Nebuďme psími rasistami

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Nebuďme psími rasistami.


Hosť

#501

2012-09-28 00:28

Dúfam že táto petícia k niečomu pomoŽe a neskončí na zmar... tie psy za to nemožu aký sú ich majitelia tak preČo trestaŤ ich? ...ale slovensko tak sa nečudujem zakony/ system .. na kkt..
Cukrik :)

#502 Bandog

2012-09-28 01:18

Dobrý večer.
Chovám bandogov od 2001. S mojim psom som urobil skúšky SVV3 a SPO. (predsedovi SKJ vysvetlím rád osobne čo to je)
Veľmi rád sa nechám preskúšať komisii ktorú zvolia :)Bohužiaľ mi zdravotné problémy nedovolili
robiť ďalšie skúšky. A ak prejde tento zákon tak mi to ani neumožní. Vyzývam tých ktorí poznali môjho psa a mňa, nech sa ozvú ak k ním bol agresívný alebo ich napadol, prípadne ich psa!!! Nikdy som som nikomu nepovedal že ho nemôže hladkať prípadne inak prejaviť iné sympatie :)
Bandog je podľa mňa užasné plemeno ale sa mu treba venovať ako každému zvieraťu. Prešlo mi rukami dosť plemien aby som mohol z vlastnej skúsenosti napísať že sprostejší zákon o psoch som nečítal !!! Je hanba že predseda SKJ to podporuje a nepomáha !!! Myslím si, že ani nevie čo rozpráva a zas mu ide o peniaze. Rád sa s ním stretnem v diskusii osobne ale nato nemá gule :)))
V STV 3 v relácia Kometáre dostal otázku či tie zakázané plemena sa dajú vychovať tak aby poslúchali - asi dajú keď robia skúšky :))) No ale on ani len nevedel priamo odpovedať. Prečo asi .... Neviem ako sa dostal k postu predsedu ale odbornosťou určite nie.
Podporujem "bojové plemená" lebo je to obraz ich pána :) Súhlasím aby boli povinné skúšky lebo kopec majiteľov nevie o psoch nič. Dobrý cvičák tomu len pomôže. Proste pekný pes kúpme ... :)
Ak si myslia majitelia plemien, ktoré tu neboli spomenuté že sa ich to netýka strašne sa mýlia :)
Som za skúšky a postih majiteľov, ALE NIE ZA ZÁKAZ PLEMIEN !!!!!!
Uvidíme čo zvíťazí: rozum alebo politika
S pozdravom M. Valocký

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2012-09-28 01:37


Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2012-09-28 01:51



Hosť

#505

2012-09-28 08:21

!!!
Drakonit

#506 naprosto špatně orientovaný zákon

2012-09-28 09:49

Žádný správně vychovaný pes nenapadne člověka. Můžné útoky psů naprosto nesouvisí s rasou psa, ale s jeho výchovou. Je třeba vychovávat či dodatečně trestat majitele a ne plemena!!!
Co kříženci těchto plemen? Budou opravdu postihováni pouze zodpovědní chovatelé za chyby množitelů kříženců podobného vzhledu?
Tony

#507

2012-09-28 10:39

Nevím,kdo si takovouto blbost vymyslel.To nemůže být rozumně uvažující člověk.Vždyť každý kdo alespoň trochu rozumí psí duši,tak ví,že ze psa který je označován za bojovýho psa lze vychovat hodného a poslušného jedince a z hodného lze udělat psa zlého.Záleží jen a jen na výchově a mentalitě majitele co ze psa chce mít.
Feris

#508

2012-09-28 11:09

Drzim palce. Clovek nie je Boh a nema pravo zakazovat prirodu. Je smutne ako su hlupo zakazovane rastliny a zvierata. Je to chore.
Keby sa na to pozrel niekto z vonka, na nasu planetu, asi by povedal,aby sa zakazal chov ludi.....extremne agresivne a neprisposobive plemeno...

Hosť

#509

2012-09-28 11:15

Nezmysel!!!
Janíček Pitbullček

#510 Re: Iba tak

2012-09-28 11:29

#7: Janko - Iba tak

Áno, o tom Nórsku viem, preto som tam zrušil dovolenku.

