Situácia v zariadeniach sociálnych služieb a požiadavky občanov


Hosť

#1

2015-05-28 17:38

Súhlasím s iniciátormi petície. Platy opatrovateliek sú žalostne nízke pri tak náročnej práci. Nenúťme opatrovateľky odchádzať za prácou do zahraničia. Vytvorme im doma vhodné podmienky, aby nemuseli odchádzať od svojich rodín, od svojich blízkych...
Tatiana
Hosť

#2

2015-05-28 18:01

Pretoze svojich rodicov nechavame doma, kedy nas potrebuju a chodime sa starat o cudzich ludi do sveta /Rakusko,Nemecko...../
Nemozem ostat na slovensku, aby som dostala 49 eur/od statu + dochodok / za opateru svojej mami.Bohuzial je to tak.Je mi to luto.Prepac mami.....Mam 5 rokov do dochodku,preto myslim aj na seba na buducnost.Mam deti a vnucata, ktorym chcem pomoct v tej zlej dobe.Co je to plat opatrovatelky na slovensku?...../na vychode slov./Co je to za dochodok odpracovny 30 rokov?....minimalny/hanba/  je to tak na slovensku....


Hosť

#3

2015-05-28 19:32

Pracovala som v socialnom zariadení pre starých a chorých ľudí.Viem čo ta práca obnáša a viem že je podhodnotená.Lepšie povedané nedocenená.

Hosť

#4

2015-05-28 20:57

Pretoze praca opatrovateliek je narocna ako na psychiku tak aj fyzicku zataz,tak by mala byt aj adekvatne financne ocenena!
Ja som tiez opatrovatelka,tak viem o com hovorim.Ale som aspon fin.docenena ,pretoze robim v At.,a mam na starost 1 pacienta s Alzheimrom +demenciou.
Mala som aj pacienta so svalovym Parkinsonom a s katetrom.
Ani si neviem predstavit,zeby som sa naraz mala starat o viac ako jedneho.
Preto snimam mysleny klobuk pred opatr.v Domovoch a soc.zar.
Nech ti co o tom rozhoduju,si to idu skusit...ale nie na 1 den ale aspon na 5...a ptm nech sa vratia domov k rodine kde treba dalej fungovat.
Pripadne nech skocia vedla do At.,alebo do DE a naucia sa ako ma fungovat socialny system.
Drzim palce nech ma tato peticia odozvu.
sunar

#5 Re:

2015-06-02 06:15

#1: -  

 niekedy nie je na skodu oodychnut si v zahranici


Hosť

#6

2015-06-02 07:01

Tuto peticiu podpisujem preto ,lebo je hambou SK že za pracu opatrov.davaju min.mzdu.Tato praca je tažka praca a ja ju vykonavam v AT ale nemusela by som keby som tie € zarobila na slovensku.Uz 5rokov pravidelne opušťam svoje deti.Preto s radostou podpusujem tutu peticiu.


Hosť

#7

2015-06-18 11:39

Túto petíciu podpisujem pretože som v ZSS pracovala 21 rokov a poznám ich situáciu.Bohužiaľ problém s platmi je veľmi veľký, ale tých problémov je či v štátnych či neštátnych ZSS viac...Štátne dotácie do ZSS nepokrývajú reálne výdavky, aby mohli štátne ZSS existovať na úrovni a v neštátnych zas ide o zisk majiteľa.

Hosť

#8

2015-07-23 13:35

Podpísať petíciu som sa rozhodla pretože poznám ťažkú a záslužnú prácu všetkých zdravotníckych, ale aj sociálnych pracovníkov, majú môj obdiv...Hlboko si vážim aj trpezlivosť a odvahu Gitky Kostúrikovej, ktorá už roky bojuje za všetky zariadenia, ich zamestnancov a v neposlednom rade za klientov, aby mali dôstojné podmienky pre život a jeho lepšiu kvalitu.