Za zachovanie zelene a zákaz výrubu stromov v centre mesta Turčianske Teplice a v jeho širšom okolí

Príďte k nám do Turčianskych Teplíc na relaxačný pobyt. Zaparkujte priamo v centre. Stromy tu už síce nemáme, ale môžete si posedieť pod stromčekmi v kvetináči, nadýchať sa splodín z Vašich krásnych áut, vypiť si teplickú kontaminovanú liečivú vodu, ale ešte stále je to tekutina.

Sponzor: Vláda Slovenskej republiky

Ak nič neurobíme, aj takto by o pár rokov, samozrejme s dávkou irónie, mohol vyzerať pútač na dovolenku v našom meste. Sme potešení tým, že súkromné kúpele sa dobre rozvíjajú a majú dostatok peňazí na ďalšiu investičnú výstavbu. Veď čo nevidieť im koalícia odpustí dane, zníži odpisy a iné zbytočné výdavky. Ako sa hovorí: "Keď sa rúbe les, lietajú triesky". Tie triesky sú ale naše niekoľkoročné stromy, v tieni ktorých sme vyrastali. Považujeme ich za náš majetok, nás všetkých. Zachytávajú vlahu a varábajú kyslík pre nás, v horúcich dňoch nám poskytujú vítaný tieň a pre naše dospievajúce deti, skrýšu prvých bozkov. Sú súčasťou našej teplickej rodiny. Kúpele sa rozhodli stavať, s tvrdením, že je to v záujme mesta. Zabudli na jedno. Mesto nie sú iby úradníci, ktorí možno za pár vstupeniek zdarma do saunového sveta podpíšu aj súhlas s rúbaním stromov. Mesto sme my všetci, ktorí tu bývame, žijeme, pracujeme. Nás sa na názor nikto nepýtal. A tak ho musíme vyjadriť aj týmto spôsobom.

Výrub má začať 1.9.2017!

21078789_1606358689396335_2074343688307419128_n2.jpg