Nórsko chce byť asi bezpečnou krajnou. Chráni sa pred pitbullom.

Neuchránilo sa však pred  masovým vrahom Andersom Behring Breivikom,

ktorý útokmi v Osle a na ostrove Utöya pripravil o život 77 ľudí.

Toľko ľudí neprišlo o život "vďaka" pitbullom v celej EU ani za 10 rokov.

 

Iba tak:

Zakázala niektorá z krajin EU vstup Nórov na ích územie?

Dúfam, že sa tak nestane. Nórsko je krásna krajna - královsvo -,

v ktorej žijú fajn ľudia, len niektoré zákony asi pripomienkoval,

alebo doporučil náš "pán" minister.

 

redi

#511 Re: média

2012-09-28 11:42

#37: bylinka - média

hej, výborný nápad, zakážme dovoz, predaj a prevádzku všetkých značiek vozidiel, ktoré v poslednom čase usmrtili alebo zranili človeka... myslím, že by sme boli najoriginálnejší... a uvedený zákaz by naozaj prospel všetkým...

Adiree

#512

2012-09-28 11:48

Vláda by si mala uvedomiť, že zákaz chovu plemien nepomôže, ak nebudú postihnutí tí chovatelia, ktorí psov nedokážu vychovať, resp. vedú ich k agresivite, týrajú ích a pod. Tento nezmyselný zákon, ktorý sí chystá je tak absudrdný, až sa mi zastavuje rozum...
Miška

#513

2012-09-28 11:59

Je hlúposť riešiť dlhodobo ignorovaný problém tak, že sa zakážu nevinné psíky. Radšej by sa malo dohliadať na spôsobilosť ich majiteľov, povinný výcvik a socializáciu.
kika

#514 Re: aaaaa

2012-09-28 12:45

#6: ici - aaaaa

ako môžeš porovnávať malého psa - čivavu napr. s pitbulom! Pes môže byť použitý ako zbraň - velký pes - nie čivava!!!!! a na každú zbraň musí byť zbrojný pas! Na sídlisku, kde bývam roztrhali pitbuly už minimálne 20 malých psov. Od čivav po pudle. Nejedná sa o pár jedincov !!! Pár jedincov je v poriadku!

Mary60

#515

2012-09-28 13:04

riešiť treba držiteľa (majiteľa) psa. ani deti rodiť nezakazujú neprispôsobivým ľuďom...

Hosť

#516

2012-09-28 13:32

Politikov co vymyslaju taketo hluposti treba zakazat...kazdy pes je nebezpecny ked je zle vycviceny ved aj nedavno bolo v spravach ze aj labrador napadol niekoho a je to bojove plemeno..?? ja myslim ze nie...
pettulinka

#517 Tohle není řešení!

2012-09-28 13:47

Řešit problematiku s nevychovanými a agresivními psy je určitě na místě, ale takováto forma zákazu chovu určitých plemen a nebo jejich chovu jen za určitých podmínek je rozhodně špatně! Vždycky je to o majitelích, nad kterými by měl být zvýšený dohled a zpřísněné tresty, za to, že je jejich pes neposlušný a agresivní! Kolikrát nás na procházce napadl labrador, jezevčík, yorkšír, ... Toto je opravdu psí rasismus a neřeší skutečný problém! Protože nebezpečným psem, může být jakékoliv plemeno!
petra

#518 Re: Dobre si precitajte uvod Vasej peticie, "psickari"...

2012-09-28 13:59

#452: Gus - Dobre si precitajte uvod Vasej peticie, "psickari"...

poviem vam to takto, pes je uslachitle zviera, je jedno o aku rasu ide, vzdy je obrazom svojho majitela. Pes sa nevie pomstit, nevie robit veci naschvál, neutoci bezdovodne - iba ak ho to jeho majitel naucil, ak je zahnaný do kúta, bráni sa útekom alebo útokom, podla povahy. Pes si majitela nevyberá, clovek si vyberá psa a mal by si ho vyberat podla svojich schopností a moznosti. Nemyslís, ze je lepsí ako clovek, clovek ktorý je krutý, vyvrazduje celé druhy zvierat len pre zábavu, vrazdí pre radost, je pomstichtivý a skodoradostný? Pes, ale aj iné druhy zvierat tieto vlastnosti nemajú. Podla mna by mali zakázat ludí,, ktorý tieto vlastnosti majú, dat ich do voliery, vykastrovat aby sa nemohli rozmnozit a vychovat sebe podobne deti a potom by bolo na svete krásne.

