLEZITO INFO POZOR MATKY ALEBO PRIBUZNY KTORí SA STRAJú O SVOJE DETI A POD AK SA ZAREGISTROVALI V roku 2006 a ich dieťa v ten rok dovršilo 6 rokov , štát bude platiť odvody za opatrujúceho najviac do 18 veku dieťata , čiže len 12 rokov a dosť potom je potrebné si platiť od 119 do 140 eur mesačne...v SP
2015-10-15 15:03
DOLEZITO INFO POZOR MATKY ALEBO PRIBUZNY KTORí SA STRAJú O SVOJE DETI A POD AK SA ZAREGISTROVALI V roku 2006 a ich dieťa v ten rok dovršilo 6 rokov , štát bude platiť odvody za opatrujúceho najviac do 18 veku dieťata , čiže len 12 rokov a dosť potom je potrebné si platiť od 119 do 140 eur mesačne...v SP aj napriek tomu že si dieťa vyžaduje 24 hod starostlivosť..
#165 2015-10-15 15:03 DOLEZITO INFO POZOR MATKY ALEBO PRIBUZNY KTORí SA STRAJú O SVOJE DETI Re:
Re:
2015-10-15 15:03DOLEZITO INFO POZOR MATKY ALEBO PRIBUZNY KTORí SA STRAJú O SVOJE DETI A POD AK SA ZAREGISTROVALI V roku 2006 a ich dieťa v ten rok dovršilo 6 rokov , štát bude platiť odvody za opatrujúceho najviac do 18 veku dieťata , čiže len 12 rokov a dosť potom je potrebné si platiť od 119 do 140 eur mesačne...v SP
Suhlasim s peticiou.
| This discussion has been closed. |