Petícia za odstúpenie Igora Matoviča z postu predsedu vlády SR

My, dolu podpísaní občania, žiadame, aby sa Igor Matovič vzdal funkcie predsedu vlády Slovenskej republiky. Dôvody, ktoré nás vedú k tejto požiadavke, sú nasledovné:

 

Správanie nehodné funkcie predsedu vlády

 

Predseda vlády sa na verejnosti vyjadruje vulgárne. Pravidelne, prakticky na dennej báze, operuje s nepravdivými či zavádzajúcimi informáciami.

 

Dokázateľne osočuje nevinných ľudí, vrátane bežných občanov, ktorí nemajú možnosť účinne sa brániť. Príkladom bolo zvaľovanie viny za zanesenie infekcie do domova sociálnych služieb konkrétnou pracovníčkou, hoci tá preukázateľne pôvodcom nebola, či rovnako nepravdivé osočenie pendlera dochádzajúceho do susednej krajiny.

 

Je jediným predsedom vlády v Európskej únii, ktorému bolo dokázané získanie vysokoškolského titulu na základe plagiátu.

 

Nezvláda koordinovať bežnú komunikáciu potrebnú na riadenie krajiny. Prejavuje sa to okrem iného vyhlasovaním dôležitých informácií primárne cez osobný Facebook (napr. údaje o infikovaných, údaje o sťahovaní e-karantény).

 

Ignoruje postupy a predpisy potrebné na hladký chod štátu a informovanie občanov. Príkladom sú chýbajúce predkladacie a dôvodové správy k dôležitým vládnym úkonom či pravdepodobne nezákonné epidemiologické opatrenia v prvej vlne, čo potvrdila i Generálna prokuratúra SR.

 

Na riadenie krajiny nie je ani v iných ohľadoch technicky vybavený (problém s anglickým jazykom, ktorého ovládanie je dnes v najvyššej európskej politike normou). 


Radka Buvalova    Kontaktujte autora petície

Podpísať túto petíciu

Svojim podpisom oprávňujem Radka Buvalova na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.








Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...