petra

#519 Re: Re: aaaaa

2012-09-28 14:14

#514: kika - Re: aaaaa

Ja chovám staffordov 13 rokov, a za tento cas sa mi ani raz nestalo, aby pokúsali, nebodaj zabili iného psa alebo cloveka, akurat sme my boli vzdy atakovaný od malých nevychovaných psov bez vodítka. znovu zdoraznujem, ze je to o výchove nie o plemene. Pracovala som ako veterinarna sestrica, teraz mam chovatelske potreby a za tie roky co pracujem v tomto obore ma pokusali nasledovny psi: 5x yorksirsky terier,1x nahác, a 1x shi-tzu. a jeden krat som videla ako pred mojim obchodom yorksir pokusal dieta.  A to mi v tomto obore presli cez ruky xxx psov od maltezaka az po stredoaziata. co to hovorí o ich majiteloch? ze si svojho psa zaobstarali ako modny doplnok nie ako psa, ktorého treba vychovat. Ja som mala len modriny ale tomu dietatu tiekla krv a ma zly zazitok, ktorý ho bude prenasledovat cely zivot. a myslite za sa majitelovi nieco stalo? nic. nedostal ani pokutu, lebo ho mal na voditku. tak potom ako to je. Aktuálny zákon sa vztahuje len na strednych a velkych psov a malí psi si mozu robit co chcú a chodit bez vodítka a kúsat ludí?

a tych 20 psov je za kolko rokov? a ak nejaky pes zabije ineho psa alebo cloveka, tak tam je na chybe majitel a ten majitel by mal byt prikladne potrestany tak aby si uvedomil, ze pes mu do ruky nepatrí, akakolvek rasa. Viete to mate ako s detmi, co ich nenaucite to nevedia.

Lucky

#520 styďte se

2012-09-28 14:42

Co ještě vymslí,to už můžou pomalu zakázat teda všechny plemena,je to těžká diskrimanace.Tyto plemena nemůžou za to,jak se přece narodili.Co v tom případě dobrmani,rotvajleři,boxeři atd.znám spoustu agresivních.Sama doma mám AST a v životě bych jiné plemeno nechtěla,je to velmi inteligetní a společenské plemeno.Bohužel za vše můžou debilní lidi,kteří si je pořídí,jen aby si zvedli sebevědomí a nic o výchově neví.Tato plemena se třeba zásadně nesmí chovat jen venku,jelikož jsou velmi společenská a potřabují cítit náklonost a lásku svého pána,ale samozřejmě mít i tvrdší ruku a musí se umět maximálně socializovat.My s naším psem nemáme žádný problém,už nám ho pokousal husky,pudl,jeden kříženec a ted nedávno při venčení(náš pes na vodítku)utekl z jedné zahrady vlčák,který se mu bez váhání zakousl do krku a byla z toho první velká bitka.před tím náš pes vždy i po všech menších kousancích od psů co jsem psala byl pořád v klidu a chtěl si at s malými nebo velkými pesany hrát,od toho vlčáka,si už dává dost velký pozor,takže když na něj někdo už vrčí a štěká je radši v pozoru.Takže lidi vzpamatujte se jelikož je to obrovský nesmysl.Mělo by se raději dělat něco z kriminalitou,s lidmi co vraždí apod.
Juraj Siegel

#521 Príďte podporiť protest proti tomuto nemyslnému zákonu!!

