Zrušenie Matematiky 2 a znovuzavedenie Právnickej Nemčiny pre Nemecký program MM na FMUK

Touto petíciou žiadame o zrušenie Matematiky 2 (ktorá nám už bola odobraná, a úplne nelogicky znovunavrátená) a znovuzavedenie Právnickej Nemčiny, ktorú nám v ten istý semester odobrali. Príde nám nelogické odobrať jeden z mála predmetov ktorý má s nemčinou aspoň niečo spoločné a pridať do študijného programu povinnú druhú matematiku, ktorú si teraz všetci musia doberať, a zároveň ju musia študovať aj budúci prváci.

NAŠE ODDÔVODNENIA

1) Medzinárodný manažment vo francúzskom a nemeckom programe bol odjakživa útočiskom pre manažérov s inklináciou pre jazyky, a nie pre matematikárov.

Na tento program sme išli práve kvôli záujmu o jazyky a mierne zlahčenou matematikou (oproti iným školám). Kvôli tomuto sme si zvolili UK a nie napríklad EUBA-u, ktorá je omnoho viac matematicky zameraná. Prišli sme sa tu zdokonalovať v jazykoch popri štúdiu manažmentu, a nie počítať derivácie a integrály v programoch, ktoré (odvážim sa povedať) 99% z nás v praxi nevyužije. Odobrali ste nám predmet zameraný na náš cudzí jazyk. Už tak máme málo predmetov ktoré náš rozvoj v tomto jazyku podporujú, vy ste nám odobrali ďalší a nahradili ho matematikou. Naše znalosti jazyka chradnú spoločne s našim mentálnym zdravím.

2) Počas Minierazmu sme náš program velebili najmä pre jeho jazykovo orientované predmety a zjednodušenú matematiku.

Príde nám nečestné, že počas Minierazmu sme tieto informácie posúvali potencionálnym študentom s dobrým vedomím, že sú pravdivé. Tomu tak už vôbec nie je. Smer, ktorým sa naša škola posúva nám vôbec nevyhovuje. Už tak je nás každým rokom v programe menej a menej, a týmito krokmi prichádzame o poteniconálnych nových spolužiakov. Pokiaľ už nemáte záujem rozvíjať náš program, dajte nám to aspoň vedieť. Neprišli sme sem študovať matematiku, ale manažment spojený s jazykmi.

ZÁVER

Týmto vás snažne prosíme, aby ste tieto zmeny zvrátili, ak už nie pre nás, tak aspoň pre budúce generácie študentov, a zachovali tak podstatu programu, ktorý si mnohí tak obľúbili. Nezavrhnite nás, jazykárov, a nepodryjte tak prácu školy ktorá tento program rozvíja už od roku 2004.

S pozdravom,

Nemecký program, 2. Ročník 2022/23

VYJADRENIA OD ŠTUDENTOV

"Podpísala som a ak by niekoho zaujímalo prečo, tak prikladám svoje znenie argumentu: Pretože som milovníčka odboru manažment, avšak nesúhlasím s tým, aby som sa venovala matematike do väčšej hĺbky, než bude v mojom profesnom živote nutné. Spolužiaci, ktorí chcú pracovať, ako finanční manažéri sa na matematiku 2 prihlásili dobrovoľne, pretože vedia, že ju využijú. Avšak nie každý študent má o konkrétne tento smer záujem a namiesto toho, aby sa snažil dobehnúť priemer požadovaných matematických zručností, sa môže venovať rozvoju odborov manažmentu, ktoré sú pre neho relevantné a obohacujúce."

Nemecký Program 2. Ročník 2022/23    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Nemecký Program 2. Ročník 2022/23 na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.