VÝZVA STAROSTOM - RIEŠTE DOPRAVU!!!

Starostka obce Chorvátsky Grob Vladimíra Vydrová

Starostka obce Nová Dedinka Zuzana Árvová

Starosta obce Zálesie Marián Perger

Zástupujúci starosta obce Ivanky pri Dunaji Vladimír Letenay

Starosta obce Bernolákovo Richard Červienka

Starosta obce Veľký Biel Anton Danter

Starosta obce Malinovo Eugen Janik

Starosta obce Tureň Štefan Čermák

Primátor mesta Senec Dušan Badinský

Starosta obce Most pri Bratislave František Mastný

Starosta obce Tomášov István Pomichal

23.9.2019

Vec: VÝZVA STAROSTOM - RIEŠTE DOPRAVU!!!

Vážené starostky a vážení starostovia, všetci spolutrpitelia z dotknutých obcí,

dochádza nám trpezlivosť! Sme frustrovaní z pocitu bezmocnosti a stále sa zhoršujúcej dopravnej situácie. To už sa ani nedá nazvať dopravnou situáciou. Je to každodenný dopravný kolaps, do ktorého sme nútení každé ráno a poobede vojsť, v ktorom si ničíme zdravie a strácame čas.

Keď už si myslíme, že horšie to byť nemôže, príde september a každý rok prinesie nové rekordy v dĺžke cestovania do práce. Len 2 km úsek z centra Ivanky po koniec obce pri METRE v rannej špičke každému z nás vezmú 40 - 60 min života denne. Ďalších 40 minút denne strácame cestou domov z práce.

30 rokov sme trpezlivo počúvali sľuby o 4-pruhovej Seneckej ceste. Namiesto rozšírenia cesty na dĺžke cca 1km, ktoré by výrazne zlepšilo situáciu, však prišli len nové logistické parky s novými semaformi, investori s úžasnými dopravnými štúdiami, nové krásne obytné zóny. Staviteľ diaľnice D4, ktorá náš problém ani po dobudovaní nevyrieši, šetrí náklady a Seneckú cestu používa ako staveniskovú. Napojenie Seneckej cesty na križovatku Triblavina je v nedohľadne...

A zase len počúvame o rozšírení Seneckej... Ale my nemáme čas, ani trpezlivosť čakať ďalších 7-10 rokov. My nechceme prežiť naše životy čakaním v zápche. Vyzývame Vás, ktorých sme zvolili, aby ste nám pomohli. Je čas, aby obce spojili sily, aby spolu oslovili kompetentné orgány a začali rokovať a hľadať s odborníkmi OKAMŽITÉ RIEŠENIA, ktoré nám pomôžu.

Chcete, aby sme presadli na vlak? Umožnite nám to! Chcete, aby sme presadli na autobus? Nájdite spôsob, aby autobusy nestáli v zápche a my do nich radi presadneme! Nepovoľujte ďalšie priemyselné objekty, ktoré zahustia dopravu, nespúšťajte nové semafory na Seneckej ceste! Čakáme na rýchle a konkrétne kroky, budeme sa na ne pýtať, kým nedostaneme odpoveď!

Ďakujeme

Obyvatelia Ivanky pri Dunaji:

Martina Babacsová

Igor Dúbravec

Darina Mosná

Michaela Seifertová

Paľo Dax

ostatní signatári výzvy

Martina Babacsová    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Martina Babacsová na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.