Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata".

Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata". / Oznamy / Pre odporcov petície. / Komentáre


Hosť

#76

2014-07-21 14:01

Súhlasím s autorom petície. Takto vidím súvislosti aj ja.

Hosť

#77

2014-07-21 15:59

suhlasim

Hosť

#78 Suhlasim

2014-07-21 16:02

Nie som hotentot aby som nevidel co sa deje na UA. Porosenko je fraska a velky vysmech Slovanom do oci...hamba vsetkym ktori suhlasia s tymto postupom...musim byt europan ale vzdy ostanem Slovanom a Slovakom ako sa patri....

Hosť

#79

2014-07-21 17:37

Rusko nemalo nikde kolonie... napr ako v Afrike Francuzi atd... A ano som rusofil! Matej

Hosť

#80

2014-07-21 18:40

Jednoznačný súhlas. Mňa len neuveriteľne udivuje, ako dokážu byť média také, ani neviem nájsť na to vhodný výraz, také doritivlezlé chlebodárcovi. Kde je tu novinárska česť? Veď pod tými článkami sú podpísaní konkrétni ľudia. Nechápem tento svet, nemám síl, ako autor tejto petície, niečo meniť, ale veľmi rád podporím takéto rozumné snahy. Miroslav Michal

Hosť

#81

2014-07-21 18:43

Autor peticie je podla mna velmi zrely a citlivy clovek. Podporil som ho v prvom kole a teraz si este viac uvedomujem jeho hlboke myslienkove pochody, znalost situacie a cit pre zodpovedne spravanie. Kvalifikovanou, analitickou reakciou na odporcov petice ma presvedcil, ze su mu aj ine nazory ludi vzacne a venuje sa im.
Aj ked uz mam svoj vek, nebol som este priamym ucastnikom SNP, vtedy som este nezil. Moj nebohy svokor vsak so svojou rodinou casto rozpraval o vojne. Bol vysokym dostojnikom slovenskej armady, ktory prebehol k Svobodovcom a s generalom Ludvikom Svobodom presiel od Buzuluku az na Slovensko. Na Dukle bol 2-krat raneny a potom, po vitazstve nad fasizmom este dlhe mesiace nahanal so svojou jednotkou po Vychdnom Slovensku zlocinnych banderovcov. Hovorieval, ze to bolo casto este tazsie, ako v tej vlasteneckej. Jeho stale zijuca manzelka a moja svokra nikdy nevedela, ci sa jej este z akcie vrati domov.
Nedovolme teda, aby sa k nam opat vratilo to peklo. Organizatori oslav 70. vyrocia SNP, zijuci priami ucastnici SNP a odbojari by si mali rozmysliet, ci na tieto oslavy vobec pozvu aj takto zmyslajuceho prezidenta.


Hosť

#82 Re:

2014-07-21 19:14

#81: -

...môžem iba s rozpakmi poďakovať za slová uznania.

Vďaka

MR


Hosť

#83

2014-07-22 06:12

Žiaľ, vrhli nás dzurindovci so súhlasom Bu-bu-buscha do otroctva. Petícia je potrebná, ľudia by mali svoje pociti vyjadriť navonok,nie byť pokrytci, veď pravda je len jedna. Žiaľ, je to tak ako v tom poprekadle: "Pes šteká a karavána ide ďalej!" Asi choroby a vojny sú nevyhnutná,milan

