Stop ruskej agresií a solidarita pre Ukrajinu

My, občania SR sme rozhorčení vývojom situácie na Ukrajine, ktorá bola 24.2.2022 bezprecedentne a nevyprovokovane napadnutá Ruskou federáciou. Útoku predchádzalo porušenie medzinárodného práva aktom uznania Luhanskej a Doneckej republiky zo strany Ruska. Vážnosť situácie dokazuje množstvo útokov naprieč Ukrajinou a prvé obete. Preto dolupodpísaní:
1. Odsudzujeme Ruskú federáciu ako jediného agresora v tomto konflikte
2. Vyjadrujeme solidaritu Ukrajine a ukrajinským občanom.
3. Vyzývame vládu SR, aby v najvyššej možnej miere pomohla Ukrajine humanitárne, finančne, diplomaticky a zároveň dodala vojenský materiál, ktorý pomôže Ukrajine brániť svoju územnú suverenitu
4. Vyzývame európske inštitúcie, našich partnerov a spojencov, aby urýchlene prijali čo najtvrdšie sankcie voči predstaviteľom režimu V. Putina a prijali množstvo adresných a tvrdých opatrení voči ruskej ekonomike, vrátane bojkotu ruských produktov a odpojenia Ruskej federácie od systému SWIFT
5. Vyzývame občanov SR na bojkot kupovania ruských produktov na znak solidarity voči Ukrajine
6. Žiadame vládu SR aby umožnila a vytvorila podmienky pre prijatie čo najväčšieho počtu Ukrajincov a Ukrajiniek utekajúcich pred vojnou. Zároveň aby zabezpečila bezpečnosť východnej hranice.
7. Vyzývame občanov SR, ak im to situácia umožňuje, aby pomohli finančne niektorej z humanitárnych organizácii (napr. Ukraine Red Cross, Magna, Človek v ohrození,etc.) alebo poskytli iný druh pomoci našim východným susedom v núdzi.
ODM, OPD

Občiansko-demokratická mládež a Občan pre demokraciu    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Občiansko-demokratická mládež a Občan pre demokraciu na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.