Stop the prosecuting of Mrs. Päivi Räsänen!

To the hand of Prosecutor General of Finland:

Dear Raija Toiviainen,

with disappointment we had received the information about your decission that leads to accusate Mrs. Päivi Räsänen on the base of vague subjective view  taken from the side of LGBT supporters on her statement that is essentially just different from LGBT line but not hateful at all.  Above mentioned reality forced us to call for immediate stop of the prosecution that is unbalanced, unsubstantiated and attacks, undermines the basic human right of religion and belief  freedom.

If the bible and christianity become a legal cause for punishing and imprisoning in Finland, you will be personally responsible for allowing to set up intolerating totality of progressive ideas connecting with prosecuting people who have different opinion. Stop the prosecuting of Mrs. Raija Toiviainen immediately!

On the 5th of May 2021

Preklad:

Vážená pani Raiju Toiviainen,  generálna prokurátorka Fínskej republiky,

So sklamaním sme sa prijali správu o Vašom rozhodnutí stíhať pani Päivi Räsänen na základe vágneho a subjektívneho názoru podporovateľov LGBT na jej vyjadrenia, ktoré sú v podstate len odlišné od LGBT línie, zato vôbec nie nenávistné. Toto nás núti, aby sme Vás vyzvali na okamžité zastavenie stíhania, ktoré je  nepodložené , nevyvážené  a podrýva, útočí na základné ľudské právo  slobody presvedčenia a viery.

Ak sa biblia a kresťanstvo stanú zákonným dôvodom  trestať a väzniť ľudí vo Fínsku, budete osobne zodpovedná za vznik netolerantnej totality progresívnych myšlienok v spojení s prenasledovaním ľudí s odlišným názorom. Zastavte stíhanie pani Päivi Räsänen okamžite!

Viac info tu:

Fínsku exministerku, ktorá citovala Bibliu, obžalovali za výroky proti gayom. Hrozia jej dva roky basy (dennikstandard.sk)

Miroslav Klobučník PhD. (konzervatívne divergencie)    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Miroslav Klobučník PhD. (konzervatívne divergencie) na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.