Hosť

#84

2014-07-22 08:19

*Veľmi pekne podrobne rozpísané, so všetkým sa dá len súhlasiť. nastal čas aby sa náRod zobudil z to ho zimného spánku.Nastáva čas smeny buď s nami alebo bez nás ale v konečnom dôsledku nás prinútia zákony prírody . Za chvílu nastane "Zlatý vek" a ten nemôže byť postavený na starých a zhnitých základoch. Keď to tak zoberiem v roku 1917 v bývalom cárskom Rusku židia spravili prevrat o rozloženie a zničenie Slovansko-Arijského náRodu no nepodarilo sa. Tohto roku Pravý sektor t.j. židia, začali robiť rozklad Ukrajiny a započali bratovražednú vojnu medzi Ukrajincami a Rusmi žijúcimi na Ukrajine. Niekde som čítal že Ukrajinci nenávidia Rusov že ich vyhladovali a spravili im genocídu v 20 rokoch minulého storočia. Ale nepozreli na príčinu : ZSSR v tom čase neriadili Rusi ale židia a Stalin tiež nebol Rus ale Gruzinec ale všetci to hodili na Rusov. Takže je to len uhol pohľadu čo a ako bolo a kde sa deje. No vidím že nás klamú média, kresťanstvo a ich kňazi, vláda a neposlednom rade aj sám nový prezident. *Len v súčasnej dobe je strašne veľa morálneho úpadku, čo je jeden zo spôsobou rozkladu slovanov západnými mocnosťami. Nik si pri tom neuvedomuje že nám ide v podstate i život, mladých ktorých to má najviac zaujímať to nezaujíma, majú iné starosti ako sa zabávať a ako je ťažko na tejto zemi žiť bez práce. napr.Chemtrails veľa ľudí o tom nevie že nám USA sype na hlavu chémiu a tá sa začína už prejavovať, že máme očkovanie ktoré nám nepomôže ale nás poškodí, že jeme mäso ktoré je nadopované chémiou a o bylinách ani nevravím , Bill Gates sa vyjadril na jednej svojej prednáške že treba zredukovať ľudstvo na zemi, je najivné si myslieť že sa nás to netýka, lebo práve o nás v tej redukcii ide. A v podstate je to všade JEDY máme v potravinách, vo vzduchu čo dýchame, vo vode čo pijeme a odevoch ktoré obliekame. Čo dodať, tak pre tých odporcov ako píše MIROR "ste si istý že stav na Ukrajine sa nás netýka ? " a dokedy ? *Nás už skoro položili na kolená predchadzajúce vlády, tak súhlasím s p.Mezenskou keď sa za 25 rokov parlamentný systém neosvedčil, treba ho zmeniť ale parlament a vláda ktorá je pri moci sa svojej moci a peňazí nevzdajú aj keby tu mali spraviť druhú UA a preto tu nemáme povinnú voj.službu ale žoldnierov a policajtov aby nás potlačili v prípade potreby. A na koniec iba toto :Spasenému raj a voľnému vôľa.

S pozdravom Alex.


Hosť

#85

2014-07-23 06:07

Čo by sa stali keby Dubček vyhlásil neutralitu a neprišlo vojska Varšavskej zmluvy? Dnes by sme neboli v riti!


Hosť

#86

2014-07-23 07:18

Uplne suhlasim. USA zodpovedaju za destrukciu moralnych hodnot ne celom svete.

Hosť

#87

2014-07-23 10:06

Výborne napísané - vo všetkom s vami súhlasím.

Hosť

#88

2014-07-23 22:28

toto oznamenie si treba pred podpisom precitat, ako zaujimavy prispevok autora peticie venovany odporcom peticie. toto oznamenie samotne ma presvedcilo o "kredibilite" autora a povedal by som celej tejto peticie podlozenej informaciami zo zdrojov prinajlepsom pofidernych.

v skratke:

bod 1 - autor tu obhajuje utok varsavskej zmluvy na ceskoslovensko tym, ze to tak bolo lepsie pre "nas" ("nas" nie je definovane) a pre udrzanie nespecifikovanych hodnot az do 1989, kedy nam tieto hodnoty pokazil americky vplyv. mozno by sme tieto hodnoty mohli specifikovat: verejne kradnutie, korupcia, popravy opozicie po vykonstruovanych procesoch, alebo vezenie kvoli nazorom, ekonomicka samovrazda krajiny, politicky rezim jednej strany... uz len pre tento bod som sa peticiu rozhodol nepodpisat, podobne nazory sa mi zdaju nebezpecne.

bod 2 - motivacia - obhajoba putina a ruska, ktore sa musi iba branit proti zlej velmoci usa a nato (pripominam ze slovensko je clenom a ze nato potrebuje jednohlasne rozhodnutie vsetkych clenov ak chce odsuhlasit nejaku akciu, kdezto putin je len jeden). putin a ruska zahranicna politika, ktora ako jedina na celom svete nie je motivovana zabezpecenim strategickych surovin... a posledny postreh mozno by si autor mal nastudovat, ake zasahy robil a robi putin proti svojmu vlastnemu obyvatelstvu a mozno o par dni vznikne nova peticia.

