Nebuďme psími rasistami

Quoted post

kika

#514 Re: aaaaa

2012-09-28 12:45

#6: ici - aaaaa

ako môžeš porovnávať malého psa - čivavu napr. s pitbulom! Pes môže byť použitý ako zbraň - velký pes - nie čivava!!!!! a na každú zbraň musí byť zbrojný pas! Na sídlisku, kde bývam roztrhali pitbuly už minimálne 20 malých psov. Od čivav po pudle. Nejedná sa o pár jedincov !!! Pár jedincov je v poriadku!

Replies

petra

#519 Re: Re: aaaaa

2012-09-28 14:14:49

#514: kika - Re: aaaaa

Ja chovám staffordov 13 rokov, a za tento cas sa mi ani raz nestalo, aby pokúsali, nebodaj zabili iného psa alebo cloveka, akurat sme my boli vzdy atakovaný od malých nevychovaných psov bez vodítka. znovu zdoraznujem, ze je to o výchove nie o plemene. Pracovala som ako veterinarna sestrica, teraz mam chovatelske potreby a za tie roky co pracujem v tomto obore ma pokusali nasledovny psi: 5x yorksirsky terier,1x nahác, a 1x shi-tzu. a jeden krat som videla ako pred mojim obchodom yorksir pokusal dieta.  A to mi v tomto obore presli cez ruky xxx psov od maltezaka az po stredoaziata. co to hovorí o ich majiteloch? ze si svojho psa zaobstarali ako modny doplnok nie ako psa, ktorého treba vychovat. Ja som mala len modriny ale tomu dietatu tiekla krv a ma zly zazitok, ktorý ho bude prenasledovat cely zivot. a myslite za sa majitelovi nieco stalo? nic. nedostal ani pokutu, lebo ho mal na voditku. tak potom ako to je. Aktuálny zákon sa vztahuje len na strednych a velkych psov a malí psi si mozu robit co chcú a chodit bez vodítka a kúsat ludí?

a tych 20 psov je za kolko rokov? a ak nejaky pes zabije ineho psa alebo cloveka, tak tam je na chybe majitel a ten majitel by mal byt prikladne potrestany tak aby si uvedomil, ze pes mu do ruky nepatrí, akakolvek rasa. Viete to mate ako s detmi, co ich nenaucite to nevedia.