Zachráňme vinohrady a zastavme developerov v Novom Meste

Pekný deň všetkým,

Stojíme proti developerom z finančnej skupiny J&T, ktorí chcú zničiť historické dedičstvo našich predkov v prospech seba a na úkor obyvateľov mesta. Vinohrady sú súčasťou Bratislavy od stredoveku a za chvíľu už nezostane nič!

Za všetkým stojí schránková firma INVEST-GROUND a.s. ,,...Jediným akcionárom tejto spoločnosti je česká spoločnosť Compact Property Fund. Táto spoločnosť je akcionárom niekoľkých spoločností so slovom Forespo v názve a majiteľom Invest Ground a.s. Za českým fondom zas stojí iná česká investičná spoločnosť AMISTA investiční společnost. Jediným akcionárom tejto spoločnosti je Cinekin a.s. Tú vlastní podnikateľ pod menom Vít Vařeka, ktorý pôsobí v desiatkach rôznych spoločností....majiteľom spoločnosti Forespo je Poštová banka, vlastnená J&T Bankou, ktorá je zas vlastnená slovensko-čínskou spoločnosťou J&T.,,

,,Tieto lokality majú celkovú rozlohu 28,11 ha, (čiže 280000m2)alebo 69 futbalových ihrísk. Táto rozsiahla plocha sa rozprestiera v kopcoch nad Mladou gardou a štvrťou Biely kríž. Využitie týchto plôch sa malo zmeniť z poľnohospodárskej pôdy na málopodlažnú zástavbu obytného územia."

V hlavnom meste,rýchlosťou svetla ,ubúda zeleň a príroda, len aby nejaká spoločnosť bola o čosi bohatšia ako momentálne je!

Ps. Na každom podpise záleží a každé zdielanie je prínosom.

Podpisom vytvoríme verejný tlak na zastavenie stavby a prípadne odovzdanie hárkov na príslušné úrady.

Ďakujem, Tomáš Hoffmann

20210429_1149561.jpg

20210429_1150161.jpg

20210429_115037.jpg

20210429_115219.jpg

20210429_115158.jpg

Tomáš Hoffmann(občiansky aktivista)    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem Tomáš Hoffmann(občiansky aktivista) na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.