bod 3 - rusko malo svoje zakladne na kryme legalne a "iba" hajilo svoje zaujmy. suhlasim, ze ich drzalo legalne na zvrchovanom uzemi ukrajiny do momentu, ked anektovalu krym. nemyslim si, ze by moznost anektovania krymu bol dodatok najomnej zmluvy, a koniec-koncov porosenko tiez haji uzemnu celistvost a zaujmy ukrajiny, nie?

bod 4 - je zarazajuce, ako autor tejto peticie na jednej strane dokaze bez kritickeho testu prijat informaciu o bombardovani ukrajinskeho civilneho obyvatelstva vlastnym letectvom dostupnu na strankach, ktore by som s velkou davkou eufemizmu nazval iba zaujate, pretoze som sa chcel vyhnut slovam ako propaganda a pod.; a na druhej strane nedokaze prijat informaciu (rovnako dostupnu na internete, aj ked iba na strankach svetovej tlace) o zodpovednych za zostrelenie lietadla a smrt skoro 300 ludi.

bod 5 - 40 rokov totality by z rusofilstva mohlo vyliecit kazdeho. z racionalneho hladiska by som dodal, ze idealisticke nazory tipu "hlasenie sa k slovanstvu" - taketo nazory zastavali sturovci a dnes su zastarale a nikam nevedu. nehovoriac o tom, ze ukrajinci su tiez slovania, tak o com to cele je?

ach jaj
ach jaj

#89 Re:

2014-07-23 22:34

#8: -

cim inym je vyjadrenie nesuhlasu s peticiou, ak nie demokratickym vyjadrenim vlastneho nazoru? o tejto peticii si myslim svoje, a tak ako ti, co ju podporuju, sa citim opravneny vyjadrit svoj nesuhlas (vid komentar #88)

isp

#90

2014-07-24 06:04

" „V súčasnosti v Amerike neexistuje nezávislá tlač. Viete to Vy, viem to aj ja. Ani jeden z Vás sa neodváži napísať svoj úprimný, pravdivý názor, a keď ho napíšete, dopredu viete, že sa neobjaví v tlači. Ja som týždenne platený za to, aby som svoj úprimný názor nedával na papier. Vy ste platení za to isté a každý z Vás, kto by bol taký hlúpy, aby písal svoje úprimné názory, by skončil na ulici a hľadal si inú prácu. Keby som si dovolil, aby sa moje úprimné názory objavili v novinách, stratil by som do 24 hodín zamestnanie. Úlohou žurnalistu je zničiť pravdu; dokonale klamať; prekrúcať; byť prešibaný; plaziť sa pred mamonom a predať svoju krajinu i svoju rasu za svoj každodenný chlieb. Vy to viete a ja to viem. Čo je to za hlúposť pripíjať si na nezávislú tlač. My (novinári) sme len nástroje a vazali bohatých ľudí za scénou. Sme poskakujúci pajácovia – oni ťahajú za struny a my tancujeme. Naše talenty, naše schopnosti a naše životy, to všetko vlastnia iní ľudia. My sme intelektuálne prostitútky.“

John Swinton, bývalý šéfredaktor amerických novín New York Times v r. 1953
BOBY

#91

2014-07-24 07:41

Bohužiaľ,snáď väčšina našich ľudí má uši,ktoré nepočujú ,oči ktoré nevidia,mozog,ktorý nepracuje.Keby tomu tak nebolo,tak by persóna ako Kiska nemohla byť zvolená za prezidenta.Našinci veľmi dôverujú novinárskej propagande.Výsledky volieb sú predovšetkým

výsledkami účinnej,presne mierenej propagandy.Ľudia sa nechávajú napospas politike chleba a hier.Hypermarketom preplneným veľakrát "šmejdovým"tovarom a tv bezduchým seriálom.A potom prestávajú vnímať ako sa sľučka okolo nich uťahuje.
P.S.prezývka je prezývka - odvodené slovo od vybraného -nazývať.


