Petícia proti semaforu na ceste 503 pri Senci

semafor.jpg

My, obyvatelia Senca a okolitých obcí, žiadame Bratislavský samosprávny kraj o okamžitú deaktiváciu a odstránenie semafora z cesty 503 medzi Sencom a diaľnicou D1.

Na križovatke jednej z najvyťaženejších ciest 2. triedy v kraji, ktorá tvorí hlavnú dopravnú tepnu a dôležitú prípojnú komunikáciu z okresného mesta na diaľničný privádzač, bol osadený semafor na mieste, kde sa pripája obslužná komunikácia z logistického centra.

V záujme pohodlného odbočenia desiatok kamionistov smerom na diaľnicu D1 už 3 týždne trpia tisíce a tisíce obyvateľov Senca a okolitých obcí. Každý deň im v rannej špičke semafor predlžuje cestu v priemere minimálne o 12 minút (často aj o viac ako 20 minút). To znamená, že BSK oberá týmto semaforom každého obyvateľa kraja, ktorý tadiaľ ráno prechádza, minimálne o 4 hodiny života mesačne.

Žiadame župana BSK Juraja Drobu, aby vyvodil osobnú zodpovednosť voči kompetentným, ktorí nielen tento stav dopustili, ale naďalej si dovolia tvrdiť, že príčinou problémov nie je semafor, ale neďaleká okružná križovatka.

Žiadame, aby boli okamžite zastavené všetky prípravné práce na osadenie trvalého semaforu na tejto križovatke.

Screenshot_20190605_073554_com.waze_.jpg

Obyvatelia Senca a okolitých obcí    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Obyvatelia Senca a okolitých obcí na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.