2012-09-28 14:59

Príďte podporiť 5.10. o 16:30 na Hodžovo námestie v Bratislave protest proti tomuto nemyslnému zákonu!!
Príďte bez svojich miláčikov, vezmite si na krk košík svojho psíka .. zvoňte ich známkami .. len podpis nestačí! Príďte ukázať, že Vám to nie je jedno. Ďakujeme
http://www.facebook.com/events/159397850866708/
Gabika Mokrišová
Košice

#522 TELO Z OCELE, SRDCE ZO ZLATA

2012-09-28 15:37

Tato kniha hovori za vsetko, kto nepozna tieto plemena nech nekomentuje alebo nieje za zakaz ich chovu.PITBUL je pes vhodny ku kazdemu, no nie kazdy je vhodny k pitbulovi.Preco vlada nezakaze alkohol, co sposobuje viac smrt ako nejaky pes, preco nezakaze vlada auta ktore maju vacsiu rychlost ako je povolene na slovenskych cestach, preco sa vlada stara do takych veci ktore niesu podstatne a preco radsej neriesi nezamestnanost a romsku problematiku?Pes robi len to, co ho mi ludia naucime a v com ho podporujeme. Treba zakazat pitbula len osobam, ktore to nemaju v hlave v poriadku a nevedia sa tymto spom venovat ako treba....Ja mam doma PITBULA, yorkshira a macku.Ked ideme na prechadzku pitbula mam na volno a yorka na voditku pretoze je viac ,,nebezpecna,, ako moj 50kg pitbul.O com je to ze zakazu chov pitbula, kto ho chce mat, mat ho bude.Nacierno!!!A bude problem pretoze takto chovany pes bude nesocializovany a bez veterinarnej liecby...TO JE RIESENIE SLOVENSKEHO STATU???Potom budu problemi.Albo pes bude registrovany ako krozenec a parlament sa moze chytat za hlavu co za ..... uznal za vhodnu.ZAMYSLITE SA NAD TYM VSETCI.Aky ma toto vyznam???

Hosť

#523 Re: TELO Z OCELE, SRDCE ZO ZLATA

2012-09-28 15:48

#522: Gabika Mokrišová - TELO Z OCELE, SRDCE ZO ZLATA

GABIKA toho psíka čo je na obale tebou menovanej knihy:TELO Z OCELE,SRDCE ZO ZLATA som poznal osobne a bola to zosobnená dobrota.Síce mal len 19 kg ,ale lásky dával viac ako 100kg mastif.Súhlasím s tvojim názorom.

petra

#524 Pripomienkujte k navrhu zakona musi ich byt min. 501

2012-09-28 16:05

ak chcete pomoct, tak mate moznost sa pripojit k hromadnej pripomienke k návrhu novely zahona vytvorenej podpredsedom klubu terierov a foxterierov v spolupraci s kynologmi a pravnikmi,musi ich byt min.501, aby bola prejednana, len sa treba zaregistrovat. samozrejme, ze mozete poslat aj vlastnu pripomienku.
https://lt.justice.gov.sk/Public/MassReviewSupportByUser.aspx?instEID=191&matEID=5495&mrEID=271747


Hosť

#525 kopírované

2012-09-28 17:32

Pitbul zachránil žene život. Bez jeho pomoci by vykrvácala

Titanov čin sa nezaobišiel bez odmeny. Dostal cenu "Sused roka".
GEORGIA, 04.09.2012 18:22 | TVNOVINY
24

Pitbulteriéri sa objavujú v médiách najmä po krvilačných útokoch na ľudí. Titan z Lawrenceville v Georgii sa ale prejavil ako hrdina. Keď sa jeho pán John Benton chystal do práce, bránil mu v odchode. Ako neskôr vysvitlo, chcel tým upozorniť na svoju paničku, ktorá doma ležala s rozbitou hlavou. Informuje portál Novinky.cz.

"Bežal po schodoch hore - dole a nenechal ma prejsť hlavnými dverami. Štekal, točil sa dookola a behal tam a späť po schodoch, aby ma presvedčil o tom, že sa niečo deje. Až keď som išiel za ním hore, zistil som, čo sa mi snaží naznačiť, "povedal regionálnej televízii WGCL Benton.

Keď Benton dorazil hore, našiel svoju ženu Gloriu na zemi. Ležala bezvládne a z hlavy jej tiekla krv. Odpadla a pri páde si poranila lebku a silno krvácala. Keby Titan Bentona neupozornil, že má Gloria problémy, vôbec nemusela prežiť.

Titanov čin sa nezaobišiel bez odmeny. Začiatkom tohto týždňa totiž dostal od asociácie susedov cenu "Sused roka". Stal sa tak prvým psom, ktorý toto ocenenie dostal, uviedla televízia WGCL.