Hosť

#92 Re:isp

2014-07-24 07:46

#90: isp -

Výstižnejšie,pravdivejšie a úprimnejšie sa to vari ani nedá napísať ako to napísal tento pán Swinton

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2014-07-24 08:37



Hosť

#94

2014-07-24 14:56

Hovoríte mi zo srdca.Tiež žijem v obidvoch obdobiach.Každá etapa života má svoje plusy a mínusi.Lenže táto etapa má vyše mínusov ako plusov.Je omnoho drastickejšia ako bola minulá.Po 89 sa k moci za pomoci robotníkov dostala k moci lúza a prisluhovači západnej kultúry,ktorí robili to, čo sa im povedalo.Potrebovali zničiť konkurenciu vo všetkých oblastiach.Aj sa im to s prispením kolaborantov podarilo.Teraz nemáme nič a štát je v morálnom rozklade.Pravda sú len peniaze.Západnú kultúru,ktorá je pre nás cudzia myslím americká dokázali presadiť vďaka servilnosti zodpovedných ľudí.Mladá generácia im to žere aj s navijákom.Rozne priblblé reality shou a filmy.Už v starom Ríme sa riadili heslom chlieb a hry.Je hrozné,čo sme dokázali zničiť od 89 roku.Postupne,ale precízne.So strategického hladiska máme tú smolu,že sme nárazníkové pásmo medzi východom a západom.Vždy musíme niekde patriť.Myslím,že NATO nebola dobrá volba.Kam americká noha vkročí tam je buď vojna,alebo bieda a vraždenie.Dohoda mocností bola jednoznačná.Ak rozpustíte Varšavský pakt,tak NATO rozpustíme tiež.To bol prvý podraz na Rusov.Druhý podraz.Ak odídete z ČSSR tak my z Nemecka.My sme tu mali svoje problémy a amici bombardovali Pannamu kvoli panamskému prieplavu.Nie prvý krát napadli suverénny štát a žial ani posledný.Juhoslávia.Čo chcú koho moralizovať a učiť.Irak-vraždenie ľudí v mene demokracie.Líbia končila splatnosť zmeniek na ropu.Kadáfi nechcel doláre resp.bezcenné papiere,chcel Eurá,alebo zlato.Preto musel zomrieť a teraz si tam robia v rámci demokracie čo chcú.So Síriou utreli hubu,lebo na to sa už ani Čína nemohla pozerať.Tak udreli na ukrajinu.5mld do toho vrazili,lenže sa im to vymklo z rúk a teraz nevedia čo s tým.Osobne si myslím že največšie zlo a historia mi dá za pravdu predstavuje politika USA a Izraela.Preskakujem myšlienky ale snažím sa reagovať aj na diskutujúcich.Krym- pisataľ zjavne nemá informácie o tom,že Krym bol vždy autonómny.To Chruščov daroval Krym akože Ukraine.Ale tá bola súčasťou ZSSR.Dalo by sa ešte vela reagovať,ale to by bolo na knihu.Posledná veta.Dá sa povedať že po 89 sa všetko dobré čo fungovalo pokašlalo vďaka kolaborantom,ktorých sme volili a aj s našim pričinením si dodnes robia s nami čo chcú.A s takýchto iniciatív,ktoré sú potrebné si nerobia ťažkú hlavu,lebo vďaka nám sú zabetonovaní na svojich teplých miestečkách.
Miror

#95 Re:

2014-07-24 15:17

#88: -

 

Dobrý deň,

som celkom rád, že sa objavila Vaša reakcia na moje oznámenie „Pre odporcov petície“, lebo je v nej cítiť aj  snaha o objektívne posúdenie situácie a mojich vyjadrení a nie iba vulgarizmy, ktoré sa – žiaľ – objavujú v oboch „táboroch“.

Máte pravdu v tom, že je problém nájsť zdroje  ktoré informujú o situácii na Ukrajine objektívne. Informácie,  prakticky so všetkých  dostupných médií, sú tendenčné a je veľký problém zorientovať sa v záplave „zaručených správ“.

Vy ste na základe, pravdepodobne takmer tých istých zdrojov, dospel k opačnému názoru ako  ja.

To je však iba dôkazom toho, že všetci – bez ohľadu na to koho a čoho sme zástancami – sme zámerne „informovaní“ tak, aby  sme pochybovali niekedy aj o tom čo vidíme na vlastné oči a počujeme na vlastné uši.

