Zákaz zvieracích cirkusov v SR

Dobrý deň,

chcel by som Vás, občanov Slovenskej republiky poprosiť o váš podpis v petícii proti zvieracím cirkusom.

Zvieracie cirkusy zakázali už v:Belgicku, Bulharsku Estónsku, Grécku,Chorvátsku, Lotyšsku, Rakúsku, Anglicku Číne. V USA a Kanade majú cirkusy nastarosti miestne zákony.

Cirkusy ubližujú zvieratám. Diváci vidia iba zábavné predstavenie, nevidia však, že slony sú po celý život spútané a oddeľované od svojich rodín. Zvieratá v cirkusoch nemôžu urobiť ani jedno svoje rozhodnutie.

Počas predstavenia sú zvieratá vyzdobené, občas im podávajú aj rôzne drogy a ubližujú im na citlivých miestach prikladaním žeravých platní. Zvieratá sú niekedy udierané až do krvi, kým nevykonajú pri tréningu požadovaný trik. Prosím ľudí: Nechoďte nikdy do cirkusov. Keď chcete aspoň trocha pomôcť, nechoďte tam a ukážte ,,cirkusantom" , že vám nezáleží na vlastnom pobavení, ale na zvieratách a na tom, aby žili vo voľnej prírode.

▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼

Róbert Potoma    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem Róbert Potoma na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.