Petícia občanov mesta Vysoké Tatry proti vydaniu rozhodnutia povoľujúceho realizáciu zámeru" Prieskumný vrt geotermálnej vody v intraviláne obce Tatranská Lomnica „

Nesúhlasíme s realizáciou vyššie uvedeného prieskumného vrtu, pretože vrt je plánovaný v tesnej blízkosti sídliska a v zmysle predloženého návrhu neprimeraným spôsobom zasiahne do bežného života občanov Tatranskej Lomnice. Okrem dočasných zásahov (nadmerná hlučnosť) spôsobí aj trvalé zásahy (voda z geotermálneho vrtu s najväčšou pravdepodobnosťou bude obsahovať arzén, ktorý bude vypúšťaný do Hlbokého potoka), a ďalšie vplyvy na životné prostredie, ktoré sa nachádza v 3.stupni ochrany prírody národného parku TANAP, rovnako ako celé stredisko Tatranská Lomnica.

Prílohou petície sú pripomienky a požiadavky účastníkov konania zaslané písomne Okresnému úradu Poprad , Odboru starostlivosti o životné prostredie, s ktorými sa dole podpísaní občania  stotožňujú.

Pripomienky1_1.jpgPripomienky1_2.jpg

Lucia Dubielová, Juraj Husovský    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem Lucia Dubielová, Juraj Husovský na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.