Zažil som však na vlastnej koži – nie len ako dieťa – ako fungoval komunistický režim, zažil som na vlastnej koži ako vedela „spríjemniť“  život ŠTB, fungoval som pár rokov v ZSSR ako technik a samozrejme prežíval som všetky zmeny od roku 1989.

Informácie som sa snažil čerpať nie iba z TOP – iek ale samozrejme aj z ostatných médií a pochopiteľne aj z Ruských zdrojov a od ľudí ktorí na Ukrajine v poslednom období boli, alebo tam majú priateľov či rodinu. V mojom „oznámení“ som sa teda snažil uplatniť osobnú skúsenosť s dostupnými informáciami.

Dianie na Ukrajine – a vôbec v Európe a skutky Európskej únie, USA, Ukrajiny aj Ruska  sa ma dotýkajú tak ako všetkých ostatných a preto netvrdím – a ani som netvrdil – že v mojom oznámení sa neobjavili aj emotívne prvky zaváňajúce subjektivitou. Nie som profesionálny novinár a každý si môže  môj príspevok vysvetliť ako chce – tak ako ste to urobil Vy.

Ale k veci:

  1. 1. „Invázia“ vojsk Varšavskej zmluvy v roku 1968

V žiadnom prípade nebolo mojim cieľom obhajovať tento akt a ani  v mojom príspevku nespomínam, že to pokladám za správne. Iba konštatujem, čo sa zmenilo po roku 1989 a že tieto zmeny by boli prišli s najväčšou pravdepodobnosťou už po roku 1968.

Hodnoty, o ktorých tvrdíte, že nie sú vyšpecifikované a ktoré priniesol americký vplyv, sú v mojom príspevku pomenované:

-          stav ekonomiky SR – máte pocit že je  poriadku? Je to na dlhšiu debatu, ale ja a predpokladám, že  nezanedbateľná časť obyvateľov SR určite spokojná nie je.

-          potravinová bezpečnosť a sebestačnosť – máte pocit že pred rokom 1989 boli nekvalitné potraviny a že Slovensko, respektíve Československo, nebolo sebestačné? Nechcem to podrobne rozvádzať, ale viem čo som kupoval vtedy a čo kupujem teraz a to torzo poľnohospodárskej výroby čo máme teraz sa nedá s tým čo sme mali pred rokom 1989 porovnávať.

-          obranyschopnosť – viem, že ozbrojené sily do roku 1989, respektíve 1993, fungovali na inom princípe a inej ideológii a bolo im veľa čo vytýkať. Ale mali k dispozícii živú silu a techniku, vrátene tomu zodpovedajúcej logistiky. ...máte prehľad o tom čo majú Ozbrojené sily SR k dispozícii dnes?

-          priemysel – to snáď ani nepotrebuje komentár. Máte prehľad o tom aké a koľko fabrík a rôznych výrobných závodov bolo „sprivatizovaných“ a dnes už neexistujú – bez náhrady?  Nové logistické parky a automobilky, vybudované na najúrodnejšej pôde, z ktorých pravdepodobne o pár rokov môžu ostať len prázdne haly, ani zďaleka nemôžu nahradiť priemysel, ktorý tu bol.

-          systém sociálneho zabezpečenia – starí a chorí ľudia na ulici bez pomoci, napriek tomu, že celý život odvádzali štátu časť svojho príjmu práve preto aby v starobe neskončili chorí na ulici alebo na hranici chudoby

To je dnešná realita ... a to je len zlomok z problematiky...

 

Neviem v ktorom štáte žijete, alebo ste žil a aký je váš vek, ale ak ste sa snažil

vyšpecifikovať mnou „nešpecifikované  hodnoty až do 1989, kedy nám tieto hodnoty pokazil americký vplyv“ a špecifikujete ich ako: „ verejné kradnutie, korupcia, popravy opozície po vykonštruovaných procesoch, alebo vezenie kvôli názorom, ekonomická samovražda krajiny, politicky režim jednej strany“, tak vám vôbec nerozumiem – a pravdepodobne nebudem sám...

Je pravda, že v minulom režime existovali aj politické procesy (hlavne v 50 – tych

rokoch), že sa verejne kradlo (hlavne vrecká s cementom), že boli väznení ľudia s iným názorom atď. ...

