Petícia za povinné vodenie psov na vôdzke

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za povinné vodenie psov na vôdzke.

Petra

#1

2014-12-09 15:11

Povinnosť vodiť svojich psov na vôdzke by podľa mňa mali v prvom rade majitelia menších psov. Nechápem, prečo sa stále obúvate do veľkých psov a ich majiteľov. Poznám veľa ľudí, ktorí majú veľké plemeno v byte a vonku ho nemajú šancu pustiť z vôdzky, pretože na miestach venčenia pobehuje milión malých psov, a to bez vôdzky!!!! Ja som tiež majiteľkou veľkého plemena a v našom okolí ju jednoducho pustiť nemôžem, pretože sa tu akosi rozmnožili "kabelkové" psy, ktoré si tu pobehujú bez vodítka, na každého štekajú a o poslušnosti reč byť vôbec nemôže. Takže neviem, či skôr tie malé atrapy psov neohrozujú ľudí, deti a ostatných psov. Pretože ja nepoznám ani jedného majiteľa veľkého plemena, ktorý by si dovolil pustiť svojho psa z vodítka, ak sú nablízku aj nejakí iní psy. 

Týmto som reagovala na niečo, čo sa mi v tej Vašej petícií nepáčilo: "Majitelia najmä psov menších plemien sú však opakovane ohrozovaní". Nie som proti tomu, aby boli psy v meste na vodítku, je to určite správne, ale prestaňte robiť rozdiely medzi veľkými a malými psami, pretože to podľa mňa určite správne nie je. 

mirka
Hosť

#2 Re:

2014-12-10 11:33

#1: Petra -  

 Ďakujeme za Vašu reakciu. Petícia bola iniciovaná tiež osobnými skúsenosťami iných ľudí, aj mojimi osobne. Na sídlisku, kde ja bývam, bežne nie sú práve veľké psy na vôdzke. Z viacerých prípadov priameho napadnutia menších psov sme sa rozhodli napísať petíciu. A tá začína tým, že žiadame o vydanie VZN, ktoré povinnosti psíčkarov upraví. Pretože viacerí sme so súčasným stavom nespokojní, a to práve preto, že nie je stanovené, čo sa smie a čo nie. Som vďačná za diskusiu, lebo verím tomu, že sa dá nájsť riešenie, ktoré bude lepšie ako súčasný stav. A som vďačná aj za Váš príspevok, o to viac, že Vy ako píšete svojho psa máte na vôdzke a vnímate, že vonku ho "jednoducho nemôžete pustiť". Ešte raz ďakujeme za Váš názor. Pekný deň.

mirka stevkova