Ale máte snáď dojem, že od roku 1989 sa už nekradne...?, ...že už neexistuje korupcia...?, ...že ľudia s „iným“ názorom sú bez problémov...?, ...máte pocit že existuje nejaká ozajstná opozícia...?, ...máte pocit, že Slovensko je ekonomický tiger...? Ak odpovedáte, že áno, tak ste mimozemšťan.

Všetky spomenuté nešváry  existujú aj po roku 1989, avšak fungujú na oveľa  sofistikovanejších  princípoch.

A – bohužiaľ - aj teraz je tu vláda jednej strany a táto strana je oveľa bezohľadnejšia a nebezpečnejšia  ako bol komunistický režim. Je to strana peňazí novodobých zbohatlíkov (česť výnimkám) a oligarchov tváriacich sa ako celebrity, ktorí už predali aj Vás a Vaše deti a vnukov.

Vy nepoznáte vo svojom okolí rodinu, ktorá žije na hranici chudoby...?, ...nemáte vo svojom okolí rodinu ktorú šikanuje exekútor po 10 rokoch za 10 € z ktorých dnes 1000 €...?, ...vy ste ešte nepočul o ekonomicky motivovaných samovraždách konkrétnych ľudí...? ...vy ste ešte nepočul o prepadoch, lúpežiach, vraždách pre pár €?, ...vy nevidíte, že tzv. celebrity vytvorené šoubiznisom z večera do rána, ktoré  – okrem pochybného príkladu pre ostatnú mládež – nič nevytvárajú, žijú v bohatstve a vlastnými rukami pracujúci živnostník živorí...?, ...vy ste nepočul o megakauzách za milióny €, ktoré sa roky vyšetrujú, ale ešte nikto nebol potrestaný...?, ...vy ste nepočul o demonštrantoch, ktorí napr. pred NR SR vyjadrovali  „iný“ názor a boli napadnutí políciou a zadržaní – niektorí prišli o prácu...?

Ak ste o tomto nepočul, alebo to schvaľujete, tak niečo nie je v poriadku...

Toto pred rokom 1989 nebolo a preto si myslím, že ak by nebola invázia vojsk v roku 1968, tak spomenuté „vymoženosti“ by sme tu mali o 20 rokov skôr

 

  1. 2. Motivácia

Máte pravdu, že obhajujem Putina. Jeho morálne kvality nepoznám, ale jeho

súčasná politika sa mi javí ako racionálna. Nie som politický analytik (ani vy) a moje oznámenie malo byť skôr informáciu pre „odporcov petície“ o tom čo viedlo signatárov petície k jej podpore, pretože zo strany odporcov petície sa objavovali hlavne ničím nepodložené nadávky, čo samozrejme vyvolávalo reakciu aj na opačnej strane – to nevedie samozrejme k ničomu. A v podstate myslím, že môj príspevok svoj účel splnil – Vaša korektná reakcia a pár ďalších  sú toho dôkazom.

Ruská  politika je samozrejme tiež motivovaná aj zabezpečením strategických surovín – rozdiel je v tom, že Rusko si chce  svoje zdroje udržať a chce si udržať aj právo o nich rozhodovať – čo sa prejavilo aj v zintenzívnených stretnutiach krajín BRICS a podpis zmluvy s Čínou na dodávky plynu, ako jedna z  reakcií na sankcie voči Rusku.

Kolektívne rozhodovanie v štruktúrach NATO ešte neznamená, že tieto rozhodnutia sú správne, a naopak ak rozhoduje Putin sám neznamená to automaticky, že sa musí jednať o rozhodnutia nesprávne. A pre úplnosť: rozhodovanie NATO nie až tak celkom kolektívne a Putinove rozhodnutia tiež nie sú úplne samostatné.

Či sú USA dobrá alebo zlá veľmoc nech si urobí názor každý sám. Nie je problém zistiť koľko má NATO (USA) po svete základní, koľko základní pribudlo a kde za posledných 25 rokov – a prečo vznikli. To isté sa dá zistiť o Rusku.

Dá sa spočítať kde všade  tiekla alebo tečie krv a sú pri tom štáty NATO na čele s USA a koľko je takých konfliktov s Ruskom.

Nechcem aby to zasa vyznelo ako ospravedlnenie, lebo to ospravedlnením určite nie je, ale Rusko preukázateľne bojovalo za posledných 25 rokov (ak ma pamäť neklame) len na území bývalého ZSSR. Ale NATO bojuje „za demokraciu“ po celom svete.

Priznám sa, že neviem aké zločiny proti ľudskosti pácha Putin na svojom obyvateľstve, ale vďaka Vašej pripomienke sa začnem o to viac zaujímať.

 

  1. 3. Rusko malo svoje základne na Kryme legálne...

Na tom či sa jednalo o anexiu Krymu alebo nie sa asi nezhodneme, ale Krym bol

„obsadený“ prakticky bez výstrelu a obetí.

Porošenko však nevyvinul dostatočné úsilie na vytvorenie priestoru na diplomatické riešenie a namiesto toho sľúbil a vykonával  pomstu  aj na civilistoch – to je zatiaľ jeho snaha o udržanie celistvosti.

USA aj Ukrajina odmietajú účasť Ruska na akýchkoľvek rokovaniach týkajúcich sa situácie na Ukrajine, ale používajú od začiatku len ultimatívny jazyk.            Pritom práve dohoda medzi Ruskom a USA by mohla pomôcť. Putin dával ponuky na rokovania (aspoň podľa ruských zdrojov) – o Obamových neviem ani z našich médií.

 

  1. 4. Zostrelené civilné lietadlo

Bombardovanie, respektíve ostreľovanie, civilných objektov a obyvateľstva predsa

nie sú informácie iba z internetu.

O zostrelení lietadla neexistujú doteraz jednoznačné dôkazy, respektíve dôkazy ktoré predložilo Rusko, neboli jednoznačne vyvrátené ani potvrdené.

 

  1. 5. 40 rokov totality...

Netreba si mýliť ZSSR s jeho ideológiou a geriatrickým straníckym aparátom a Rusko. A je chybou, že sú popierané a bagatelizované, práve odkazy ktoré  zanechali napr. Štúrovci

Miror

#96 Re:

2014-07-24 17:42

#88: -

...a pridávam ako bonus tento článok - čítal som ho až dnes, takže doteraz som z neho nemohol čerpať. Môžem Vás iba poprosiť - prečítajte si ho, rozmýšľajte a ak Vás osloví pošlite ho ďalej

http://www.magnificat.sk/2014/05/giulietto-chiesa-tretia-svetova-vojna-sa-zacala/

 


Hosť

#97

2014-07-24 19:54

naprosto suhlasím so signatírmi tejto petície

Hosť

#98 tom

2014-07-25 04:56

Ďakujem za link,už som ho preposlal.USA a Izrael treba čo najskor zastaviť.Chcú celý svet vtiahnúť do globálnej vojny.Ale neviem si predstaviť kto ich zastaví.V prvom rade izolovať iluminátov,ale komplet.Inak neviem.

Hosť

#99

2014-07-25 16:55

Ne klamte sami seba. Vidite iba na odne oko. Porozpravajte z ludmi ake utekli z Dombasa a komu oni dakuju za svoj zivot! Sami rozmislajte preco ukrajinske vojaci budu strelat po bytovkach? Separatisty uz sa chistaju vkladat vybusinu do panelakov v Donecke. Toto uz davno Putin vje robit u seba. Vy ste vobec boli v Rusku? Skoro cely svet uz vje kto je na vine sbiteho Boinga, ale pre vas to ne je vazne. Taky sebe omyl, hej?

Hosť

#100

2014-07-27 08:57

Velmi hlupe a demagogicke argumenty

Autor pouziva argumenty, ktore su v style Putinovskej /Hitlerovej, Stalinovej/ propagandy. Velmi som sa pobavil na argumentacii byt rusofil je moralne a nerusofili su amoralny, pretoze americke hodnoty su nemoralne.

Co je moralne na rusku? Vyvrazdovanie svojich obyvatelov v Gulagoch? Napadnutie a okupovanie inych statov? Prenasledovanie opozicie? Cenzura? Pred nedavnom prepustili prestizneho univerzitneho profesora za to, ze nesuhlasil s okupaciou Krymu?

Ja osobne si neprosim taketo moralne hodnoty.